Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 21:01, 07 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
Sebus odetchnij troszke

W ten weekend nie miałem nawet czasu by usiąść przez dłuższą chwilę W piątek późno dotarłem do domu, więc nic nie dałem rady zrobić... Za to w sobotę było intensywnie Pojechałem z samego rana po czerwone badyle i żarnowce rosnące przy drodze, a potem również przytargałem duuuużą ilość gałązek jodłowych na wianki i planowane girlandy do okien na zewnątrz, ale chyba z nich zrezygnuję... No i zacząłem wić wianki, ale trzy są do poprawki - jeden muszę zrobić całkiem inny, bo mi się nie podoba... Zrobiłem też dwa z żarnowca na bramę wjazdową, ale również nie podobają mi się... Minimalistyczne aż za bardzo... Będą jodłowe jak w zeszłym roku Na szczęście drzwi frontowe wyglądają spoko Jedna donica wypełniła się czerwonymi gałęziami z jodłą i trafiła przed jedne z drzwi wejściowych Wszystko to robiłem w międzyczasie, bo na tapecie były okna i prasowanie oraz wieszanie firan... Tym razem na szczęście nie były to te po samą podłogę Po południu również ubraliśmy choinkę Turkus z salonu zniknął i ustąpił miejsca czerwieni Wieczór był wyjazdowo-spotkaniowy
Za to dzisiaj mieliśmy niespodziewanie gości i zdążyłem tylko przyozdobić bombkami cisy i drzewko na pniu w donicy, a po dotarciu do Katowic ubrałem sobie drugą choinkę - po raz pierwszy w życiu żywą

Podsumowując - odpoczywam w tygodniu, a w weekendy jestem na pełnych obrotach Mam parę zdjęć zrobionych telefonem to może za chwilkę wgram
ana_art 21:12, 07 gru 2014

dawaj foty czekamy
Sebek 21:27, 07 gru 2014

Som Aż trzy... I wstyd mi je wgrywać, bo właściwie nic nie przedstawiają... Na początek badyle Moje biedne autko aż się prosi by go teraz wypucować odkurzaczem po przetransportowaniu tego towaru...

Główne wejście do domu Jeszcze tylko lampki i styknie... Mam nadzieję Najgorsze i zarazem najśmieszniejsze jest to, że po drugiej stronie wisi tylko jeden wianek... I chwilowo jest obciążony wieszakiem z moją najcięższą kurtką, bo go te trzy porwać na drugą stronę chciały Jeśli ktoś ma sposób czym go obciążyć to poproszę

I cisy z bombkami Zgapione od Domi, tylko jej to lepiej wychodzi

jula81 21:42, 07 gru 2014

Cieszymy się że dajesz radę Studia to nie takie ot co przecie

Świątecznie u Ciebie już się robi że hoł hoł
a ja właśnie planuję wianek przeglądając oczywiście piny -szukam inspiracji
http://www.pinterest.com/pin/255579347580415595/

edit:
a w linku poniżej zobacz som Twoje gwiazdeczki :
http://www.pinterest.com/pin/342484746637625132/

Pozdrawiam
BaRa 05:56, 08 gru 2014

Główne wejście do domu Jeszcze tylko lampki i styknie... Mam nadzieję Najgorsze i zarazem najśmieszniejsze jest to, że po drugiej stronie wisi tylko jeden wianek... I chwilowo jest obciążony wieszakiem z moją najcięższą kurtką, bo go te trzy porwać na drugą stronę chciały Jeśli ktoś ma sposób czym go obciążyć to poproszę

Dwie pinezki wbite w górną część drzwi, gdzie przebiega wstążka
U mnie od lat się sprawdza. No chyba że drzwi są metalowe
Sebek 15:11, 08 gru 2014

jula81 napisał(a)
Cieszymy się że dajesz radę Studia to nie takie ot co przecie

Świątecznie u Ciebie już się robi że hoł hoł
a ja właśnie planuję wianek przeglądając oczywiście piny -szukam inspiracji
http://www.pinterest.com/pin/255579347580415595/

edit:
a w linku poniżej zobacz som Twoje gwiazdeczki :
http://www.pinterest.com/pin/342484746637625132/

Pozdrawiam

Moje gwiazdki som z papieru, ale ten wianek jest świetny Chyba nawet Gabisia taki robiła w zeszłym roku

Świąteczny klimat rzeczywiście się tworzy, jeszcze jakby były białe święta to już w ogóle byłoby świetnie Jak nie to bendom gwiazki na trawniku
Sebek 15:13, 08 gru 2014

BaRa napisał(a)

Dwie pinezki wbite w górną część drzwi, gdzie przebiega wstążka
U mnie od lat się sprawdza. No chyba że drzwi są metalowe

No właśnie metalowe... Drewniane mam po drugiej stronie, ale też nie będę ich dziurawić Wpadłem na jeden pomysł i może będzie najbardziej trafny... Jak nie to wezmę skarpetę świąteczną, wypełnię ją kamieniami i przymocuję do wianka
AgnieszkaW 15:53, 08 gru 2014

Mam w tym roku ten sam problem z metalowymi drzwiami (mamy podwójne, jedne wewnętrzne są drewniane, a te zewnetrzne metalowe), chyba w tym roku wianka nie powieszę, bo ni pies, ni wydra, nie pasuje do podwójnych drzwi. Będę stroić jakoś inaczej. Twoje dekoracje całkiem, całkiem, choć mnie by złościły trzy ciężkie wianki na drzwiach, które często otwieram... Pokaż te pozostałe wianki Pozdrawiam ciepło
lojalna_ 16:26, 08 gru 2014

Sebek ale swietne takie twórcze bardzo mi sie podoba ...
Sebek 16:34, 08 gru 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Mam w tym roku ten sam problem z metalowymi drzwiami (mamy podwójne, jedne wewnętrzne są drewniane, a te zewnetrzne metalowe), chyba w tym roku wianka nie powieszę, bo ni pies, ni wydra, nie pasuje do podwójnych drzwi. Będę stroić jakoś inaczej. Twoje dekoracje całkiem, całkiem, choć mnie by złościły trzy ciężkie wianki na drzwiach, które często otwieram... Pokaż te pozostałe wianki Pozdrawiam ciepło

Może powieś girlandy na balustradach? Albo wianki w oknach Mnie kusiło właśnie powieszenie wianka z każdym oknie, ale stracił bym jakże cenne teraz światło...