Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:58, 30 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebciu w podrózy byłam , zafundowałam sobie samochodowe zweidzanie kraju wzdłuż i wszerz , wieczorem jarmark z przyjaciólmi.
Ale już jestem i już buszuję na alle w poszukiwaniu bialych i szklanych ozdób na choinkę

Ja dzisiaj zabieram sobie ozdoby do Katowic - będzie turkus, złoto i chyba dokupię jeszcze coś białego A za tydzień ubiorę po raz pierwszy żywą choinkę - tam sobie mogę porządzić jaką chcę Czekam na Twoje wianki - moje będą się robić za tydzień - będzie minimalistycznie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:54, 30 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Jestem tego samego zdania o trawach, muszą być wszędzie, bo dzieki nim ogród cieszy w szarudze jesiennej i przedzimiu.
Czekam na twe wianki, bo wczoraj na Jarmarku BN kupiłam sobie jodłowy

Może są fotki? Lecę do Ciebie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:52, 30 lis 2014

Do góry
W piątek wyciągnąłem pierdółki świąteczne i bawiłem się jednym podkładem kupionym w Tychach

Wersja z gwiazdkami

I bombkami Nic nie przylepiałem, bo wianek dostanie chyba tylko wstążki - ale może kogoś zainspiruję?

A na stole po raz pierwszy mam wianek adwentowy Dodałem do niego gałązki żywotnika by zasłonić podkładkę pod świece i wyszedł tak

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:46, 30 lis 2014

Do góry
Wczoraj zrobiłem sobie drzewko na pniu Koszt - trochę drutu florystycznego Mam nadzieję, że wytrzyma do świąt - jak nie to zrobię drugie

Fajnie wyglądają te jodłowe gałązki - prawie jak cis na pniu Choć wiemy jak to jest z tym prawie... Ale jest spoko

Donica jest wypełniona ziemią, a na wierzch położyłem mech i gałązki modrzewia, bo tymczasowo zawiesiłem również wianek z jego gałązek na drzwiach Za tydzień będą już wianki świąteczne, a drzewko dostanie lampki i może bombki?

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:38, 30 lis 2014

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:37, 30 lis 2014

Do góry

Najwytrwalsza róża

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:35, 30 lis 2014

Do góry
Pozdrawiam Was w ten zimny, niedzielny poranek - wczoraj cyknąłem kilka fotek ogrodu - wygląda nawet, nawet - w niektórych miejscach oczywiście Na pewno wiosną będę dzielić trawy by były wszędzie

Konwalnik po kilku latach wreszcie tworzy ładny akcent - wiosną dostanie żółte carexy do towarzystwa

Róża za parawanem

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:52, 29 lis 2014

Do góry
Widzę, że nie wyrabiasz skoro w wątku ani jednego nowego posta nie ma... Mam nadzieję, że za tydzień fotki już będą jak światełka na domu powiesisz - i ja również to uczynię Macham!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:36, 29 lis 2014

Do góry
Ja też trzymam kciuki za Kropkę - i za Ciebie i Twoje wianki - moje po części już się stworzyły
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:12, 29 lis 2014

Do góry
Olili napisał(a)

ale olej na zmywanie żywicy na prawde pomaga..kawał,znany zresztą, to tak wyszedł przy okazji

Przyda się ta informacja na przyszłość - choć jak fajne podkłady można kupić na giełdzie w świetnej cenie to nie wiem czy będzie się mi chciało wić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:10, 29 lis 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ty masz poczucie humoru
miło się czytało o zmaganiach minimalizm mi się podoba
a ponieważ święta są przez Ciebie dopracowywane to poczekam na efekty końcowe pozdrawiam

Dzisiaj zrobiłem pierwsze dekoracje - być może później pokażę A jak nie to...kiedy indziej Odpozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:33, 29 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Kawał z olejem znam - ale w przypadku żywicy przylepiałbym się do każdego napotkanego przedmiotu, więc lepiej siem umyć

ale olej na zmywanie żywicy na prawde pomaga..kawał,znany zresztą, to tak wyszedł przy okazji
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:42, 29 lis 2014

Do góry
Melduję, że wczoraj po powrocie do domu (no i ogrodu rzecz jasna ) róże dostały kopczyki z ziemi, a Austinka po raz pierwszy jest jeszcze okryta mini parawanem z zeszłorocznych miskantów Donice ceramiczne i kłącza wreszcie trafiły do piwnicy - ojjj długo się do tego zbierałem

Również podjąłem się przymiarek do tegorocznych wianków i na razie powstał tylko adwentowy Jesienne wianki z drzwi postanowiły same się zdjąć poprzez urwanie się sznurka, a cyklameny stojące przed wejściem również trafiły do domu, także teraz mam łyso Oh przepraszam - wejście jest teraz w wersji saute

Pozdrawiam Was i lecę konserwować powierzchnie płaskie - a potem może pomyślę nad dekoracjami świąteczno - zimowymi Bo pomysłów mam chyba aż za dużo - na szczęście Mama dołączyła się do procesu decyzyjnego i wybrała co będzie wisiało na drzwiach

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:25, 29 lis 2014

Do góry
Ewa napisał(a)

Dołączam sie do bólu i do machania
Sebus żałuje,że w tym roku za dużo pracuje , po prostu jestem zmeczona i nie zagladam na Ogrodowisko, ale mnie zmobilizowałeś !!!

Mam nadzieję, że znajdujesz czas na odpoczynek Z mobilizacji się cieszę - Twojej jak i mojej - wstać przed 5 rano to dla mnie wyczyn... A dzisiaj wstałem przed 8 - w sobotę to też niespotykane u mnie zjawisko
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:21, 29 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Czytam na szybko... i pisze "wianek grobowy". Myślałam , że ktoś ci umarł... kamień z serca....

Czytam na szybko bo dziś oglądam telewizornie Forum przegrało z Hobittem... koniec reklamy ..

Światełek nei muszę dokupywać bo katalpa połamała sie i wystarczy tych co jest.. zaleta z redukcji drzewa..

Mój telefon czasem głupoty podpowiada - jak z tym wiankiem... Przecież dla nas to oczywista oczywistość, że wianki z graba siem robi

Los Twojej kataply - no zawsze trzeba widzieć światełko w tunelu, a może to nie pociąg jedzie? Nie dość, że nie musicie już na kolonach pod nią kosić to jeszcze na światełkach w tym roku zaoszczędzisz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:18, 29 lis 2014

Do góry
Olili napisał(a)

Sebek jak to którą ? Właśnie tymi wszystkimi pięćdziesięcioma.

Czytać nie zamierzam..niestety za dużo naprodukowane,ale tak przelecieć z grubsza czemu nie
Bukszpanowy to oczywista oczywistść , że znam

A na żywicę mam taką radę : coś tłustego, np. olej .
Hehe jak tak napisałam to pomyślało mi się olej to i już..

No skoro tak to zapraszam do lektury - oby nie czytała Ci się jak mi Potop albo coś innego w ten deseń

Kawał z olejem znam - ale w przypadku żywicy przylepiałbym się do każdego napotkanego przedmiotu, więc lepiej siem umyć
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 23:12, 28 lis 2014

Do góry
Pozdrawiam wszystkich kukających

Sebek szczególne dzięki!!!
Nie że nie mam czasu, nie lubię tak się tłumaczyć, ale po prostu jestem zmęczona , bo dużo pracuję ... z czego się oczywiście bardzo cieszę

Dziwię się jak nasz ogród zmienił się .... chyba wyładniał, ale to już historia. Na wiosne mamy nowe plany ...mam nadzieje ,ze zrealizujemy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:50, 28 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Znam ten ból Gdy dziewczyny zaczęły rozmawiać o kolorach to poznałem chyba każdy odcień różu Madżenka pisała, że tylko najwyższy poziom mężczyzn odróżni karminowy od malinowego - przez dłuższą chwilę mimo widocznej różnicy nie potrafiłem określić czym tak na prawdę się różnią Muszę chyba dorosnąć do tego poziomu Także te pojęcia są łatwe do ogarnięcia Katowice machają do Przemyśla

Dołączam sie do bólu i do machania
Sebus żałuje,że w tym roku za dużo pracuje , po prostu jestem zmeczona i nie zagladam na Ogrodowisko, ale mnie zmobilizowałeś !!!
Moja codzienność - ogród Oli 22:32, 28 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Olu - podsumowanie prac zwala z nóg - mnóstwo pracy za Wami, ale efekt jest spektakularny Cudnie!

PS - u mnie nastrój świąteczny od listopada... Dziś już zacząłem kombinować z wiankami

Dzięki Sebek
Chyba muszę wziąć z Ciebie przykład
Choinka 22:17, 28 lis 2014

Do góry
Sebek jak zawsze na straży dziękuję bardzo za podpowiedź, od jutra ruszam na łowy A co do czerwieni- ja też myślę, że Święta Bożego Narodzenia bez czerwieni to jak święta bez Kevina ;P Pozdrawiam gorąco i od razu się przyznaje, że podglądam sprawę wianków u Ciebie, bo w tym roku też postanowiłam trochę podłubać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies