Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrod stewardessy 19:18, 15 kwi 2019

Do góry
Pojechalam do sklepu tylko po płyny dla mamy i wróciłam z pięcioma takimi pięknymi rozczochrancami.

Nie moglam ulec pokusie bo za 4 eur to nigdzie nawet brzydszych nie dostanę.

Miejsce juz znalazlam ale z formowaniem bede musiala jeszcze poczekać.

Bylinowa łąka 19:15, 15 kwi 2019

Do góry
Na koniec parę ogólnych widoczków. Może nie są zbyt piękne, bo jeszcze trochę szarobure i w dodatku z wykopkami, ale tak się u mnie wiosna zaczyna. Za to miejsce na sadzonki z balkonu jest prawie przygotowane i to mnie cieszy. Pewnie weekend majowy spędzę na plewieniu wszystkiego hurtem, bo jeszcze nic nie ruszone i wysadzaniu całego zgromadzonego dobra. I nie mogę się już tego doczekać.

I widoczki z tarasu.

Koniec.
Bylinowa łąka 19:05, 15 kwi 2019

Do góry
Pokażę wam jeszcze jagodę kamczacką. Mam 4 krzaczki w dwóch odmianach i te odmiany mocno się różnią.

Czosnki rosną w górę aż miło.

Bergenie też się rozrastają.

Przedziwny Ogród 19:03, 15 kwi 2019

Do góry

Przedziwny Ogród 19:01, 15 kwi 2019

Do góry
Basiu, Aniu, Grzegorzu wielkie dziękuję

...uDany ogród 18:59, 15 kwi 2019

Do góry
Mam co robić, ale cieszy mnie to bardzo. Też tak macie, że nie wiecie w co ręce wsadzić, a aż kipicie ze szczęścia?
Niby już człowiek nosem po ziemi jedzie, ale jeszcze tu wyrwie, tam kopnie, tu przestawi i tak całymi dniami Kocham to!

Nieśmiałe pierwsze kroki 18:57, 15 kwi 2019

Do góry
Dziękuję Sylwia
Czy ktoś się pochyli i pomoże w obsadzeniu tego miejsca? Rabata ma długość 20 m i jest to strona zachodnia. Gleba raczej gliniasta. Wyobrażam tu sobie szpaler z różnych drzew. Na początek kupiłam 5 sosen fastigiata i 2 sosny malinki. Myślę jeszcze o variegatach i jakichś żółtych iglastych. Z liściastych może brzoza pędzla i buk kolumnowy czerwony.

Z tyłu jest skarpa obsadzona świerkiem srebrnym i sosnami. To będzie tło dla tych nowych nasadzeń.
...uDany ogród 18:53, 15 kwi 2019

Do góry
Dzisiaj byłam tylko chwilę w ogrodzie, ale jutro to sobie odbiję
Wstałam o 6 rano i zabrałam się za sprzątanie, tak mnie wkręciło że do południa posprzątaliśmy całe mieszkanie. Miło mieć pomocników. Chłopcy nie próżnowali
W domu pachnie, pranie wyschło na świeżym powietrzu, aż miło usiąść w odgruzowanym domu
Jutro za to muszę się uporać z ogrodem przede wszystkim kosić i plewić, bo chwasty po deszczu wystartowały jak szalone. I jeszcze dzisiaj jakiś kret się nie bał i zrobił kilkanaście kopców, szalony jakiś. Muszę się z nim rozprawić
Jutro ma być u nas piękna pogoda zamierzam zabrać termos z kawą i spędzić cały dzień w ogrodzie. Przez ten strajk czuję się jakby były wakacje. Nie muszę rano budzić Chłopaków i mam więcej czasu na ogród.

Trawa zaraz będzie po łydki Nabrała koloru po nawozie i deszczu

Nawet mi się podoba ten żółciutki akcent w ogrodzie, M się ze mnie śmieje że jeszcze chwila i zaczniemy dosadzać żółtki

Jutro z rana pierwsze pomaluję mostek, bo nie mogę patrzec jak jest taki obdarty...

może znajdę tez chwilę czasu żeby tak jak on zatrzymać się i podziwiać wiosnę

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:53, 15 kwi 2019

Do góry
la_estrellita napisał(a)

A może by u mnie ten patent zastosować? Mam kilka trzmielin do zagospodarowania. Postu z panelami nie będę już cytować ale widzę, że wiele mamy ze sobą wspólnego. Mieszkanie na czwartym piętrze, wybitnie atrakcyjne ogrodzenie i psa jako przyczynę takiego stanu rzeczy, a to pewnie nie wszystko. A dopiero co pisałaś u mnie, że tak bardzo się różnimy .

Nasadzenia jak na moje bardzo niewprawne oko całkiem dobrze kupy się trzymają .

Różnice tyczyły tylko upodobania, bądź nie, do słońca świecącego po oczach.

Trzmielinami przesłaniam część opaski przy budynku, formuję z niej żywopłocik, kulki, zachecam do wspinania po drewutni i murku. Nie lubię tylko tych w formie kulek na rachitycznej cienkiej nóżce. U mnie nie pasują.

Wiosną nasze oko zawsze bardziej łaskawie na wszystko patrzy po tym zimowym kolorystycznym poście. Nawet róż z pomarańczowym nie zgrzyta aż tak.

Pamiętajcie o ogrodach 18:53, 15 kwi 2019

Do góry
Trzmielina oskrzydlona ma rok

trzcinnik karl foerster

trzcinnik krótkowłosy

i miskant
Hirutkowy raj:)) 18:49, 15 kwi 2019

Do góry
Piękna wystawa ciemierników

System automatycznego nawadniania 18:49, 15 kwi 2019

Do góry
Faktycznie nie doczytałem, że wydatek w przypadku zraszaczy rotacyjnych nie zmienia się w zależności od kątą pracy (jak w przypadku zraszaczy statycznych). Dzięki

Naniosłem kolejne poprawki, ten prostokąt po lewej rozbiłem na 2 kwadraty i w każdym zastosowałem zraszacze 90stopni promień 6m (łącznie 8 sztuk). Wszędzie teraz policzyłem wydatki w poprawny sposób i zdaje się, że przy wydajności źródła 2,5m3/h nie dam rady złączyć żadnych sekcji ze sobą i chyba tak zostawię jeśli jest poprawnie.

Mam nadzieję ostatnie pytania na ten moment:

1. Chciałbym tylko się dowiedzieć czy wystarczy że każdą sekcję zasilę rurą 25 czy gdzieś dać 32?
2. Zaznaczyłem 3 linie kropelkowe, które w przyszłości chciałbym obsłużyć - czy do każdej puścić osobną rurę z zasilania czy jedna obsłuży wszystkie? Jakie grube rury?
3. W miejscu zaznaczonym domkiem planuję postawić domek na narzędzia. Czy elektrozawory muszą być wkopane w ziemi w skrzyncze na elektrozawory czy mógłbym je w jakiś wygodny sposób zamontować na ścianie w tej budce? Mam na myśli tutaj jakieś potencjalne problemy z ciśnieniem przez unoszenie ich?
Gutlandia 18:47, 15 kwi 2019

Do góry
Haniu zapomniałam o zdjęciu bambusów. To zdjęcie z dzisiaj ale one wyglądają tak samo cały rok. Muszę je trochę przerzedzić.

Hirutkowy raj:)) 18:43, 15 kwi 2019

Do góry
Byłam wczoraj z moją córką po raz kolejny w Arboretum w Wojsławicach,piękny czas dla magnolii

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 18:41, 15 kwi 2019

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Ostatnio były zamknięte więc teraz w słońcu

Wow, jakie śliczne, nie wiem, czy fotki czy one takie Jak mają na imię?
W kamiennym kręgu od początku 18:40, 15 kwi 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piomyślności z okazji nieogrodowej! Jesteś mistrzynią bukietów! I niech tak zostanie.

Zdrowia przede wszystkim.

Haniu, dziękuję bardzo
Bukiety ogrodowe mojego autorstwa, a takie to robią specjaliści

Zmykam kontynuować maraton świętowania
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:37, 15 kwi 2019

Do góry
kwartet napisał(a)
Dwa tygodnie wszystko u ciebie do przodu.
Widzę ,że walka o przesłonięcie domów sąsiadów prawie wygrana.
Spójność w tej niespójności wielką widzę.

O, dziękuję bardzo za wsparcie.
Prawie wygrana. Zdaje się, że kluczowe jest tu to prawie.

Fragment nieformowanego żywopłotu ma swoje 5 minut teraz i jesienią.

Jabłoń Adirondack

Klon ussuryjski w całej swej okazałości i miły dla oka widok brzóz.

Wiąz JH- liczę, że uformuje cienisty parasol przy tarasie.

Bylinowa łąka 18:35, 15 kwi 2019

Do góry
Mam trzy kępki przylaszczek, w tamtym roku przesadziłam na nowe miejsce, bardziej słoneczne i chyba zmiana im posłużyła, bo kępki jakby zmężniały. Za nimi tawułki Arendsa. To samo brunera.

Moje forsycje słabo kwitną, w zasadzie pojedyncze gałązki, może się jeszcze nie zaaklimatyzowały, a może powinnam ją przyciąć trochę. Widać, że na reszcie pędów to już listki będą. Za forsycją jeżyna czeka na rozpięcie na drutach.

Fiołki i niezapominajki przesadzone pod tawułę szarą mają robić za niebieską łączkę. Wydawało mi się, że z fiołków tylko jedna kępka przeżyła, bo nawet liści nie było widać, a tu taka kwitnąca niespodzianka. I tak sadzonki pójdą w inne miejsce.

W kamiennym kręgu od początku 18:32, 15 kwi 2019

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 18:31, 15 kwi 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies