w półcieniu dobrze rośnie carex elata Aurea
i chyba inne turzyce też, ale musisz doczytać, bo generalnie nie są zbyt duże, a muszą wystawać zza żywopłociku
stipa mogłaby być, ale nie wiem jak w półcieniu rośnie
miskanty nie za wysokie?
choć ML nie musi tak wysoko wyrosnąć, bywa niewysoki i nie kwitnie, więc mógłby być
podobno jak jest mało słońca są słabsze, ale rosną
zrób zdjęcie odległości i wzdłuż który kawałek chcesz zagospodarować
bo dużo kwiatów potrzebuje słońca, a tu ciemnawo?
Trochę tego jest , na niektórych pączki już spore, będą zaraz kwitły. Jak poczekasz troszkę ( ok.1 - 3 tyg.) to jak będę wstawiać zdjęcia to je podpiszę. Może coś ci wpadnie w oko? Pierwsza będzie kwitła Louise Odier , może już za tydzień?
ja nie wiem jak Ty chcesz kosić
ja i tak przejeżdżam wzdłuż ekobordu kółkiem i muszę dociąć wąsy
wydaje mi się, ze wysokość przy koszeniu nie ma znaczenia, bo i wyższy i niższy ekobord możesz dać wyżej czy niżej samej trawy
Tylko jak dla mnie 59 mm utrzyma grubszą warstwę żwirku. Mi to odpowiada. Niższego ekobordu nie stosowałam.
Teraz będę zamawiać na żwirek pod skrzyniami i napewno niższego nie zamówię, bo tam trzeba kilka rzeczy zamaskować tym żwirkiem i warstwa musi być grubsza.
dodam jeszcze, że na mojej żwirowej rabatce mam niedosypany żwir, bo chcę go wymienić na inny i na niektórych zdjęciach widać że wystaje ekobord
Ja też zastanawiam się nad zakupem ekobordów
Podpytywałam Anę i ona ma (ale tylko między żwirkiem i trawnikiem/korą) 45mm.
A Ty o jakich myślałaś? Masz namiar na jakieś tańsze?
Jak wymyśliłam zimą rewolucję ogrodową to eM twierdził, że nie będzie "wchodził mi w drogę", on jedynie może trawę posiać A teraz, ciągle o coś podpytuje, zachęca (np do zakupu drzew), doradza w kwestii obsadzania rabat
Podjął się zrobienia donic i ... sam zobowiązał się własnoręcznie wg swojego projektu (z moimi drobnymi sugestiami) wykonać wgłębnik
Widzę, że czasami ma już dosyć (bo to jest naprawdę duuużo pracy),... ale takie zmęczenie co jakiś czas dopada chyba każdego z nas
Z nawadnianiem ruszy jak wykopię rowki pod rury (chwilowo jestem jego asystentką) - myślę, że do piątku się z tym uporam ... i może z końcem maja zrobimy próbę systemu i ... posiejemy w końcu trawkę
Juzia
Wyczytałam o problemie z buksikami. Wydaje mi się, że u mnie chyba też ta miodówka opanowała kilka moich bukszpanów
Podpowiedz mi proszę czym je pryskasz?
A ja myślałam, że ustawia się na codzienne podlewanie ... i mówisz, że wystarczy 20 minut a nawet 10 min? To jest optymistyczna wiadomość
Tak jak piszesz, zobaczymy jak będą się przedstawiały rachunki za wodę
A jakiego producenta masz system?
Olu,
Wyczytałam u polinki o problemie z buksikami. Wydaje mi się, że u mnie chyba też ta miodówka opanowała kilka moich bukszpanów
Podpowiedz mi proszę czym je pryskasz