Wiosennie i zielono u Ciebie Pospacerowałam sobie po Twoich włościach i widzę miłość do ''ogrodowiskowych'' roślin, które zawsze mnie zachwycają. Do tego piękna kostka granitowa, którą kocham i recepta na ogród gotowa Tylko żeby w praktyce było tak łatwo jak się pisze to każdy z nas miałby wymarzony ogródek
Ogród Szefowej Danusi to morze inspiracji dla każdego nowego i początkującego Ogrodnika Tu każda roślinka, każdy listeczek jest wychuchany, wypielęgnowany- od razu widać wielką miłość do własnego ogrodu. Zakochałam się w połączeniu Konwalika z jasną żurawką i jeśli mogę to sobie ''odgapię'' do swojej namiastki ogrodu.
Drodzy Ogrodnicy Bardzo proszę o pomoc i zerknięcie na mój plan nasadzeń. Nie jestem do końca przekonana czy te rośliny zmieszczą się na tych wąskich rabatach.
A teraz z serii Polak potrafi
Cały wczorajszy dzień siąpił deszczyk a tu kostka do ułożenia Mąż mój oczywiście znajdzie sposób W 10 min. namiot rozstawiony i można spokojnie pracować.
"Zrób listę gatunków i tego się trzymaj"- jak dla mnie to najtrudniejsze wszystko co piękne od razu bym mogła kupić
Dekalogu każdy początkujący ogrodnik powinien nauczyć się na pamięć
Witaj Aguś w tą deszczową sobotę. Jestem Paulina ale wszyscy mówią Paulinka a dla małego kamuflażu zrobiłam się Polinka Nie wiem czy już byłaś w szkółce w Średzinie? Ja dzisiaj rano kolejny raz do nich zawitałam i mam kilka nowych nabytków. Jak posadzę to będą fotki. Życzę jak najmniej deszczu dzisiejszego dnia
Cieszę się bardzo Wieloszko, że do mnie zawitałaś Jakbyś spojrzała swoim ''geometrycznym'' wzrokiem na mój plan nasadzeń to będę bardzo wdzięczna
A teraz obiecane bukszpany
Bałam się je niżej ciachać i zrobiłam na 20 cm. Oczywiście do idealnej obwódki jeszcze dużo brakuje ale mam nadzieję, że w następnym roku efekt będzie lepszy.
Cześć Polinka Dziękuję za komplementa, ale Ty się lepiej inspiruj na takich znamienitych ogrodach na tip-top (nie tylko bukszpanowy, Madżenki, czy Domi) ja też się nimi inspiruję i zachwycam
Witam serdecznie. Przyszłam się przywitać do mojego inspiracyjnego ogródka Zachwycający masz ogród Agnieszko i nie ukrywam, że z wielką fascynacją go podziwiam
Aga deszcz Cię wczoraj nie wygonił z ogródka? Ja wczoraj też sadziłam bukszpany i przymusowe przerwy musiałam robić, w końcu nie wytrzymałam i z parasolem sadziłam. Sąsiedzi jak na wariata na mnie patrzyli. Ale 50 sadzonek zasadziłam. Dzisiaj jak sekatorem go potraktuję to wkleję zdjęcia.
Bonita chciałabym coś szybko rosnącego a na efekt z bluszczem niestety trzeba długo czekać. A na psiaka sznureczki działają.
Witaj polinka, dziękuję za zaproszenie Ciekawie i z odwagą kombinujesz, super. Tę ścianę to może bluszczem potraktować?
Psiak jest dorodny a te sznureczki go powstrzymują przed staranowaniem rabatki?
Ja też zaczęłam robić rysunki.Zabrałam dziecku pastele i rysuję,maluję rabaty. Jak coś powstanie to wrzucę
Hej Aga. Ciesze się bardzo, że się odezwałas. Miałam pisać do Ciebie ale oczywiście brak czasu. Znalazłam kiedyś ogród Wieloszki i tam Cię wypatrzyłam, że Ty również z tych okolic. Jak będziesz miała chwile czasu może spojrzysz na plan nasadzeń krajanki? Nie jestem do końca przekonana o dobrym rozplanowaniu.