Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Lawendowy zawrót głowy 13:58, 30 gru 2014

Do góry
siakowa napisał(a)
jola a mi się badzo Twoja posciel podoba

Kasia, gdzie ty pościel zobaczyłaś? Czy wy jakieś tajne forum macie, ja tyż chcę.
Tak swoją drogą mam Jola do ciebie pytanie budowlane, na priv ci wyślę, żeby nas szefowa nie przegoniła

edit: o ja ślepa, toć fotka w sypialni zrobiona, już widzę, ha, ha
Kasia, a czemu ty masz 220 pościel i się męczysz tak? Ja mam dwie 160. Nie muszę się prosić e-Ma o kawałek kołdry, bo ja zmarźlak jestem. Każdy ma swoją do spania.
Lawendowy zawrót głowy 13:56, 30 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Jola u mnie zza śniegu żadnej wiosny nie widać Co wziełaś, że widzisz??? Uhuhuhu

Ha, ha, ale to ujęłaś Jakie wy dziewczyny macie wyczucie normalnie. Ja tu się zastanawiałam, gdzie tu wiosnę widać, ha, ha
Mus się od was odpowiedzi uczyć
Ogródek Iwony 13:51, 30 gru 2014

Do góry
siakowa napisał(a)
Bardzo się cieszę zwłaszcza że taka sadzonka od kogos to ma zawsze większa wartosć niz kupna przywołuje miłe mysli Buziaki

Ty lepiej Kasia zrób liste potrzeb, może coś jeszcze u kogoś się znajdzie
Ogródek Iwony 13:49, 30 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Jedna chrust, druga makowiec, Kobiety !!! Idę jeść
Właśnie taką bergenię zaczęłam rozsadzać u siebie i robię z niej obwódki rabat w kilku miejscach. Robię tzn. czekam, aż się rozrosną i będzie ją w tym roku nowym widać Podoba mi się

Ewuniu, dla ciebie też kawałek się znajdzie makowca Zapraszam.

Widzisz, jak tu prosto wszystko wychodzi, ja kombinuję, co z bergenią zrobić, ty mi pomysła dałaś o obwódkach Myślałam o takim zastosowaniu, ty mnie utwierdziłaś w przekonaniu, dziękuję pięknie i na kawusię zapraszam
Ogródek Iwony 13:46, 30 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Iwka takie cuda dla mnie ....wzruszyłam sie normalnie dzisiaj to bym boso pobiegla

Ja jeszcze od rana nie zdazyłam wypic oj a u Ciebie tsk przytulnie i makowiec

Jolu, tylko nire boso, bo u mnie mróz szczypie, sama zobacz, jakie sopelki. I jeszcze mroźno i słoneczka dziś nie ma.
Makowiec świeżutki, bo ja 3 takie długaśne piekę na święta - tradycyjnie co roku, szybko 2 zamrażam: jeden na sylwestra, a drugi dzielę na mniejsze kawałki i wyciągam do podjadania, bo go uwielbiam
Wyobraź sobie, ze mój brat w Kanadzie 20 takich piecze już na początku grudnia, mrozi i wyciąga, jak trzeba na święta. Oni tam jako polonia ostatnią wigilię mieli na 60 osób, tak im się rodzinka rozrosła: siostry, mężowie, dzieci, wnuki, prababcia ... Każdy coś przynosi, każdy jest od czegoś specjalistą wigilijnym, tylko na lepienie pierogów dziewczyny wcześniej się umawiają wspólnie
Ogródek Iwony 13:40, 30 gru 2014

Do góry
siakowa napisał(a)
Iwonko tak tak tak tak tak to ta Kłaniam się nisko zatem i powiedz proszę na priva co i jak
:*:*:*:*:*
ale mnie w dołku az ukuło - ogłaszam wszem i wobec że w moim sercu juz wiosna się zaczeła Dzięki Iwonko :*:*:*:*:*

Kasiu, wiosną będę robić przemeblowanie na tej rabatce, to ci wyślę, napiszesz mi tylko, ile będziesz potrzebowała. Wystarczy posadzić pojedyńczo, pięknie się rozrośnie. Wyobraź sobie, że mój M ciągle się czepia mojej bergeni, bo on tylko kwiotki lubi i to wtedy, jak kwitną, a potem mówi, ze to zielsko. Ja bronię jej jak lew (Choć spod znaku lwa jest mój M), hi, hi
Jeszcze nie mam planów do jej zagospodarowania, ale ładnie wygląda tak przy brzegu. U mnie już poszła na boczki, więc pora ją ruszyć. Prześlesz mi na priv namiary, to wiosną będziemy działać
Ogródek Iwony 13:35, 30 gru 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Jak oglądam Karol Klein to od razu chciałabym wysiewać nasionka

Iwonko, a gdzie twoje sopelki?...miało być więcej

Agatko, sopelki som, tylko słoneczka nie ma.
Dodatkowo komp do naprawy poszedł, mogłabym dziś odebrać, ale nie mam jak do miasta podjechać. Będę mieć jutro. Ten, na którym piszę, taki powolny, że przy zgrywaniu zdjęć obiad bym zdążyłą zrobić. A ja myślałam, że szybkość przesyłu, to kwestia szybkiego Internetu.
Wychodzi na to, że jakość komputera, karty graficznej, etc. ma wielkie znaczenie.

Dziś chyba zgarnę śnieżek z karmnika, żeby ptaszki go lepiej widziały
Agatko sopelki dla ciebie i wszystkich zaglądających Teraz w południe -8 jest. W nocy było -15

W kamiennym kręgu od początku 13:27, 30 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, cudowne święta mieliście pewnie w nowym domku. Teraz czas cieszyć się każdą nową, własną rzeczą.

Pamiętam, jak my się wprowadzać mieliśmy do jeszcze niewykończonego domu, bo takie były czasy, że pieniędzy brakowało, a powodów do przeprowadzki miliony. Kąpiel w łazience ze ścianami z gołych pustaków sprawiała radość, bo to była nasza prywatna wanna Córcia miała wtedy cztery latka i z radością wołała,: "Mamusiu, usiadanka gotowa", chodziło o toaletę, bo wcześniej korzystała z wychodka na dworzu
Sama radość was Aniu czeka. Jestem tego pewna i życzę z całego serca

Iwonko, dziękuję bardzo.....jak kupowaliśmy przed laty gospodarstwo, to też stała sławojka i chodziliśmy do niej za potrzebą.....ale szybciutko dobudowaliśmy werandę a w niej łazienkę....wiosną z rozrzewnieniem to wszystko burzyliśmy......na tym samym miejscu stoi teraz nowy domek....byleby teraz Opatrzność pozwoliła nam się nim jeszcze nacieszyć
Ogródek Iwony 13:19, 30 gru 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)

Iwonka,dziękuję Ci za link do tego programu.
Nie wiem jak Ty to wytrzasnęłaś?...

Basiu, wspominałam cię wczoraj, a ty mi się tu znalazłaś.
Zdrówka na Nowy Rok Ci życzę.
Lubię na You Tube szukać filmów o ogrodach. Wystarczyło wpisać Gardeners World PL, a wyskoczyły odcinki. Jest ich więcej. Na każdy wieczór jeden.
Pozdrawiam
Ogródek Iwony 13:13, 30 gru 2014

Do góry
siakowa napisał(a)
Iwonko czy to jest ta bergenia? stona 256

Tak Kasieńko, o tą bergenię mi chodzi. Mam jej więcej. Tam, gdzie znalazłaś świeżo rozsadzona jest. Że też ci się chciało jej szukać po wątku. Cierpliwa jesteś Dla ciebie poszukałam na aparacie fotke z listopada
Komputer odbieram jutro.

Ogródek Iwony 13:00, 30 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Na kawke ide

Jolu, chodź, zapraszam Mam nadzieję, że nie poszłaś sobie
Ogródek Iwony 12:59, 30 gru 2014

Do góry
eda napisał(a)
Byłam pięknie jak zawsze ... u mnie -6 i idę lulu paaaa spokojnej nocki ptaszki słodkie

Edytko, 1.37 !!!, przez buszowanie z Tobą po nocy odespać musiałam, potem obowiązki domowe, dopiero teraz z kawką siadam popatrzeć, co nowego. Chyba tryb życia muszę zmienić, bo dostanie mi się, jak M wpadnie. 22.oo to dla mnie dopiero początek wieczoru
Buziam
Ogródek Iwony 09:20, 30 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wklejam link do Gardeners World 4 PL odc. 22
Odcinki po polsku, w sam raz na zimowe wieczory dla tych, co wolą pismo obrazkowe ponad książkę

Iwonka,dziękuję Ci za link do tego programu.
Nie wiem jak Ty to wytrzasnęłaś?...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:49, 30 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
.....Najlepiej napisz swoją listę potrzeb, to może nie będzie trzeba wszystkiego kupować. Pozdrawiam

lista chciajstw

Bergenia sercolistna
Brunnera Jack Frost
Stipa
szałwia deep blue
Przetacznik kłosowy niebieski
jeżówki purpurowe
jarzmianka
wietlica samicza
kłosownica lesna
rodgesia
Carex Frosted curl
Imperata cylindrica ( zielona )
tawulec
Kiscien zeblid ( to chyba trzeba kupic jako sadzonkę)
mahonia japonska ( to chyba trzeba kupic jako sadzonkę)
krwawnik pospolity
kiscień waltera rainbow ( to chyba trzeba kupic jako sadzonkę bo potrze)
Ranczo Edy 01:14, 30 gru 2014

Do góry
eda napisał(a)
A wy co złapać mnie chciałyście łobuziary ? no i dałam się ha ha

Też cię buziam
Ogródek Iwony 01:11, 30 gru 2014

Do góry
Ojej, e-Ma nie ma, to myszki grasują. Ja też jeszcze nie śpię, hi, hi
Też jeszcze będę oglądać, ale utknęłam u Wilczej na cudnych fotkach
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/76/761768/original.JPG
nie mogę stamtąd wyjść, tak się cofam, cofam, ... chyba zacznę od początku
Wilcza Góra 00:58, 30 gru 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
CZ.II KRYSZTAŁKOWE TAKIE TAM...

..i jakoś tak na koniec zabłyszczało..prawie jakby Sylwestrowo, brokatowo...do miłego, kolejnego...macham do Was z Wilczej

Auuuuuuuu, ja też tak cudnie chcę ujmować te chwile. Gdzie na kursik fotografowania zapisują?
Albo jakieś szkolenie on-line ?
Cudnie, po prostu.
też starałam się uchwycić odbicie słońca w sopelkach lodu, ale tak nie potrafię
Pozdrawiam pieknie
Ogródek Iwony 00:57, 30 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wklejam link do Gardeners World 4 PL odc. 22
Odcinki po polsku, w sam raz na zimowe wieczory dla tych, co wolą pismo obrazkowe ponad książkę

po patrzałam tak na szybko ale piękne rośliny i ciekawie opowiadają warte spędzenia nad tym więcej czasu
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 00:50, 30 gru 2014

Do góry
siakowa napisał(a)

Iwonko eMowi sie nie dam
a jeśli chodzi o bergenię to podejrzewam że potrzebuje sercolistnej chyba.. głownie chodzi mi o tą odmiane co się jej przebarwiają liście na różowo tak jakoś...wrzuć jakąś fotke jesli możesz

Kasiu, fotkę za parę dni ci wrzucę, bo mam na kompie, co z naprawy ma wrócić, a teraz mam zastępczego i pusty. A bergenia zasypana śniegiem. Ale się przebarwia. Pokażę ci ją niebawem
Ogródek Iwony 00:37, 30 gru 2014

Do góry
Mira napisał(a)
A to chociaż raz się na coś przydałam Specjalistką od ptaszyny jest tutaj WilczaGora,u niej to dopiero się dzieje,patszków różnej maści i prześlicznie je uwiecznia na zdjęciach,zresztą nie tylko ptaszynę
Zmykam bo mnie eksmituje rodzinka,pora spać
To na razie,kolorowych snów

Do Wilczej i do Bogdzi lubie zaglądać w poszukiwaniu zwierzątek.
Miłych snów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies