Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 21:01, 02 maj 2019

Do góry
Na innym jałowcu też jest rdza

Mam też coś na poprawę humoru: znalazłam jeszcze dwie sadzoneczki, może to od wyciętej jodły balsamicznej.

A w takim miejscu mam siewki berberysa artropurpureum
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:00, 02 maj 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Kielichowiec ślicznie kwitnie i klony cudne...i te Twoje wszystkie dodatki...ach!!!
Ta praca w ogrodzie jakaś niekończąca się...ale ja bardzo ją lubię...szczególnie jak mogę wykonywać ją niespiesznie...tak jak teraz w tych kilka wolnych dni
A zdążyliście zjeść pstrąga przed kotkiem?

Aniu z dodatkami się rozkręcam....mebelki najbardziej mnie cieszą, brakuje mi jeszcze kilku rzeczy, ale pomału dozuję sobie tę przyjemność, eM się rozkręca buduje sobie podstawę pod wędzarnię, tu boję się o estetykę i spójność, a ja chcę murkami równać teren pod skrzynie warzywne, spadek terenu to jest nie lada problem i wyzwanie?
Te wolne dni to nie dla mnie, ale ruszyliśmy z opaską domu, gdzie zbierałam żwirek i płukałam go całe lato w zeszłym roku...uff...jutro pokażę foto...nowy żwirek do kupienia, stary oczyściłam pod kaskadę dla eMa robota na czysto będzie układał
O pstrągu już zapomniałam...ale podzieliliśmy porcje dla kotków starczyło

Zdecydowanie wolę takie zajęcie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:59, 02 maj 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Jest impreza będą kanciki innej okazji nie będzie
Koryczy mam dużo porozsadzałam klimatycznie i mam jej pod dostatkiem...Ula musisz przyjechać i dostaniesz tego dobra ile chcesz, akurat kokorycz mnie kocha

A jakie ona warunki preferuje? Raczej nazywa się kokoryczka olbrzymia. Może muszę ją przesadzić w bardziej wilgotne miejsce, najwyżej po kwitnieniu ją przesadzę.

Dekoracja ciekawa na imprezę
Ogród z uśmiechem 20:58, 02 maj 2019

Do góry
Yellow Surprise

Dynasty

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 20:54, 02 maj 2019

Do góry
Psica ogrodniczki, taka pomocnica

Ogród z uśmiechem 20:54, 02 maj 2019

Do góry
Ronaldo

Mistress

...uDany ogród 20:53, 02 maj 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Danuś spaceruję wraz z Tobą po ogrodzie i co chwile się zatrzymuje aby podziwiać...wszystko

Grzesiu miło mi bardzo
Cieszę się, że Ci się u mnie podoba i chcesz u mnie przebywać

Doświadczalnia bylinowo-różana 20:51, 02 maj 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Czas na fotki

Nie mogę jeszcze pracować w ogrodzie, więc wyszłam porobić chociaż parę fotek. Miałam zaplanowane na ten tydzień koszenie i kancikowanie oraz pielenie kostki brukowej przed domem, ale przez chorobę nic nie wyszło. Na zdjęciach widać, że nic nie zrobione, ale mam nadzieję, że przymkniecie oko

Przed domem w donicach nasadzenia jeszcze z października W przyszłym tygodniu muszę to wreszcie zmienić. Rozchodnik za to jest całoroczny A lwie paszcze to siewka sprzed dwóch lat.

A mnie się podobają 4 pierwsze fotki
Czy te rośliny przezimowały u Ciebie w donicach?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:50, 02 maj 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Masz całe kilometry kancików czy u Ciebie kwitnie kokorycz? Kiedyś spodobała mi się z Twoich fotek i zaprosiłam sadzonkę do siebie. Od 2 lat wychodzi 1 łodyga.

Jest impreza będą kanciki innej okazji nie będzie
Kokoryczy mam dużo porozsadzałam klimatycznie i mam jej pod dostatkiem...Ula musisz przyjechać i dostaniesz tego dobra ile chcesz, akurat kokorycz mnie kocha
Ogród z uśmiechem 20:49, 02 maj 2019

Do góry
Teraz pora na troszkę tulipanów. To troszkę to podobno 52 000 tulipanów w 31 odmianach prezentowanych na wystawie u łódzkim Ogrodzie Botanicznym.
To tylko te, które były zgromadzone w kolistych rondach. Kolejne 10 000 było sadzanych na rabatach pośród innych roślin ogrodu ale tam w większości byly juz przekwitnięte i pościnane.

Iwonka była w swoim żywiole, bo przecież u niej kilka dni temu też podziwiałyśmy ogromną kolekcję
Tulipany w takiej masie to ja widziałam po raz pierwszy.

Próbka
Trudno było robić zdjęcia całych rabat z uwagi na tłumy ludzi.

Mój ogrodowy pamiętnik 20:49, 02 maj 2019

Do góry
Dzisiejsze pierwsze małe zakupy na moją rabatę żurawkowo-hostową. Może w końcu ją zacznę robić .

Hortensjowo 20:47, 02 maj 2019

Do góry
I jeszcze jedno ujęcie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:47, 02 maj 2019

Do góry
kasiek napisał(a)

Walcz Kocico - wierzę w Ciebie A ogród nie musi być na tip to bo to... ogród

Kasiu musi być na tip top, bo mam imprezę rodzinnno zaproszeniową na weselicho ....więc muszę się utyrać....ogród będzie jak marzenie choćbym padła to się nie poddam
Dekoracje czynię

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 20:45, 02 maj 2019

Do góry
Na rabatach robi się coraz ładniej

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:45, 02 maj 2019

Do góry
kwietnik, albo ziołownik, albo pionowy warzywnik ze starej palety
...uDany ogród 20:44, 02 maj 2019

Do góry
vts napisał(a)
Danusiu, również przyłączam się do zachwytów nad ogrodem. Zaglądam do Ciebie codziennie wieczorkiem i podczytuję, uczę się sporo np. estetyki, architektury krajobrazu, ogrodnictwa.
Pozwól że doradzę - połóż pod skrzynie siatkę na krety i agrowłókninę p. chwastom bo wybiją nawet z tej głębokości. Po zewnętrznej skrzynie utwardź ścieżkami bo chwaściory zaatakują.
Też miałam drewniane skrzynie przez trzy lata, dłużej nie wytrzymały, teraz mamy z gotowych obrzeży podmurówki.
bardzo serdecznie pozdrawiam i życzę dużo sił i zdrowia abyście zrealizowali ten piękny projekt ogrodu.
Lila

Hej Lilciu!
Bardzo dziękuję kochana za ten miły komentarz
Siatka już naszykowana, a nad ścieżkami jeszcze myślę z czego je zrobić czy betonowe, czy ceglane, a może kamienne? To jeszcze do ustalenia
Ja na dłużej nie liczę, bo to drewno z odzysku. Później kupię dębowe
Pozdrawiam również i dziękuję za życzenia
Buziaki!

Wizytówka - Moja bajka 20:43, 02 maj 2019

Do góry
Hortensjowo 20:42, 02 maj 2019

Do góry
Pierwsza zmiana zrobiona, rabata przed dużymi cisami przerobiona
z lewej zdjęcie przed, z prawej po (ciemierniki, turzyce, rozwary i 1 zawilec wiosenny):
Moja bajka 20:40, 02 maj 2019

Do góry
Ogród z uśmiechem 20:39, 02 maj 2019

Do góry
Zwróciłyśmy z Iwonką uwagę na trójlist i delikatne jak mgiełka, aksamitne w dotyku paprocie - te akurat ma u siebie w ogrodzie Asia - Makadamia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies