Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy song 16:01, 02 mar 2019

Do góry
Ogrodowy song 15:58, 02 mar 2019

Do góry
Ogród z wilkiem zamkn. 15:58, 02 mar 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
U mnie -3 rano i w ciągu dnia zimno podają,więc czekam na cieplejsze dni
Masz rację,że trawnik może latwiej zerwac,bo ja to zrywałam chwastowisko i musialam wszystko otrzepywać...wybierać gruzy,kamienie,szklo....ech co ludzie zakopywali kiedyś w tej ziemi
Ale najgorsze za mną
Ty też jak zerwiesz darń to już będzie przyjemniej

Milego dnia Madziu

Wiolu mój trawnik też nie najlepszy - pies wydziera na bieżąco
Jednak dziś za zimno na zdzieranie darni , zajęłam się sprzątaniem i kamieniami
Tam po lewej od ogniska w dół - mi zostało do zdarcia - poczekam na cieplejszy wolny dzień a gdzie patyki ,to będę zwężać rabatę i dokładać trawę

I widok z tarasu na nowy kamieniołom

A tu gdzie patyki przy płytach mam zamiar dołożyć ścieżkę łączącą bok domu z tarasem

Na bałagan nie patrz rewolucje trwają i jeszcze potrwają
Buziaki
Ogrodowy song 15:56, 02 mar 2019

Do góry
Wśród ptaków wielkie poruszenie.. Chciałoby się rzec...Samba sikoreczka. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DBk6e6N_sMPU&ved=2ahUKEwiuo5qFr-TgAhWhiIsKHdRhB-sQwqsBMAB6BAgGEAU&usg=AOvVaw1-NwqHkDhoyzjk45JbZIzs

.
LeŚnicZaNka 15:52, 02 mar 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Być tam,to wielka uczta dla oczu
Ogród z wilkiem zamkn. 15:48, 02 mar 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ho,ho,ho, aleś się wzięła do roboty!!! Ciekawa jestem efektu.
Ja miałam dziś w plznach trzepanie tuj, ale póki co zimno, -1, więc nie wiem co tego wyjdzie. Może się ociepli trochę. Choć pewnie jak zacznę je czyścić to zrobi mi się ciepło .

Kasiu u mnie też dziś za ciepło nie było słoneczko tylko rano na chwilkę wyszło ..... nie za wiele podziałałam
Sprzątnęłam darń i trochę kamorów ze skalniaka przeniosłam ....a i jeszcze przesadziłam jedną brzozę i 1 drzewko ze skalniaka .... tylko tyle .....jak narazie efekt żaden miotam się w pomysłach

Nowy kamieniołom .....później te kamienie znikną w roślinach ,a pies będzie miał tor przeszkód
Na zdjęciu małe te kamyczki ,ale z ledwością je przenosiłam ....pewnie jeszcze ich tam trochę dodam ale albo syna ,albo ema muszę poprosić ,bo niektórych nie dam rady sama podnieść

Nawet na skalniaku bardzo nie widać ,ze tyle zabrałam

Tu na końcu ścieżki wylądowało drzewko ze skalniaka ....coś słabo go widać
Rozpoznawanie chwastów 15:41, 02 mar 2019

Do góry
Witam wszystkich forumowiczów.

To jest mój pierwszy post na forum, dodam również, że nie mam doświadczenia w ogrodnictwie. Chciał bym prosić o pomoc w identyfikacji chwastów jakie mam na ogrodzie oraz jaki użyć na nie środek chwastobójczy, który nie zaszkodzi trawie. Poniżej zdjęcia ze wspomnianymi chwastami. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Do raju daleko - u Ewy 14:45, 02 mar 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Hej hej U Ciebie teraz chyba wiosna już w pełni co? Jak wyglądają ciemierniki w rozkwicie?

Moje ciemierniki jeszcze w pączkach. Na kwiaty muszę poczekać. Wiosna budzi się powoli

Do raju daleko - u Ewy 14:38, 02 mar 2019

Do góry
Anusia napisał(a)
Na Żuławach troszkę cieplej ale i tak prace wstrzymałam. Poczekam z 10 dni, będzie bezpieczniej. Przytnę róże i lawendę.
Wiosenka u Was już tuż, tuż.

Z cięciem czekam grzecznie Na krokusy, żeby ciąć hortensje i na forsycję, żeby ciąć róże.

Krokusy pokazują pączki. Za kilka dni się otworzą

Tulipany pokazały listki

Doświadczalnia bylinowo-różana 14:32, 02 mar 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Dzisiaj pogoda była kiepściutka, ciemno i mokro. Zimno też.

Czyli dalię lepiej posadzić w kwietniu do donicy? Trzymam ją teraz w garażu, w oryginalnym opakowaniu.

Hortensja Limelight, ma pęknięcia na jednej z głównych gałęzi, zobacz

Ja tą peknieta gałązkę wycielabym.
Dalie sądzę zawsze do gruntu . I zależnie jaka jest wiosna mniej więcej początek kwietnia.
Pozdrawiam Ewus
Do raju daleko - u Ewy 14:31, 02 mar 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Widzę, że i u Ciebie idzie wiosna
u mnie dzisiaj pada

Idzie wiosna. Małymi kroczkami, ale idzie
Deszczyk też potrzebny. Nie wiem, czy w niektórych miejscach u mnie(np. na górce) nie jest nawet za sucho.

Do raju daleko - u Ewy 14:28, 02 mar 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pokazują że u Was i na wschodzie najzimniej. U mnie ponuro i pada lekko ale nie śnieg na szczęście

U mnie słonecznie, ale zimno.
Gosiu, tu prymulka od Ciebie Już widać kolorek

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:49, 02 mar 2019

Do góry
No i jeszcze trochę radosnej wiosny....

Nawet w trawniku pojawiły mi się rozsiane w ubiegłym roku stokrotki

Nie będę ich wyrzucać- przesadzę do donicy, skoro same się u mnie zadomowiły to niech u mnie zostaną
Ogródek Ewy 13:47, 02 mar 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Hej a jakieś fotki Twojego raju wstawisz?

Teraz rabaty świecą pustkami, więc fotki jak go pięknie nazwałaś raju będą jak pokaże się w nim kolor. Mam nadzieję że już niedługo.
Zimie mówię wynocha i takich widoków już nie chcę.

LeŚnicZaNka 13:43, 02 mar 2019

Do góry
LeŚnicZaNka 13:42, 02 mar 2019

Do góry
LeŚnicZaNka 13:42, 02 mar 2019

Do góry
Ogródek Ewy 13:39, 02 mar 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewunia ja jesienią też miałam lenia i niewiele zrobiłam, ale luz bo już wszystko nadrobiłyśmy. Pokaż jakieś foty ogrodu i dorzuć moją ulubioną sosenkę. Buziol

Kasiu, lenia zazdroszczę, u mnie na lenistwo nie mam szans.
Ale...co nas nie zabije to nas wzmocni.
Fotkę "sosenki" wstawię jak ją obfocę, tym czasem pierwsze oznaki wiosny.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:31, 02 mar 2019

Do góry
Zimno choć słonecznie więc niczego jeszcze ogrodzie nie robię. Za to fachową ekipa podcinała mi dziś drzewo - ten mój chory i powiązany jesion, dolne gałęzie obcięte żeby ulżyć trochę Jesionowo oraz wpuścić więcej słońca do tylnej części ogrodu. Mam tam szpaler Vanilek, Limekk, trawy i inne rośliny które cierpią na niedobory słońca, bo z tyłu cień od lasu, z boku u sąsiada wysokie drzewa i jeszcze ode mnie cień od jesiona i od świerka.

Świerk został więc radykalnie podkrzesany a Jesionowi zmniejszyliśmy koronę. Oczywiście fachowcy sprawdzili stan zabezpieczenia mojego rozdwojonego pękającego jesiona - jest ok więc żadne wiatry nie powinny zagrozić bezpieczeństwu- to ważne.

No i przede wszystkim odzyskałam fragment nowego miejsca do stworzenia rabaty i obsadzenia- a to przecież w moim dojrzałym ogrodzie jest b e z c e n n e

Tylko co mi tam pod tym świerkiem urośnie?

W gąszczu korzeni i jednak w sporym cieniu. Muszę pomyśleć.

Czekam na podpowiedzi. Miłe widziane wasze sugestie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:18, 02 mar 2019

Do góry
I jeszcze ciemierniki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies