Hej Ewa. Przepadłam na trochę bo szczerze mówiąc brakuje mi czasu na O. . Pokonały mnie choroby, humory itp. moja młodsza ogrodniczka w przeciwieństwie do siostry okazała się wyjątkowo absorbującą panienką.
Ale w ogrodzie trochę podziałałam. Na pierwszy ogień poszła rabata kwaśno-zasadowa a konkretnie kwaśna bo zasadowa na chwilę obecną jest wykopem. M stwierdził że przedłuży dreny od oczyszczalni i zrobimy małe nawadnianie.
Przeniosłam też warzywnik na tył domu tak jak radziła mi swego czasu Asia Macadamia. Na razie szału nie ma ale mnie bardzo cieszy
Kochani coś zaatakowało moje Anabelki. Spryskalam je mospilanem 2dni temu ale widzę że dalej coś je zjada. Z niektórych listków zostały same nerwy.
Czy mogę im jakoś jeszcze pomóc? Czy czarne mrówki mogły aż tak je uszkodzić?
Tulipany w tym sezonie długo będą cieszyć oczy w donicach, ochłodzenie wydłuży ich żywot.
Jaskry mam pierwszy raz, jestem nimi oczarowany, polecam gorąco. Wcześniej nie były tak popularne w sprzedaży jak obecnie. Kwitną już u mnie przeszło miesiąc i cały czas wypuszczają nowe kwiaty, najlepiej je sadzić w cieniu, w pełnym słońcu krócej kwiat się utrzymuje.