Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:09, 08 gru 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

No właśnie metalowe... Drewniane mam po drugiej stronie, ale też nie będę ich dziurawić Wpadłem na jeden pomysł i może będzie najbardziej trafny... Jak nie to wezmę skarpetę świąteczną, wypełnię ją kamieniami i przymocuję do wianka

Prezentami ją wypełnij
Że rózga od mikołaja to słyszałam, ale żeby kamienie

A tak poważnie to super wygląda wejście. Podziwiam, że w jeden weekend tyle prac wykonałeś.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:35, 08 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Sebek ale swietne takie twórcze bardzo mi sie podoba ...

Mi też Reszta wiankow jak na razie nie do pokazania, ale w przyszły weekend podejmę odpowiednie kroki by były fotogeniczne
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:34, 08 gru 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Mam w tym roku ten sam problem z metalowymi drzwiami (mamy podwójne, jedne wewnętrzne są drewniane, a te zewnetrzne metalowe), chyba w tym roku wianka nie powieszę, bo ni pies, ni wydra, nie pasuje do podwójnych drzwi. Będę stroić jakoś inaczej. Twoje dekoracje całkiem, całkiem, choć mnie by złościły trzy ciężkie wianki na drzwiach, które często otwieram... Pokaż te pozostałe wianki Pozdrawiam ciepło

Może powieś girlandy na balustradach? Albo wianki w oknach Mnie kusiło właśnie powieszenie wianka z każdym oknie, ale stracił bym jakże cenne teraz światło...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:26, 08 gru 2014

Do góry
Sebek ale swietne takie twórcze bardzo mi sie podoba ...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:33, 08 gru 2014

Do góry
Nacieszyłem oczy pięknymi obrazkami - zawsze masz śliczne dekoracje - i nieważne czy się świeci 2000 czy 200 lampek
Ogród niby nowoczesny ale... 15:17, 08 gru 2014

Do góry
Ola Ty lepiej podaj namiary na swojego Pina
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:13, 08 gru 2014

Do góry
BaRa napisał(a)

Dwie pinezki wbite w górną część drzwi, gdzie przebiega wstążka
U mnie od lat się sprawdza. No chyba że drzwi są metalowe

No właśnie metalowe... Drewniane mam po drugiej stronie, ale też nie będę ich dziurawić Wpadłem na jeden pomysł i może będzie najbardziej trafny... Jak nie to wezmę skarpetę świąteczną, wypełnię ją kamieniami i przymocuję do wianka
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:11, 08 gru 2014

Do góry
jula81 napisał(a)
Cieszymy się że dajesz radę Studia to nie takie ot co przecie

Świątecznie u Ciebie już się robi że hoł hoł
a ja właśnie planuję wianek przeglądając oczywiście piny -szukam inspiracji
http://www.pinterest.com/pin/255579347580415595/

edit:
a w linku poniżej zobacz som Twoje gwiazdeczki :
http://www.pinterest.com/pin/342484746637625132/

Pozdrawiam

Moje gwiazdki som z papieru, ale ten wianek jest świetny Chyba nawet Gabisia taki robiła w zeszłym roku

Świąteczny klimat rzeczywiście się tworzy, jeszcze jakby były białe święta to już w ogóle byłoby świetnie Jak nie to bendom gwiazki na trawniku
Ogród niby nowoczesny ale... 08:44, 08 gru 2014

Do góry
siakowa napisał(a)

oj pieeeeeeeekne te ujęcia ! wiele bym dała za takie wsrod swoich z wakacji zwłaszcza ze u nas jest zasada ze w ramkach tylko to co nam cos przypomina, cos co jest nasze i jest wazne
jeszcze raz gratuluje pieknyh zdjec :-*

Dzięki Kasiu...najpierw to była zabawa aparatem, większym obiektywem...a potem wyszło co wyszło...

aleksandra_g napisał(a)
ciężko mi nadrobić zaległości, ale chciałam się zameldować!

i olej te jarzęby idź w graby dziewczyno! graby zachwycają cały sezon, a jak Ci będą rozdeptywać korale koloru koralowego przed płotem to Cie będzie strzelać mnie by strzelało przynajmniej poza tym przy wichurach, których pewnie u was jak i u nas nie brakuje, będziesz miała jarzębinę wszędzie chcesz tego?

nie doczytałam jaka decyzja padła... o ile padła?

Alex...wszelki duch....
Jarzębów nie mogę olać bo już rosną ale przed płotem graby....ale to już wiosną....na 100%

Marzena2007 napisał(a)

Po pRostu zachywacajaca!!! Nie ma już miejsca aby ją tak posadzic.... Chyba ze wymienie frosted curls na nia w bukszpanach? Co o m sądzisz? Zerknij prosze na dzisiejsze zdjęcie z magnolią i doradż prosze

Wiesz co...o wymianie FC na seslerię napiszę wiosną. Po zimie...wtedy będę miała większą wiedzę na temat zimowania FC. Bo co do seslerii nie mam żadnych zastrzeżeń (kazda kępka pięknie przezimowała) a FC różnie mi w tym roku zimowało więc dam jej jeszcze jeden sezon.

Sebek napisał(a)

Ja właśnie mam takie napisy-sentencje - wyglądają dobrze, ale Twoje kamienie powalają Jakbyś chciała zobaczyć moje to wyślę fotkę na PW albo tutaj wgram na chwilę - tylko daj cynk Zdecydowałem się na nie... w jeden dzień - bo marzyłem Nowym Jorku, ale dwie stówy musiałbym wyłożyć - never ever Myślałem też o...kffiatkach (jak na ogrodnika przystało! ), ale wolę żywe - dziś nawet sobie dwa z promocji kupiłem

Sebuś...dawaj fotkę. Ciekawa jestem tych napisów. Ja miałam dylemat...ale nie żałuję Zaraz Ci wyśle maila na priv
Wersja mini mini 21:38, 07 gru 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Też mam szarą - i polecam ten kolor każdemu

Tak my w drodze szaleństwa kupiliśmy kiedyś zieloną (trawiastą) skórę. Drugi rok urabiam M i na szczęście mamy już wycenę
Wersja mini mini 21:35, 07 gru 2014

Do góry
Też mam szarą - i polecam ten kolor każdemu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:34, 07 gru 2014

Do góry
Tylko natura umie stworzyć takie obrazki Po prostu Twój ogród mnie powalił dziś na kolana Cudnie!
Wersja mini mini 21:31, 07 gru 2014

Do góry
Piękne ozdoby U mnie w mieszkaniu turkusowo-biało Jeśli się napatoczę na białe bombki to chyba się skuszę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:27, 07 gru 2014

Do góry
Som Aż trzy... I wstyd mi je wgrywać, bo właściwie nic nie przedstawiają... Na początek badyle Moje biedne autko aż się prosi by go teraz wypucować odkurzaczem po przetransportowaniu tego towaru...

Główne wejście do domu Jeszcze tylko lampki i styknie... Mam nadzieję Najgorsze i zarazem najśmieszniejsze jest to, że po drugiej stronie wisi tylko jeden wianek... I chwilowo jest obciążony wieszakiem z moją najcięższą kurtką, bo go te trzy porwać na drugą stronę chciały Jeśli ktoś ma sposób czym go obciążyć to poproszę

I cisy z bombkami Zgapione od Domi, tylko jej to lepiej wychodzi

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:01, 07 gru 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebus odetchnij troszke

W ten weekend nie miałem nawet czasu by usiąść przez dłuższą chwilę W piątek późno dotarłem do domu, więc nic nie dałem rady zrobić... Za to w sobotę było intensywnie Pojechałem z samego rana po czerwone badyle i żarnowce rosnące przy drodze, a potem również przytargałem duuuużą ilość gałązek jodłowych na wianki i planowane girlandy do okien na zewnątrz, ale chyba z nich zrezygnuję... No i zacząłem wić wianki, ale trzy są do poprawki - jeden muszę zrobić całkiem inny, bo mi się nie podoba... Zrobiłem też dwa z żarnowca na bramę wjazdową, ale również nie podobają mi się... Minimalistyczne aż za bardzo... Będą jodłowe jak w zeszłym roku Na szczęście drzwi frontowe wyglądają spoko Jedna donica wypełniła się czerwonymi gałęziami z jodłą i trafiła przed jedne z drzwi wejściowych Wszystko to robiłem w międzyczasie, bo na tapecie były okna i prasowanie oraz wieszanie firan... Tym razem na szczęście nie były to te po samą podłogę Po południu również ubraliśmy choinkę Turkus z salonu zniknął i ustąpił miejsca czerwieni Wieczór był wyjazdowo-spotkaniowy
Za to dzisiaj mieliśmy niespodziewanie gości i zdążyłem tylko przyozdobić bombkami cisy i drzewko na pniu w donicy, a po dotarciu do Katowic ubrałem sobie drugą choinkę - po raz pierwszy w życiu żywą

Podsumowując - odpoczywam w tygodniu, a w weekendy jestem na pełnych obrotach Mam parę zdjęć zrobionych telefonem to może za chwilkę wgram
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:37, 07 gru 2014

Do góry
jula81 napisał(a)
A ja się zapytam grzecznie- Sebku jak tam Twoje studia

Oprócz matmy wszystko OK W sumie z tą matmą tak u mnie źle nie jest, ale niestety na niej głównie się skupiam... Na szczęście trwa tylko 1 semestr A potem pewnie będą inne cuda... Ale daję radę - nie mam wyjścia
Miejsko & sielsko 18:55, 07 gru 2014

Do góry
Ja tez macham i czekam na zdjęcia
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:59, 07 gru 2014

Do góry
Marzena - szron dodaje uroku tej bezśnieżnej , mroźnej zimie .... Dzisiaj było jeszcze ładniej .... zieleń gdzie nie gdzie przeplata się z bielą ... Gorzej już będzie jak się trawy wyłożą pod presją

Zaczarowana - jak nie wieje to można posiedzieć i popatrzeć z przyjemnością Nawet nie chcę myśleć o wietrze bo mi rozdmucha trawska po ogrodzie a nie są powiązane a sprzątać mi się nie chce

Aniu
- dzięki pozdrawiam

Jula - Cisy sadziłam prawie przy ogrodzeniu ... Jest tam odstęp ok 30cm .... Odległość cisów uzależniłam od wielkości bryły korzeniowej , tak aby jedna z drugą prawie się stykały .... Te przy ogrodzeniu są wąskie dlatego zadecydowałam , że gęściej posadzone może dadzą szybszy efekt ... To odmiana Hicksii ....

Sebek - spektakl trawowy jest, ale chwilowy .... Coraz bardziej trawy mi się kładą ... Na bałagan macham już ręką .... Jak się uda i mrozik ustąpi to może podwiążę o ile czas pozwoli i siły .... Bo to ostatnio takie naprzemienne, jak jest chwila wytchnienia to sił już brakuje i chęci
Wiosną co najwyżej będzie akcja sprzątania na wysokich obrotach pozdrawiam studenta

Luki - widok z ogrodu zimowego to lekarstwo na przetrwanie chłodu

Iwk4 - potwierdzam warto , nie tylko , że ładne to i wygodne w uprawie

Juzia - odpuściłam wiązanie traw ale obawy są czy słusznie Jak polegną całkowicie to będzie kiepsko na polu widokowym Coś za coś

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:48, 05 gru 2014

Do góry
Pozdrawiam zaglądających i świątecznie zakręconych jak i pokręconych na tle świąt Na jutrzejszy dzień harmonogram mam napięty także znowu nie będę na bieżąco z forum... Ehhhhh, kiedyś się poprawię
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:30, 05 gru 2014

Do góry
Chyba Cię przywołałem myślami, wczoraj już pisałem u Ciebie w wątku gdzie jesteś, ale dlaczego nie kliknąłem wyślij to nie wiem Fotki z ogrodu bajeczne - ciekawe jak mój wygląda w szronie... Może jutro uda mi się go zobaczyć w takiej odslonie? No może nie tak spektakularnej jak u Ciebie, ale zawsze to coś

Nie wiążesz traw na zimę? W sumie jak mają się łamać i potem latać po ogrodzie to związanie ich ma sens głównie praktyczny Moje juz dawno spętane, ale takie zwiewne są piękniejsze

Macham!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies