Rośliny zamówiłam na allegro i niestety mam obawy bo mimo, że wybierałam sprzedawców z wzorowymi opiniami to tak naprawdę nigdy nie wiadomo co się trafi. Zobaczymy w środę jak dojadą...
A przez ten Wrocław to już od kilku dni chodzę zła Niestety w weekendy pracuję. Ale Wam życzę fantastycznych zakupów i czekam na fotki ze zdobyczami
To na tej rabacie będą sadzone wrzosy. Chciałabym je rozmieścić w prostych liniach.
Czy na samym przodzie dać te najmniejsze, które mają po 20 i 25 cm? za nimi kostrzewa sina i trzeci rządek wysokie wrzosy? Tylko kolorystycznie nie będzie to się zgrywać w całość
Nie wiem co robić Proszę bardzo o pomoc wszystkie mądre głowy
fotki są , zdobycze też
U mnie też praca w weekendy, ale po 2 - 3 w miesiącu. I tak do końca października, więc wstrzelić się w spotkania to już wyczyn
Polinka, ja też lubię linie proste, ale przy wrzosach, to nie wiem, czy nie lepiej iść w takie płynne przejścia kolorów... Danusia pisała gdzieś w ogóle o nasypywaniu ziemi pod wrzosowisko, tak aby nie było ono regularne... A takiej rabaty dryfującej jak na zdjęciu tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3204-kraina-czarow-w-fazie-projektow?page=15 nie chcesz zrobić? Odpada?
Jak odpada... to nie wiem... nie są to duże różnice wielkości... to może zrób kolorystycznie... ale ja się nie znam za bardzo na nasadzeniach
Kostrzewy już nie mogę zamienić bo nie mają innej. Podpatrzyłam ją w realizacjach Szefowej Danusi,tam też jest połączenie wrzosów z kostrzewą. Tylko super to wszystko wygląda gdzie indziej a u mnie bałagan totalny z tego wyjdzie
Witaj AlicjaNa początku myślałam o zrobieniu właśnie takiej rabaty dryfującej ale cały ogród,dom,podwórko mam takie kwadratowe-symetryczne. Wszystkie nasadzenia planuję zrobić w prostej linii i nie wiem czy to nie zburzy efektu. Przez cały weekend myślałam nad ta rabatą i niczego nie wymyśliłam Poczekam do środy jak przyjdą rośliny i na rabacie będę wtedy ustawiać i tworzyć