Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:41, 16 maj 2011

Do góry
O jak miło tyle osób u siebie gościć Witam wszystkich.
Też myślałam o bukszpanowej rabacie z drugiej strony tylko troszkę innej. Później postaram się wkleić drugą stronę. Teraz mój maluszek zasnoł więc zmykam do ogrodu trochę popracuje. Jak nie śpi to nic nie da zrobić łobuziak
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:10, 16 maj 2011

Do góry
zasadziłam bukszpany, ale że mi zabrakło to zostawiłam takie nie dokończoe do dzisiaj. /Inna sprawa że wachałam się mały czy duży zawijas. Posadziłam tak by dalej ociągnąć duży zawijas ale chyba dokupię dzisiaj bukszpanów i zmienie na mały zawijas w jego środku posadze ten szczepiony świerk. Tak to wygląda z góry w tej chwili

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:06, 16 maj 2011

Do góry
Witaj Viki w moim ogródku
Na początku jest chaos 22:27, 15 maj 2011

Do góry
też lubię czerwony według mnie rabata bardzo fajna, co do thuj to barddziej podonajami się stożkowe
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:02, 15 maj 2011

Do góry
tak będzie w środku tylko narazie nie przesadzałam bo nie mogę się zecydować czy dać mały cz duży zawijas
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:04, 15 maj 2011

Do góry
Danusiu czy mogłabyś spojzeć swoim okiem na moją bukszpanową obwódkę?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:13, 14 maj 2011

Do góry
w między czasie mąż wykopał brzozy które były obok placu zabaw. Wykopaliśmy je z lasu mojego dziadka i posadziliśmy u nas, ale niestety nie przyjeły sie i uschły... a były takie piękne. Kupiliśmy trzy różne brzozy w szkółce,ale są jeszcze malutkie ;( i nie ma już tego efektu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 14 maj 2011

Do góry
Padam na twarz
Pozmieniałam rabatę od tarasu, wysypałam korą - zdjęcia dla porównania zrobię jutro. Potem wziełam się za bukszpanową obwódkę, wykopałam kilka roślin z rabaty i przestawiałam bukszpany kilka razy a w efekcie końcowym zrobiłam troszkę inaczej. Niestety nie dokończyłam bo zabraklo mi bukszpanu...
Udało mi się zrobić jedno zdjęcie, potem już nie miałam głowy do zdjęć, a jak skńczyłam to zrobił się zmrok.
A kupiłam dzisiaj razem z trawami trzmielinę szczepiona na kiju i dopiero wieczorem zorientowałam się że jak mi pakowali torby do samochodu to o niej zapomnieli ;((( Pojade w poniedziałek, mam nadzieje że szef zauważył że jej nie wziełam bo to była ostatnia sztuka...
tak planowałam

a w efekcie końcowym chcę ten dolny zawijas zrobić wiekszy, aż za ten świerk szczepiony. Mniejwiecej coś takiego

Jak myślicie dobra decyzja?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:35, 14 maj 2011

Do góry
nie wytrzymałam i pojechałam po trawki, narazie jeszcze nie wiem gdzie je wsadzę z trawkami kupiłam zieloną żurawkę z czerwonymi kwiatkami i się zastanawiam czy będzie dobrze współgrała z tą trawką czerwonawą?

Ogród Sylwii od początku :) 09:24, 14 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Sylwia czy moglabyś mi podać linka do strony gdzie kupowałaś żurawki

Oczywiście : www.florini.pl
Ogród Sylwii od początku :) 08:57, 14 maj 2011

Do góry
Sylwia czy moglabyś mi podać linka do strony gdzie kupowałaś żurawki
Ogród Sylwii od początku :) 08:54, 14 maj 2011

Do góry
he a ja głupia ich się pozbyłam...a przed posadzeniem byly takie ładne
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:41, 14 maj 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Co to za roślinka ta pomiędzy iglakiem a drzewkiem ta o jasnych listkach?
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-konstancji

Jeśli to pierwsze zdjęcie, to jest deren biały "Elegantissima" o czerwonych gałęziach i białych listkach.

Danusiu chodzi mi właśnie o pierwsze zdjęcie i o te roślinkę o jasnych listkach pomiędzy szmaragdem? a drzewem z ciemnymi liśćmi które wydaje mi się śliwą wiśniową. Taki jakby krzaczek Śliwa mi się podoba i w pierwszej wersji chciałam ją posadzić obok furtki zamiast klonów ale niestety nie znalazłam ładnych wysokich sadzonek u siebie w okolicy. Chciałabym ją gdzieś posadzić u siebie tylko nie wiem gdzie?
Obwódki z bukszpanu 08:29, 14 maj 2011

Do góry
dziękuję za pokazanie 'ustawiania' czy po posadzeniu odrazu się przycina? Wczoraj w ogrodniczym pytałam o nożyce do bukszpanu i Pani pokazła mi takie wielkie z fiskarsa, długość ramion gdzieś z 40cm...
Ogród Sylwii od początku :) 07:28, 14 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

Moje wczorajsze zakupy

Witaj, napisz coto za donice? są śliczne. Kupiłam ostatnio takie terakotowe i po dwóch dniach były całe białe jakby spleśniały. Tak mnie denerwowały że wyżuciłam

ANA to dość naturalne w przypadku nieszkliwionej ceramiki.
Żeby "wypłukać" resztę związków chemicznych powstających w trakcie produkcji należy takie donice moczyć w wodzie kilka dni. Można taka wode lekko zakwasić.
Ma to tez taka zaletę , że taka donica lepiej utrzymuje wilgotność podłoża.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:53, 13 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Co to za roślinka ta pomiędzy iglakiem a drzewkiem ta o jasnych listkach?
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-konstancji

Jeśli to pierwsze zdjęcie, to jest deren biały "Elegantissima" o czerwonych gałęziach i białych listkach.
Ogród Sylwii od początku :) 23:32, 13 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

Moje wczorajsze zakupy

Witaj, napisz coto za donice? są śliczne. Kupiłam ostatnio takie terakotowe i po dwóch dniach były całe białe jakby spleśniały. Tak mnie denerwowały że wyżuciłam

Glina szamotowa super ,bardzo je lubię ,a Syla ma takie ładne białe głazy ...
Ogród Sylwii od początku :) 23:21, 13 maj 2011

Do góry
Syla napisał(a)
Moje wczorajsze zakupy

Obwódki z bukszpanu 22:44, 13 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
szukałam, szukałam i znalazłam )) zastanawiałam się jak zrobić taką bukszpanową obwódkę. Mam techniczne pytanie. czy jak wykonam już kształt, poustawiam sobie na nim sadzonki (rozumiem ze bryly korzeniowe maja sie 'dotykać' to zamiast kopać pojedynczych dołeczków mogę wykopać 'rowek' po całości i w niego wkładać sadzonki i to dopiero zasypywać? owdka ma byc taka niziutka i wąska czy wystarczy wsadzić jednorzędowo większe sadzonki czy trzeba zrobić np dwa rzędy?

Sadzonki powinny się stykać gałązkami a nie bryłą korzeniową, oczywiście można rowek - dodatkowo zalecam jeszcze sznurek aby równo je powsadzać, a jeśli chcesz wąski i niski bukszpan to oczywiście wystarczy jeden rząd.
Kompozycje z trawami w roli głównej 18:29, 13 maj 2011

Do góry
a ja bylam dzisiaj w ogrodniczym i było kilkanaśnie odmian traw, niestety na żadnej nie było nazwy. Nad calością widniał napis TRAWY ;D Jak zakupie to wkleje fotki by je roszyfrować. Mam nadzieje że pomożecie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies