Dorotka, jaki avatarek
Wg mnie wszystkie są piękne, ale białe bardziej widoczne. Najmocniej jednak pachnie gwiaździsta. Black Tulip też pachnie.
Oj brzydactwa też u mnie pod dostatkiem, uwierz mi, ale na zdjęciu ginie
hortensja pnąca lada dzień zakwitnie
nawet jakieś żonkile zaczęły kwitnąć i tulipki- niedobitki
Aga dzięki no wiosna, wiadomo, cieszy , ale ta susza, u mnie straszna, już rośliny cierpią, a co dalej....powtórka z ub.r.??
Nie wyrabiam się, dalej jeszcze trawy, lawendy, kilka zmór, a kiedy trawnik, w nim jest wszystko, puste place, dziury przez psy wykopane, ale i orliki i łubiny i zawilce, muszę wykopać i na rabaty wrzucić.
I odnośnie siedzenia, dużo przesiaduję w różnych miejscach, ale robota jest stale i jej nie przerobisz, czyli z niedopieszczeniem się pogodziłam. Ostatnio mam urwanie głowy ze wszystkim
co mam w trawniku...orlik, łubin i mlecz
i z cyklu, że ogrodnik walnięty jest, jedno nie zrobione, a znowu bratki na domek letni kupiłam i hortensję, a sadzić już mi się nie chce
Jeszcze zdjęcie planu rabaty tam gdzie jest żwir, pod domem.
Myślicie że takie rozwiązanie jest okej?
Chciałbym wszystkie wiosenne, cebulowe rośliny przenieść bo stoją w ogrodzie na samym końcu działki. Wtedy będą ładnie wyeksponowane, doświetlone i widać je będzie z okna.
W środku hortensja bo chyba będzie się rozkrzewiała dopiero po przekwitnięciu cebulowych no i oczywiście dlatego że uwielbiam hortensje
Co myślicie?
Za niezapominajki dziękuję, bardzo je lubię i jeszcze ich nie mam u siebie! A komplementy od serca taka moja wada że co w sercu to i na języku, wredna też umiem być