Ten najprawdopodobniej to double ellen picotee - przynajmniej zbliżone zdjęcie pod tą nazwą znalazłam - jeśli później pokaze takie kropeczki bliżej środka, to pewnie faktycznie on
Trochę uporządkowanego częściowo bałaganu wiosennego
Jeszcze zostało cięcie buksów, dosypanie kory na rabatach, pielenie chwastów, dosypanie obornika i kompostu, nawożenie no i kanciki trawnikowe bo zarosło okrutnie
Tulipany już całkiem spore
Nie wiem, jak to robisz, jakimiś nadprzyrodzonymi zdolnościami - jest bardzo bardzo ładnie. To łączenie i cegły i wylewki. Wielopniowej tui i traw. I donice!
A w wolnej chwili poproszę o instrukcję układania schodków z cegły.
Współczuję, u nas ogrodzenie położyło i naruszyło dach Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale naszym rolnikom z tuneli zostało to samo co u Ciebie , a już wysadzone rośliny w grunt maja i z tego żyją Pomidorki posadzisz w grunt jak się zrobi ciepło i będziesz pryskać lub zrobisz tymczasowe zadaszenie od deszczu
Pamiętam w jakim szoku wtedy byłam jak pisałaś o tym Niestety też tak mam i jak tylko pada to od razu spodziewam się, że rów wyleje. Ale wichrów to sie boję bardzo
czy możecie pomóc w związku z doborem drzew liściastych?
chciałabym szpaler na długości ok. 15 metrów - to strona wschodnia, nasłoneczniona
myślałam o grujecznikach, ale Danusia mówi że raczej nie przetrwają na takim nieosłoniętym stanowisku
marzą mi się jakieś ażurowe drzewa, do 5-6 metrów
I na koniec humoreska Jak tu okopcować róże, które mają kilka centymetrów wysokości i jak wszystko jest wykorowane.
Spakowałam je w paczki . Na korze położyłam otulinę. Obsypałam ziemią i zawiązałam paczki. Na wiosnę paczki otworzyłam, wybrałam ziemię. Zabrałam otulinę rabatka była czysta
Mam znów fazę na iryski - cudowny ten kolor.
Kiedyś posadziłam i coś mnie nie zainteresowały a teraz posadziłam w słonecznym miejscu i takie właśnie lubią i są piękne.