Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:35, 20 gru 2014

Do góry
Podobają mi się kompozycje z cyklamenami. Biel, czerwień, zieleń... Slicznie ...
Ogródek Iwony 15:39, 19 gru 2014

Do góry
Kochani, teraz macham scierka i miotla, wiec tylko dziękuje za mile wpisy. Nie wiem, czy zdaze sie dzis ogarnac. Pozdrawiam.
Ogródek Anity 07:44, 19 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja jeszcze nie wiem, jakie widoki pierwsze będą u mnie, bo w tym roku sadziłam pierwsze cebulowe, a potem psina je troszkę przesadzała

Znaczy sie- psina - też ogrodniczka
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:29, 18 gru 2014

Do góry
Danutka napisał(a)
No no fajne hmm... artystki z Was pierwsza klasa

fajnie ... fajnie na walentynkowe mam nadzieję się dosiadasz ... Danusia przytulam

Enya73 napisał(a)
Rewelacja, świetnie Wam wyszło to wspólne wiankowanie . Brawo dziewczyny. Buziaki

Anita jak Ty - twórca doskonały dajesz plusik to znaczy możemy się cieszyć ... buziaki

Magda70 napisał(a)
Iza....gdzie ta Twoja książka!!! Przeczytałabym coś dobrego

Magduś dawaj adres coś się wyśle ...

ewa004 napisał(a)
A ja nie wiem co fajniejsze Twoja relacja czy wiankowanie

człowiek to ma przekopane ... zawsze jakiś dylemat siem znajdzie )))))) ... Ewuś wiem, że to rozkminisz ... i przypominam, że czekam na Olusia ...

Iwk4 napisał(a)
No tom sobie poczytała, całkiem ciekawą opowieść o wiankowaniu. Wyszło ślicznie, czekam na ciąg dalszy

dalszy ciąg czeka na doładowanie ... ociągam się ale jutro termin ostateczny więc z muzą czy bez ... przy wenie in plus czy minus to co sobie czeka na stole musi przejść fazę ukokoszenia ... pozdrawiam

WilczaGora napisał(a)
ale piękne wianki

macham z Wilczej

uwielbiam tego wilczego avatarka ... macham i buziam
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:11, 18 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, ślicznie wyglądają bombki na twoich stożkach. Muszę się zainspirować. Pozdrawiam.

To inspiracja od Danusi z zeszłego rokuTeż pozdrawiam
Moja codzienność - ogród Oli 07:41, 18 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Masz rację Byłoby nudno .
Olu, twoje ozdoby są piękne, bardzo podoba mi się ta biel, zeszłoroczny renifer na podłodze mnie powalił. Fajny klimat tworzysz. Poroże też mi się podoba. Masz zdolnego mężusia, a ty ładnie tworzysz wnętrza. To tyle, co do gustu.
Ja tylko miałam wątpliwość, jako ta starsza Kiedyś nie było Internetu, świat był ciaśniejszy. I wtedy gwiazda Betlejemska miała sześć ramion, tak się uczyłam, a ta pięcioramienna kojarzyła się z czerwienią i naszymi sąsiadami. Wiele razy ją się malowało na plakatach pierwszomajowych w szkole, hi, hi.
Już Sebka się pytałam, czy teraz to ma jakieś znaczenie, ile ma ramion, bo gdzie się nie spojrzy , to teraz takie gwiazdki widzę. A ta sześcioramienna dlatego, że żydowska, a z takiego narodu wywodziło się Dzieciątko, więc to był symbol Bożego Narodzenia.

Nie gniewaj się, nie chciałam Cię urazić. Lubię zaglądać do Ciebie. Zdolna z ciebie kobietka. Pozdrawiam

Iwonko ja się nie gniewam u mnie takie zjawisko nie występuje Wszystko co napisałaś doskonale rozumiem i cieszę się, że wyrażasz swoje zdanie
Ogródek Iwony 07:02, 18 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Obiecany stroik na stół:

Cudny stroik. Nie mam czasu na forum i tak tylko na szybko podglądam, ale tu musiałam się dłużej zatrzymać, że wyrazić podziw.
Ogródek Iwony 00:20, 18 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Nooo stroik wygrywa casting u Ciebie Chociaż ilość bombek, które zrobiłaś też niewiarygodna wręcz. Ale zapał. Dobrej nocki

Ewa, dzięki Już mi się nie chce, a raczej czas się skończył.
Jutro brak czasu - obowiązki poza domem, w piątek w pracy wigilia, a potem jadę do e-Ma i razem do dużego miasta po zakupy, a potem jedzonko będzie trzeba szykować
Dobranoc
Ogródek Iwony 00:17, 18 gru 2014

Do góry
eda napisał(a)
czas na odpoczynek jutro znów rewolucje i tak do świąt A w święta zmywać zmywać buziaki spokojnej nocki
Kocham wigilię bezwzględnie

Eda, co ty chcesz zmywać kochana? Gości zaprzęgniesz do tego, a na drugi rok zamów sobie zmywarkę pod choinkę, a co?
Ja się broniłam przed nią ho, ho, nie wiem, ile lat. Chyba od czasu, jak ją wynaleźli, hi, hi, twierdząc , że lubię myć naczynia.
Po siedmiu osobach zmywałam dwa razy dziennie, o ja goopia. Aż w końcu w zeszłym roku latem zażyczyłam sobie ją. I nie oddam za nic Tylko dzieciaki uczę wkładać naczynia do zmywarki, bo inaczej tornado w kuchni

Dobranoc, prawie idę spać
Ogródek Iwony 00:12, 18 gru 2014

Do góry
Miałam iść spać dziś, ale nie mogę zrobić powstań - baczność i do łóżka, wiec z laptopem na kolanach jeszcze przeglądam forum
Ana, pierwszy raz z podobną sytuacją spotkałam się 10 lat temu, czyli wcale nie tak dawno. Poznałam kolegę - nowy nauczyciel. Miał coś w sobie, że przyciągał do siebie ludzi, innych odpychał. Obecnie mieszka w Irlandii, ale nadal utrzymujemy kontakt. Otóż najpierw się polubiliśmy, potem dopiero się okazało, ze on jest niepraktykujący katolik. Początkowo mnie to zaskoczyło, musiałam sobie pewne rzeczy przetłumaczyć w ramach ogólnej tolerancji. Dziwiło mnie, ze obchodzi święta kościelne i wtedy zaczęłam rozumieć, ze świat wcale nie jest taki, jak mi się wydawało. Że ochronka, którą mi zapewnili rodzice przed innością tego świata sprawiła, że wcale mi nie było w tamtym momencie łatwiej.
Pewne rzeczy trzeba wiedzieć i dokonywać świadomego wyboru. Trzeba wiedzieć na przykład, że ludzie mają różny kolor skóry, są bogaci i biedni, zaradni i mniej zaradni i że ludzie mają różne wartości w życiu. Są inni, ale też trzeba wiedzieć, że wcale nie są gorsi przez to ani jedni, ani drudzy.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 23:52, 17 gru 2014

Do góry
kasiek napisał(a)

Sikorek, wróbli, kosów, gołębi - cały tabun się przewija - nie wiem czy to nie z tego że nie mam kota, a pies jet ich takim postrachem że żaden kot od sąsiadów tu nie zagląda. Gniazda znajduje w wielkich kulach buksikowych, conikach, świerkach, różach pnących, az jestem zaskoczona, przecież żadnego lasu koło mnie

Ale masz fajnie
Prywatne ptaszki, hi, hi
Ciekawi mnie, jak zrobiłaś ten wodopój - basenik. Wykładałaś od środka folią?
Ogródek Iwony 23:52, 17 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Czytałam tu i ówdzie, że niektórzy nie lubią Świąt Bożego Narodzenia... No cóż, kiedyś było prościej.
Dziś każdy ma wyrobiony swój światopogląd.
Czasem zastanawiam się, jak to jest z obchodzeniem tych świąt przez osoby niepraktykujące ... Inna magia, inny cel, inny sposób dążenia do przeżycia tych Świąt...
Ale jedno jest pewne, że mamy okazję spotkania się w gronie rodzinnym, spowolnienia czasu, mamy czas na wspólne rozmowy, może spacer..., wspólny obiad.
Dla mojej rodziny to są jeszcze jasełka, śpiewanie kolęd, żłóbek w ubogiej stajence Uwielbiamy wtedy oglądać filmy o Bożym Narodzeniu - wspólnie , rodzinnie i niech tak zostanie.

Syn najmłodszy występuje w Jasełkach w pierwszy dzień świąt, a w drugi u nas jest koncert kolęd - w których ja wezmę udział i bardzo się na tę okoliczność cieszę

lubię te Twoje rozważania
Zawsze czerpie z nich mądrość i spokój...
Ostatnio przeszłam interesującą rozmowę z koleżanką, która jest osoba niewierzącą, ma dziecko w pierwszej klasie i generalnie jest negatywnie nastawiona do praktyk chrześcijańskich a już szczególnie w szkole. Jest oburzona na jasełka, kolędy itp w szkole. Zapytana przez inną znajomą o wigilię, choinkę, opłatek. Powiedziała że biorą udział w całej 'szopce' około wigilijnej ze względu na to by nie ranić uczuć najbliższych, którzy święta obchodzą. Traktując ten czas jako święto rodziny...
Dobrze, że każdy z nas ma wolną wolę i wolny wybór
Ogródek Anity 23:46, 17 gru 2014

Do góry
Ja jeszcze nie wiem, jakie widoki pierwsze będą u mnie, bo w tym roku sadziłam pierwsze cebulowe, a potem psina je troszkę przesadzała
Ogród niby nowoczesny ale... 23:44, 17 gru 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

... Miał być jeszcze napis Xmas...ale nie dał rady. Bo niby nie da rady wyrzynarką małych literek wyciąć. Za rok pomęczę
Zawsze można ze styropianu wyciąć co nie

ps. w planach jeszcze tej zimy jest biblioteczka do zrobienia...już powoli dokształca się w tym temacie

Jak zrobisz biblioteczkę, to ja wpadnę po instrukcję, bo mnie to męczy już od roku Chyba, że masz gdzieś inspirację, to podaj dalej jak możesz.

Magda, co do literek, to można takie ze sklejki kupić. Niewiele kosztują, zobacz, ja kupuję różne rzeczy tutaj:
http://www.tokarnia-sosenka.com.pl/pl/c/LITERKI%2C-LITERY-DREWNIANE/80
A M je przemaluje, bo one są z surowej sklejki. Możesz też znaleźć na all. Pozdrawiam
Moja codzienność - ogród Oli 23:37, 17 gru 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Każdy ma inny gust, inaczej urządzony dom, inne ozdoby świąteczne i bardzo dobrze bo gdyby wszyscy mieli to samo byłoby nudno

Masz rację Byłoby nudno .
Olu, twoje ozdoby są piękne, bardzo podoba mi się ta biel, zeszłoroczny renifer na podłodze mnie powalił. Fajny klimat tworzysz. Poroże też mi się podoba. Masz zdolnego mężusia, a ty ładnie tworzysz wnętrza. To tyle, co do gustu.
Ja tylko miałam wątpliwość, jako ta starsza Kiedyś nie było Internetu, świat był ciaśniejszy. I wtedy gwiazda Betlejemska miała sześć ramion, tak się uczyłam, a ta pięcioramienna kojarzyła się z czerwienią i naszymi sąsiadami. Wiele razy ją się malowało na plakatach pierwszomajowych w szkole, hi, hi.
Już Sebka się pytałam, czy teraz to ma jakieś znaczenie, ile ma ramion, bo gdzie się nie spojrzy , to teraz takie gwiazdki widzę. A ta sześcioramienna dlatego, że żydowska, a z takiego narodu wywodziło się Dzieciątko, więc to był symbol Bożego Narodzenia.

Nie gniewaj się, nie chciałam Cię urazić. Lubię zaglądać do Ciebie. Zdolna z ciebie kobietka. Pozdrawiam
Ogródek Iwony 22:55, 17 gru 2014

Do góry

Czytałam tu i ówdzie, że niektórzy nie lubią Świąt Bożego Narodzenia... No cóż, kiedyś było prościej.
Dziś każdy ma wyrobiony swój światopogląd.
Czasem zastanawiam się, jak to jest z obchodzeniem tych świąt przez osoby niepraktykujące ... Inna magia, inny cel, inny sposób dążenia do przeżycia tych Świąt...
Ale jedno jest pewne, że mamy okazję spotkania się w gronie rodzinnym, spowolnienia czasu, mamy czas na wspólne rozmowy, może spacer..., wspólny obiad.
Dla mojej rodziny to są jeszcze jasełka, śpiewanie kolęd, żłóbek w ubogiej stajence Uwielbiamy wtedy oglądać filmy o Bożym Narodzeniu - wspólnie , rodzinnie i niech tak zostanie.

Ogródek Iwony 22:54, 17 gru 2014

Do góry
Kochani, jeszcze raz dziękuję. Dziś idę jeszcze DZIŚ spać, więc wszystkim zbiorowo życzę miłych snów. Dziękuję za ochy i achy, połechtało mnie to gdzieniegdzie Miłe bardzo.
I cieszę się z tych wszystkich dekoracji zrobionych samodzielnie, nawet, jeśli nikt prócz forumowiczów nie zauważy.

Czas się kurczy, więc pora zrobić solidny plan, co, gdzie, kiedy, aby zdążyć z Wigilią w Wigilię
Ogródek Iwony 22:06, 17 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Obiecany stroik na stół:

brak mi słów ....ale jedno dam radę WSPANIAŁY !!!!

macham z Wilczej
Wilcza Góra 21:58, 17 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja też wolę takie porządki wiosną czynić. Tym bardziej, że czyszczenie jesienne ogałaca roślinki i nie chroni przed wiatrem i mrozem, gdy śniegu nie ma

też tak do tego podchodzę
również "mroźne" oblicze ogrodu jest zawsze bardziej ciekawe, kiedy wzbogacone choćby zeschniętymi bylinami czy pozostawionymi trawami ...
...uwielbiam te widoki...

Wilcza Góra 21:53, 17 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne porównanie. Wszystkie miesiące zachwycają. Miałabym problem z wyborem fotki

nie wolno wybierać fotki, bo nie o fotkę tu się rozchodzi...
chciałam pokazać przemijanie i jesiennych bylinek NIE ŚCINANIE
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies