Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 21:26, 09 mar 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Witaj Aniu po długiej przerwie To jeszcze grypa Cię dopadła? Dobrze że już lepiej się czujesz i mogłaś podziałać w ogrodzie .Sporo zrobiłaś!Mnie dzisiaj też kusiło trochę przyciąć róże,ale na razie rozkopczykowałam większość i mnie deszczyk wygonił do domu,ale on też potrzebny bo ten wiatr tak wysusza ziemię,że u mnie na wierzchu już pył normalnie .Trochę rabaty pościułkowałam tym podłożem popieczarkowym, to może trochę zatrzyma wilgoć.A jak trochę popada deszczyk do dobroci pójdą w głąb
Ja nie zrobiłam żadnego zdjęcia,może jutro ,jak będzie ładna pogoda,bo nawet nie wiem co zapowiadają.
Masz już jakieś kwitnące?

Witaj Aniu1
Ano widzisz pod koniec pobytu jeszcze grypko mnie tam złapało.I przyjechałam chora.I ileś dni w łóżku.Do wczoraj do południa.Mąż mnie zabrał na działkę.Ale wczoraj nic jeszcze nie robiłam.
Dopiero dzisiaj.Oczywiście za jeden dzień wszystkiego nie da się zrobić po zimie. Ale i tak cieszę się ,że udało mi się dużo zrobić.Ale pod wieczór chodziłam jak ns promilach.A to tylko działka
Róże nie planowałam dzisiaj robić.Ale jak zobaczyłam, jak już pączkują, to je przycięłam .Kostrzewy też
Ale winorośl mi została.Ale po niedzieli mus i ją zrobić.A ty już masz ją zapewne przyciętą ?
To fajną ziemię dałaś roślinkom. I jaki fajny warzywni z ziołownikiem
U mnie warzywnik jeszcze nic a nic nie zrobiony.

Jeszcze z obcinanych gałęzi drzewek owocowych przez męża wybierałam.I na ognisko poszły.Jeszcze część .Została.Żaluję ,że nie mam tej maszyny do rozdrabiania gałęzi.Ale to nie ten rok na takie wydatki.
Mam Jeszce plan po niedzieli zrobić nową rabatę za huśtawką

Hiacynty ( i widać ładne pączusie kwiatowe ) , tulipany,żonkile, szafirki powychodziły.
Ale ja jak się zabrałam do pracy to tylko praca i nic więcej.
Zdjęć mam tylko tyle.
Już trudno po dzieli zrobię.
Przebiśniegi kwitną na całego.
Zdjęcie nie udane.Bo jak już je robiłam, to akurat wiało mocno.

Krokusów kwitnie więcej.Ale jak ja miałam czas to już pogoda się popsuła i postulały się.I zimno się zrobiło.A ja też jeszcze wolę uważać.

Ciemiernik jest cały w kwiatach.Pięknie wygląda i kwitnie od grudnia.
Zle zrobiłam zdjęcie, bo nie ukazałam całego ukwieconego krzaczka.
Ale chociaż tyle
Ogródkowe perypetie:) 21:24, 09 mar 2019

Do góry
abiko napisał(a)

A wlaśnie Ewuś.. patrz.. zimowała w donicy w nieogrzewanym garażu i taką mam niespodziankę. Posadziłam do gruntu, ale co obciąć te wąsy.. zostawić? Nigdy takich dużych przyrostów nigdy na żadnej nie miałam

Wyciągnęły się bardzo. Masz tam okno?

Będą jakieś mrozy lub temperatury ok 0 u Ciebie? Najlepiej by było, gdyby wymarzły. Mogłabyś wtedy przyciąć poniżej tych wyciągniętych gałązek, do czerwonych oczek. Jesli teraz przytniesz do czerwonych oczek, to one szybciej zaczną rosnąć. A jesli one przymarzną, to wtedy musiałabyś ciąć jeszcze niżej.
Zostaw na razie jak jest. Przytniesz nisko jak sie pogoda trochę poprawi.
Ogródkowe perypetie:) 21:11, 09 mar 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Nowe róże, super

A wlaśnie Ewuś.. patrz.. zimowała w donicy w nieogrzewanym garażu i taką mam niespodziankę. Posadziłam do gruntu, ale co obciąć te wąsy.. zostawić? Nigdy takich dużych przyrostów nigdy na żadnej nie miałam
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 21:09, 09 mar 2019

Do góry
I kwitnacy zimozielony powojnik clematis armandii

Ogród Muszelki 21:07, 09 mar 2019

Do góry
Na Ogrodowisku często czytam, iż wielu z Was nie lubi w ogrodzie żółtych i czerwonych kwiatów. A ja mam dużą rabatę żółto-pomarańczowo-czerwoną. I bardzo ją lubię!
Zawsze jest bardzo energetyczna. Oczywiście latem najbardziej, ale i zimą przyciąga wzrok za sprawą iglaków w złocistym kolorze oraz żółto-pomarańczowo-czerwonych żurawek.

Na zdjęciu żurawka ‘Southern Comfort’ i nosek czerwonego hiacynta. Niebawem zrobi się od nich krwiście

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 21:06, 09 mar 2019

Do góry
Przylapana na spacerze w parku, na totalnym wygwizdowie, wiec kwitnaca pozniej niz na moim osiedlu
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:06, 09 mar 2019

Do góry

Taki był projekt, jeszcze brakuje zaslonek, no i oczywiście jakuzzi ogrodowego

Łał
Wersja mega ekskluzywna
już zazdroszczę wypoczynku w takim cudeńku
Ogródkowe perypetie:) 21:03, 09 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale masz sliczna łączkę krokusową Piękny ten ciemiernik

Ładny.. Lubię biel
W łączce jest 100 krokusów i widać, że mogło być więcej.
Tutaj w słońcu.
Ogród z wilkiem zamkn. 21:02, 09 mar 2019

Do góry
Fotki z początku prac.... w dodatku cyknięte telefonem - nie skończone, bo pogoda do bani.... Ale coś się pomalutku dzieje

I psia ścieżka zaczęta
Ta tylko na ziemi, bez betonu.... Pies już grzecznie przebiegł po ścieżce wokół modernizowanej po raz enty rabaty
Czubajkowy Ogród 21:02, 09 mar 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Starsze krokusiki rozłażą się tam gdzie chcą ...

Piękna różnorodna wiosna.
I różne kolorki też już są.
Ja zachwycam się tym oczarem piękny
Ogródkowe perypetie:) 21:01, 09 mar 2019

Do góry
I zmiana.. nie ma liliwców
LeŚnicZaNka 21:00, 09 mar 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

I jest gdzie pochodzić i roznoście zobaczyć i coś tam kupić,
Ogródkowe perypetie:) 20:58, 09 mar 2019

Do góry
I mam i ja

Ogródkowe perypetie:) 20:57, 09 mar 2019

Do góry
krokusy powoli przekwitają

Ogródkowe perypetie:) 20:55, 09 mar 2019

Do góry
Powiększyłam rodzinkę ciemierników o takiego.

Ale tego lubię jednak bardziej..
Ogród Muszelki 20:45, 09 mar 2019

Do góry
Dzisiejsze pąki hortensji ogrodowej.
Nie była okrywana agrowłókniną. W tym roku nie było takiej potrzeby - okrywam, gdy temperatura spada poniżej -10 st. Bardzo szybko wystartowała, niedobrze...

Chaos nie ogród 20:42, 09 mar 2019

Do góry
Na rabacie bylinowej nie sadziłabym roślin naprzemiennie, tylko większymi grupami. Wyrównałabym linię trawnika i często kosiła, żeby się zagęścił.
Chaos nie ogród 20:39, 09 mar 2019

Do góry
W przedogródku zrobiłabym to, co pisała Toszka. Zerwałabym darń, tak aby rośliny w nim nie rosły i wysypałabym korą. W tej chwili ciężko jest kosić trawę, w której rosną bukszpany. Rabata to rabata, a trawnik to trawnik. Później można dosadzić niskie trawy.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:26, 09 mar 2019

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Kasiu, tak mi się rzuciło w oczy o cięciu powojników... może się przyda.

Pewnie, że się przyda . Dzięki .
Okazuje się, że z tych później kwitnących to sporo można nisko ciąć .
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:24, 09 mar 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Hej Kasieńko Twój ogród podglądam już od jakiegoś czasu ..ale zawsze tak po cichutku i myślę sobie,że najwyższa pora się ujawnić

Bardzo mi się tu u Ciebie podoba,Twój ogród ma w sobie to coś widać,że go uwielbiasz i wszystkie zieloności w nim
Altana wygląda pięknie i te wszystkie dodatki ..mniami

Dzieki I witaj
Ja w większosci watków jestem cichym podlądaczem, choc naprawde mało po innych wątkach biegam - tylko i wyłączne ze względów czasowo-rodzinnych. Dlatego rozumiem tą forme i myslę że bardzo oszczędza czas przed komputerem

Ogród to ja. Jest dynamiczny, zmienny, plastyczny a jednocześnie ma trwały i mocny szkielet. Nie widać wszystkiego od razu, jest kameralny, zamknięty w sobie choc jednocześnie przewrotnie potrafi odbijać świat podwójnie, zupełne jakby kreował nowe możliwości.

Ta altana to koncentracja fascynacji Grecja i Marokiem, wspomnienia wakacji i wspólnie spędzonych chwil...

Taki był projekt, jeszcze brakuje zaslonek, no i oczywiście jakuzzi ogrodowego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies