Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

asica 19:11, 16 maj 2013

Hejka, odpisałam Ci u siebie o incrediball;
a przy okazji, miałam w zeszłym roku problem z jakimś dziwnym zamieraniem liści anabelki; nie wiedziałm co się dzieje więc opryskałam i na grzyba i na szkodniki (tym co akutrat miałam) i pomogło.
Gardenarium 20:19, 16 maj 2013

Limelight posadź. To najładniejsza hortensja.

Instagram Ogrodowiska
malkul 20:31, 16 maj 2013

Danusiu dziekuję za rade. a może wiesz co dolega mojemu grabowi foto dałam powyżej.
malkul 20:45, 16 maj 2013

Joasiu-dzieki za chęci. Na razie jeszcze nie obrywam, czekam może ktoś będzie widział co to może być.

Asiu – dziękuję za tę opinie, byłam u Ciebie i oglądałam fotki które wstawiłaś. Widac sporą róznicę.
Madzenka 22:10, 16 maj 2013

Małgoś czy ten grab ma mokro czy sucho? Kiedy był sadzony?
Na wszelki wypadek opryskaj go pilnie score - jesli grzyb pomoże, jeśli nie nie zaszkodzi....
polinka 15:26, 17 maj 2013

Cześć Gosiu. Widzę, że Ty z mężem to też takie zdolne ludziki i większość prac sami Choć czasami ciężko,czasu brak to satysfakcja gwarantowana z ogrodu zrobionego własnymi ''ręcami'' i mam nadzieję, że za jakiś czas będziemy się delektować naszymi ogrodami. Pozdrawiam Waszą trójeczkę serdecznie
stychaz 16:04, 17 maj 2013

Ale szalejesz warzywnie Przyszłam z pytaniem z innej beczki, na przesłonę warzywnika wybraąłś graby, a czy może rozważałaś buki? a jeżeli tak, to dlaczego graby przeważyły? bo jak tak się kokoszę grab vs buk, no i na razie przeważa buk. Strasznie podobają mi się jego liście.
malkul 19:20, 17 maj 2013

Marzenko - sadzony był zeszłej jesieni. Cały czas był ładny już od wiosny.
Niestety u nas glina i tak na szybko go wsadziłam nic mu nie przygotowując w dołku.
Natknęłam sie tu: na informację że może być to wina własnie gleby, poprostu ma za mokro.
I teraz się zastanawiam czy trzymac sie projektu i dac tam graby na przesłonę czy szukać czegos innego na zastepstwo , cos co będzie sie miało dobrze na tej zimnej wilgotnej ziemi.
Jutro lecę kupic ten środek o którym pisałaś i będę pryskać.
a nóż widelec.
malkul 19:22, 17 maj 2013

polinko - tak grzebiemy jak te kury Niby fajnie bo zrobione porządnie , mozna z lepszych droższych materiałów bo nie trzeba płacić za robociznę ale wlecze się to okropnie
Tez pozdrawiamy i machamyCMOK
malkul 19:24, 17 maj 2013

stychaz - ja nie wybierałam, magnolio robiła mi projekt i to ona wybrałła graby na przesłonę, a ja ja kocham miłościa ślepą więc sama rozumiesz

A buki tez mam i potwierdzam że są cudne niesamowite ale cholernie drogie i wolno rosną. to ich minus.
Ja mam ZLATIA och Boże ich uroda waerta jest grzechu, szczerze mówiąc to latam kilka razy dziennie i oglądam ich listki.
Zachwycją mnie każdorazowo.