Opinia moja jest taka, że tutaj nic nie ma wysokiego, są rośliny mało istotne dla tej rabaty. Brakuje najwyższych roślin, np. małych trzech drzewek na pniu. Jednego drzewa o ładnym pokroju Cokolwiek, co by dało wysokość tej rabacie. A wypełnienie to druga sprawa.
Sobota, a sagany jeszcze w polu, wieczorem Nie mam pomysłu na ustawienie
Nic jeszcze nie robię, bo dopiero ściągnęłam do domu. Kwitnie 30 % tulipanów na razie.
A...i jeszcze zdjęcia całej akcji będą w artykule, który czeka od jesieni na efekt końcowy. Chyba jedną fotkę tylko pokażę bo nici z mojej roboty czyli z artykułu.
Nie musi być wcale przykryta, ja nigdy nie przykrywam.
Jeśli już jest, to do momentu pokazania się "igiełek" czyli wschodów. Lepiej aby była zahartowana a nie ocieplona pod ocieplaczem. Dlatego ja bym radziła odkryć. To nie sałata, czy szparagi żeby ją przykrywać.
Danusiu dziękuję za uwagi, zerknij proszę na wątek : https://www.ogrodowisko.pl/watek/3171-ogrod-tosi?page=18
bardzo mi sie podoba połączenie cisów i trzmieliny i ten model bardzo by mi odpowiadał? czy da radę to u mnie czy są jakieś wady takiego układu w moich donicach, moze ewentualnie jeszcze połączenie lawendy z czymś
W donicach małe rośliny iglaste, karłowe, a zasłona to w rabacie za donicą, wykrój rabatę pod oknem i przy tarasie W te wąskie doniczki nie pchaj się z żywopłotem
Trawy niestety to za krótkotrwała dekoracja, same trawy odpadają, bo będzie pusto, co innego iglaki np. Thuja Golden Tuffet podsadzona zimozielonymi carexami i w nich np. czosnki lub tulipany.
Może leży szmata i dostały opieńkowej zgnilizny korzeni? Może za mokro? Jednak sądząc po pogodzie ostatniego lata - po prostu może uschły bo nie były podlewane?