Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:02, 08 kwi 2019

Do góry
Dzień dobry,

czy możecie doradzić co dobrze pasowało by jako obwódka do tej rabaty? Powtsała ona poprzez usuniecie murowanego tarasu przed domem, betonu było za dużo, więc piłą został usunięty i w to miejsce nasypaliśmy ziemie, korę, są tu rożne trawy ( sciete teraz wiosną), 3 cyprysiki i trzmielina na pniu. Dopóki trawy nie wystartują i tak wczesną wiosną jest smutno, więc pragnę czegoś zimozielonego. To jest strona wschodnia, słońce jest do ok 11:00-max 12:00

czy kupienie kilku małych sadzonek bukszpanu np miałoby sens i przycinać je jakoś na mini mini kuleczki? kupienie jednej kuli 18 cm za 26 zł mnie zrujnuje, więc to drogie chociaż wymarzone rozwiązanie na tyle metrów odpada

chyba że to obłożyć jakąś kostką, kamieniami? bo po prostu takie wcięcie w beton nieładnie wygląda

proszę o jakieś sugestie
Ogród Kamila 12:54, 08 kwi 2019

Do góry

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 12:53, 08 kwi 2019

Do góry
Yahooo

Musiałem ogarnąć po zimie moje Chashitsu (herbaciarnię) - bo liści nawiało do środka co nie miara i bajzel był a po robocie była chwila spokoju na herbatkę

Matane !

cdn...

Ogród Kamila 12:53, 08 kwi 2019

Do góry

Ogród Kamila 12:51, 08 kwi 2019

Do góry
A teraz garść wspomnień z ubiegłorocznego sezonu
tak aby zaprezentować moje małe RODO

Ogród Kamila 12:50, 08 kwi 2019

Do góry
Moja zaciemniona rabata po zimie wygląda jeszcze słabo, ale niebawem będzie lepiej, dojdzie trochę roślin, niebawem wrzucę efekty.

Tulipany lada moment wystrzelą

Wilec już rośnie

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:49, 08 kwi 2019

Do góry
nektaryna zagląda do okna

a człowiek taki zarobiony że nie ma czasu żeby taczkę załadować

Ogród z uśmiechem 12:16, 08 kwi 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Ale masz Jolu ptasią różnorodność. Gwarno musisz mieć w ogrodzie. Bardzo lubię ten ptasi wiosenny świergot i później wieczorne rechotanie żab.
Ten na fotce niżej to słowik?

Rzeczywiście teraz jest mnóstwo ptaków. Wspaniałe jest otworzyć taras i posiedzieć słuchając „gadania” ptasiego. A kłócą się czasami

To nie jest słowik tylkoPani Kosowa. Ona jest taka szarawa
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:47, 08 kwi 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Tak myślałam, bardzo lubię rzeczy zrobione przez właścicieli ogrodu. Mają dla mnie dużą wartość. Tort smakował wszystkim.

Dorotko, a te kule to z czego są? Betonowe chyba nie? Styropian?
Fajnie wyglądają.
Zakręcony ogród 11:45, 08 kwi 2019

Do góry
Nie pomogę z lustrem, sama nie wiem jak lepiej...
Najbardziej znany na O. Ogród z lustrem projektu i wykonawstwa Danusi:
Migawki z ogródka 11:39, 08 kwi 2019

Do góry
Mało, bo nie sadziłam jesienią, te są drugi sezon.
Zakręcony ogród 11:34, 08 kwi 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Chodziło mi o to, że ten pień zasłoni lustro

Dorka, przepraszam że tak drążę ten temat, tym bardziej, że już zaczęliście to robić - ale wychodzę z założenia, że lepiej teraz, niż jak już będzie stało na miejscu

Żeby nie wchodzić w długie wyjaśnienia narysowałam wersję z drzewem przed lutrem i za lustrem:

Którą wolisz?

Bradzo dobrze,że drążysz. Dziękuję ci za to. Ja z tych w gorącej wodzie kompanych więc kubeł zimnej wody potrzebny od czasu do czasu

A Twoje wersje , choć profesjonalne jak zawsze , nie pomagają mi w ogóle

Choć przyglądając się dłużej nie wiem czy jednak nadal nie wolę z pniem.... korona będzie na pewno wyżej, trawki też wyższe bym posadziła. Na moje oko będzie bardziej naturalnie. Ta blacha nie będzie zbyt nachalna a jednak będzie. Ale ja to się nie znam i tak naprawdę jak będzie blacha to przymierzę obie wersję
Zakręcony ogród 11:10, 08 kwi 2019

Do góry
DorKa napisał(a)

korona nie będzie zasłonięta Chodzi o to ,żeby zamknąć ten kąt w jedną całość . Teraz to wygląda tak :

Blachą, która nie ukrywam ma być elementem dekoracyjnym chcę zatuszować ten kąt. Osiągnąć wrażenie jednolitej ściany.Blacha będzie max do wysokości ogrodzenie czyli pod koroną. Sadząc tam np ML można całkowicie zasłonić pień.

Dorka, Ty te szmaragdy masz posadzone po łuku? Bo jeśli tak to wg mnie tam jednego brakuje. Tego z prawej strony pnia popchnęłabym nieco w prawo i wtedy za pniem platana posadziłabym brakującego. Stworzyłyby Ci zieloną ścianę i ten róg by się optycznie "zgubił".
Zakręcony ogród 11:04, 08 kwi 2019

Do góry
Chodziło mi o to, że ten pień zasłoni lustro

Dorka, przepraszam że tak drążę ten temat, tym bardziej, że już zaczęliście to robić - ale wychodzę z założenia, że lepiej teraz, niż jak już będzie stało na miejscu

Żeby nie wchodzić w długie wyjaśnienia narysowałam wersję z drzewem przed lutrem i za lustrem:

Którą wolisz?
Mój ogród pod lasem 11:01, 08 kwi 2019

Do góry
W Dolinie Muminków 10:52, 08 kwi 2019

Do góry
Wiosna.........
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies