Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pamiętajcie o ogrodach 20:09, 03 kwi 2019

Do góry
U mnie też już wiosna

...uDany ogród 20:09, 03 kwi 2019

Do góry

...uDany ogród 20:07, 03 kwi 2019

Do góry

...uDany ogród 20:04, 03 kwi 2019

Do góry
Dzisiejszy dzień był bardzo pracowity. Rano pojechałam na działkę, już po 7... pierwszy raz tak wcześnie w tym roku
Pierwsze posprzątałam nasz domek ogrodnika... w sumie nie miałam tego w planach, ale nie mogłam znaleźć sekatora (a mam ich chyba z dziesięć ), więc się zdenerwowałam i zaczęłam porządki. Cieszę się, że mam posegregowane, bo chcemy robić na dniach w
nim podłogę, to tylko wyniosę na chwilę skrzynie, a potem już będzie łatwo na nowe półki poukładać.
Potem wzięłam się za plewienie, aż nie mogłam uwierzyć, ale wyplewiłam całe trzy taczki chwastów. Przeczyściłam cały ogród i połowę jeszcze wzruszyłam ziemię pazurkami. Posadziłam dostane kosaćce syberyjskie, M kupił zamiast chleba
Na koniec pozamiatałam wszystkie chodniki i... musiałam skończyć, bo dzisiaj miałam ostatnie zebranie u Dużego, więc trzeba było się doprowadzić do ludzkiego stanu
Mały ma egzaminy w przyszłym tygodniu, a dzisiaj im ogłosili od poniedziałku strajk...normalnie nie wiem, co z tego będzie...

No i zapomniałabym na śmierć wyciągnęłam wreszcie moje ceramiczne kule na postumentach. Nie miałam ich czym wyszorować, ale lubię taką patynę

Rozstawiłam też latarenki i przypomniałam sobie że mam taki komplet metalowych do remontu. Musze je wyjąć i gdzieś postawić. Kiedyś mi je wiatr przewrócił i potłukł szybki...

o takie tu w moim starym ogrodzie

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 19:55, 03 kwi 2019

Do góry

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 19:50, 03 kwi 2019

Do góry

...uDany ogród 19:45, 03 kwi 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Dziękuję...dopieszczasz mnie tymi fotkami
Buziak

No nie przesadzaj zwykłe fotki, ale bardzo się cieszę że Ci się podobają. Dziękuję!

Zielona przestrzeń 19:42, 03 kwi 2019

Do góry
Kociamama napisał(a)

Abym nie zmarnowała tej szalonej ilości to muszę się podpytać o pikowanie. Ostatnie pomidory miałam kilka lat temu. Coś tam pamiętam, ale nie bardzo. Chyba trzeba je przesadzić jak mają drugie listki i jakoś głębiej? Ale nie pamiętam o ile? Posiałam koktajlówki (Maskotka) takie do donicy.

Tak, dokładnie Przesadzamy je, kiedy pojawią się im liście właściwe, a sadzimy tak głęboko, aby pierwsze liście znalazły się tuż przy powierzchni ziemi.

O tak

Księżycowy... 19:36, 03 kwi 2019

Do góry
Absolutnie nie wiem, jak to ogarnąć. Wydawało się, że już jest jakiś pomysł. Pod siatką obsadzone, ale chyba doszłam do ściany. Jak sobie poradzić ze stromizną tego rowu?

Ogród z wilkiem zamkn. 19:35, 03 kwi 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
Magda no super ci to idzie. a pobojowisko po skrzyniach musi być przecież to normalne, ogrniesz i sladu nie będzie
psica śliczna
u mnie wstawiłam dla ciebie mojego

Widziałam ale cudo ….i taki jeszcze szczeniakowaty ,a już duży wymiziaj go za mnie ,uwielbiam owczarki

wróciłam z pracy niedawno i w przedogródku przywitały mnie kwiatki- nie mogłam się oprzeć i wyszłam 2 fotki strzelić ech -jutro znowu do pracy ,a taka ładna pogoda ….

Ogród z wilkiem zamkn. 19:31, 03 kwi 2019

Do góry
wiklasia napisał(a)

Ten zagajniczek to będzie hicior

Wiklasiu nie wiem ,czy będzie hicior chciałam bardzo zagajnik ,ale ,żeby był trochę inny niż u dziewczyn …..dlatego takie kolory tam wybrałam dosadzone tam są krwawniki żółte ,kremowe i trojeść bulwiasta ( z niej to tylko małe patyczki widać -takie sadzonki mi przysłali )ciekawe czy wyrośnie i czy w ogóle zakwitnie w tym sezonie ….jeszcze muszę powysadzać kwiaty w kolorach różu i fioletu -bo w nim ma być brąz,pomarańcz,żółty,biały
….
same maleństwa tam na razie
Droga do spełnienia 19:20, 03 kwi 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
i dla Magdy wredne mordki

Jakie słodziaki,aż musiałam zacytować

młodzieniec najbardziej słodki ... teraz taki wyrostek ,uszy jak nietoperz i spojrzenie niwiniątka ….i ten czarny pychol cudo ….ale bym go wytarmosiła ,uwielbiam owczarki ....
a lubią się ze starszym.... ? to mops ? nie znam się na innych rasach poza owczarkami ….ten wygląda na rozrabiakę

moja jest zazdrośnica i żadnego psa nie mogę przy niej głaskać

….. foteczki kwiatowe też urocze
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:18, 03 kwi 2019

Do góry
bialo

tej sliwce poobcinalismy dzis wszystkie te odrosty

Ogród pod Górą 19:10, 03 kwi 2019

Do góry
Pierwsze wysiewy, sałata i albinoska sałata
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:09, 03 kwi 2019

Do góry
Dobrze ,ze chociaż te piękności kwitną Niestrudzenie

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:08, 03 kwi 2019

Do góry
Dobrze ,ze chociaż te piękności kwitną Niestrudzenie

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:08, 03 kwi 2019

Do góry
na niebiesko
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:05, 03 kwi 2019

Do góry

A kto powiedział że piwonie kwitną po dwoch latach ? Kwitną zaraz np ta po zakupie ok miesiąc temu ?
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:04, 03 kwi 2019

Do góry
wiosna to kolorowo

Tulipany zaczynaja

moja jedyna sasanka tez i w tym roku ma o wiele wiecej kwiatkow

Stwórz ze mną mój ogród 18:50, 03 kwi 2019

Do góry
Dziś wszystko co zaplanowane zostało zrealizowane, czyli azalie posadzone.

Pęcherznice trochę poobcinałam ale z serii wszystkie suche gałązki plus te najwyższe skróciłam tak żeby wyglądały jakoś proporcjonalnie. Teściowa stwierdziła, żebym nie cięła mocniej dopiero jak już się przyjmą w ziemi. Teraz więc pęcherznica zdobi parapet w kuchni, za sadzenie się nie brałam jakoś rozkojarzona byłam bo patrzę z okna a tu coś kudłatego na trawie, najpierw myślałam że jakaś sierść potem że zagryziony jeż a jak wyszłam to okazało się, że biedny mały zajączek nie wiadomo skąd i co mu się stało. Nic się nie ruszał ale oddychał.

Nie dawało mi to spokoju w końcu zrobiłam akcję na fb i dano mi namiar na Leśne Pogotowie w Mikołowie. Biłam się z myślami (bo ogólnie jeżdżenie autem mnie mocno stresuje) ale przełamałam się wyszłam ze swojej strefy komfortu wsadziłam dzieci w auto i zamiast obiadu była wycieczka do Mikołowa. Jestem z nich dumna bo mieliśmy pojechać do babci na działkę a pojechali ładnie i zeszło w sumie całe popołudnie. Pan zabrał zajączka ale najprawdopodobniej jest sparaliżowany, niezbyt dobre rokowania

Muszę chyba jeszcze iść podlać drzewa i te wszystkie krzaczki bo dawno nie padało.

PS tak prezentuje się kwadrat z magnolią i pissardi. Z nowości posadziłam cisy (jako tło kiedyś do magnolii) i tuje danica żeby było coś zimozielonego.

Nic nie widać na tych moich zdjęciach! :/
Tu ustawione pęcherznice

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies