Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:52, 25 wrz 2015

Do góry
Anek, zdjęć już nie cytuję bo szkoda miejsca na powtarzanie. Dzięki, że Ci się chciało tyle pisać.

Faktycznie po zimie były brzydsze ale nie tak aby straszyły. Obcięłam tylko suche końcówki ale z tego co pamiętam ( mogę się mylić) wszystkie te żdzbła, które były podcinane, póżniej uschły i trzeba było czyścić. Szybko wypuściły nowe, ładne przyrosty więc nie było to jakimś wielkim problemem.
Czytałam, że dla carexów najlepszy jest śnieg. Czyli trzeba sobie życzyć śnieżnych zim...
Obecnie eksperymentuję z Ice Dance w domu
Droga do spełnienia 08:21, 25 wrz 2015

Do góry
trochę wczoraj pomąciłam (widzę dopiero na zdjeciach, że jeszcze do drobnej korekty)
irysy i forsycja znalazły nowe miejsca
na rabacie została limka - trochę biedna ale widzę że lekko odbija
konwalnik i brązowa - nie pamiętam jak się zwie trawka
i nie mam co z nimi zrobić i gdzie posadzić!!!! dlatego na chwilę z kraja
później zaczęło padać i już nic nie zrobiłam

i od tego sezonu moja ulubiona Ice Dance od Iwonki
Biało różowy ogród za płotem. 23:54, 24 wrz 2015

Do góry
Na miejsce 2 i 3 może posadz buchannani z jezowkami? Albo carexy Ice Dance lub Ice Cream. Mogą też być molinie z werbena?

A w 4 i może kawałku trójki daj hakonechloa? Limonka podkręci kolor lawendy
Ogród wyrozumiały 22:50, 24 wrz 2015

Do góry
Ale dzialasz Kobietko
Aż musialam się bardzo skupić, coby wszystko ogarnąć. A o tej porze to dla mnie nie lada wysiłek
I wyszło mi, że do mnie najbardziej przemawia wersja z miskantami w tle, przed nimi red barony i kulki z ice dance. barony z miskantami - sprawdzone, śliczne rozwiązanie, ice dance z bukszpanem również. Przód będziesz miała zawsze - całorocznie zielony, a trawy sezonowo. Ale one będą w tle , no i brzozy nad nimi, więc wiosną nie będzie źle

W naszym centrum takie pustki? Mi zamknęli punkt w Białej, buu. Można tam gdzie hurt mają zakupić teraz, ale jakoś nie lubię tam bywać...
Mój jest ten kawałek ogrodu 21:03, 24 wrz 2015

Do góry
W jednym miejscu mam z Ice Dance i dobrze wygląda taki kontrast kształtów liści. Za bergenia natomiast są postrzepione liście krwawnika. Muszę poszukać czy mam jakieś zdjęcie.
A drugim miejscu pod wierzbą, między conicami. Rośnie w lekkim cieniu i zdecydowanie ma większe liście.
Ogród wyrozumiały 18:19, 24 wrz 2015

Do góry
Hej Ewalm

Hmmm takiego kształtu jakoś nie brałam pod uwgagę..
To zielone cienkie ,takie kreskowane to miskanty lub trzcinniki zaznaczyłaś?
Rude berberysy,bordo Red Baron,ciemna zieleń kosodrzewina.
Zaraz wkleję to co mi do tej pory po głowie chodziło ,tylko uwaga obrazki drastyczne

Miskanty ,Red Baron,Buksy ,Ice Dance

LUB

Pszczelarnia 15:40, 24 wrz 2015

Do góry
Miałem niewątpliwego farta, że byłem w tym ogrodzie o którym mowa była wcześniej - i każdy jego fragment wart był pokazania Więcej zdjęć jest na nowej stronie gardenarium jakby coś

A co do ścieżki - pamiętasz to morze carexow Ice Dance w Wojslawicach? To był czad Kule w nich zatopione wyglądałyby genialnie (Miałem napisać bosko, ale ostatnio Asia mnie skrytykowała, że bosko to może tylko facet z brodą wyglądać.... Ja noszę ją już dłuższy czas i na razie tylko dwie koleżanki mnie uraczyly takim komplementem jak u swoich na Akropolu byłem )
Odcienie zieleni 13:32, 24 wrz 2015

Do góry
Edyta jak spotkasz gdzieś carex morrowi variegata daj znać , ok?Czyli inaczej nasza Ice dance!
Ogród wyrozumiały 13:31, 24 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Placyk pod brzozami będzie wyżwirkowany i nic w żwirku nie będzie rosnąć?
bo miskanty jakoś się muszą wpasować do tego kształtu

W tym placyku maja być miskanty plus Red Baron lub berberysy z przodu buksy i ice dance lub może kosodrzewina z czymś..
Ogród wyrozumiały 13:24, 24 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Malgosik - fajnie,ze wpadłaś.
Obecnie jest wersja ,że chyba miskanty a przed nimi Red Baron i przed tym jeszcze buksy i Ice Dance.
Tylko nie wiem co w miejsce Red Barona wtedy..

Ja nie stosuję traw z trawami, a polinka np tak, więc wszystko zależy co Ci się podoba.
Ja lubię różne kolory, kształty, tekstury i lubię je ze sobą zestawiać. Wymieniłaś dużo gatunków i nie wiem co Ci doradzić. Czerwona imperata po sąsiedzku z czerwonymi berberysami - musiałabyś je jakoś oddzielić. Ja bym imperaty nie ruszał. Widzę że sadzisz plamami i to bym kontynuowała.
Kontrastowo w stosunku do drzewa i plama kontrastowo do plamy.
Buksy chcesz rozrzucić?
Kulki?

A wrzosy/wrzośce/bażyna i kuliste sosenki?
A z tyłu miskant?
Ogród wyrozumiały 13:11, 24 wrz 2015

Do góry
Malgosik - fajnie,ze wpadłaś.
Obecnie jest wersja ,że chyba miskanty a przed nimi Red Baron i przed tym jeszcze buksy i Ice Dance.
Tylko nie wiem co w miejsce Red Barona wtedy..
Ogród wyrozumiały 10:30, 24 wrz 2015

Do góry
Wkleję zdjęcie czy to mogłoby być mniej więcej takie rozmieszczenie tych miskantów ML i berberysów orange rocket..?

po wydzieleniu tego w żwirku z przodu zostaje jeszcze sporo miejsca, na tym zdjęciu tak nie widać ale jest.
Na tym może bardziej można sobie wyobrazić

I..czy tam z przodu mogłyby być bukszpany z Ice Dancami ????

Albo....w żwirku ML i jednak przesadzę Red Barony.

To co wtedy z przodu ,przed nimi też mogą być buksy i Ice dancy?

A jeśli nie zaryzykuję Ice Dance na tę rabatę ze względu na słońce to co zamiast nich...?????

Plus pytanie zasadnicze ile tam posadzić miskantów ML ??
Narysowałam 5 ale moze trzeba gęściej?? Rabata będzie miała niecałe 7m długości.
Pogubiłam się po drodze... 07:37, 24 wrz 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Amelio działasz coś dalej z nową rabatą brzozową?
Na brzozową tylko jeszcze w tym roku ice dance dosadzę i tyle
Pszczelarnia 22:53, 23 wrz 2015

Do góry
I trawy Ice Dance rosną nawet w kompletnym cieniu.
Małymi kroczkami do celu... 21:45, 23 wrz 2015

Do góry
jolka napisał(a)
Śmiać mi się z tych cen w Parku M. Zastanawiam się skąd oni się urwali z tymi cenami ... chyba z choinki jakiejś Nie wiem czy pamiętasz taki mój "bonzaj" z cyprysa. Spotkałam przypadkowo, spodobał mi się.. kupiłam za 50 zł. Potem nawet myślałam, że głupia jestem... kupuję bez sensu,impulsywnie.

Za parę dni jadę do Parku M., patrzę a oni tam taki samiutki po 350 zł sprzedają! Od razu nabrałam szacunku do mojego bonzaja!! Haha

Czasem tam na prawdę przesadzaja, ja odnoszę wrażenie,że oni chyba w cenach się tam nie orientują już kilka razy zauważyłam,że jak coś u nich jest większe to od razu cena jak z kosmosu, ostatnio było tak z 'ice dance' sadzonka 6 zł, a taka co może przez sezon im podrosla już była ponad 20 zł dzisiaj jak weszłam na wejściu były derenie po 12 zł, ale te co wielkie rosną, później Pani Zaprowadzila mnie dalej i właśnie była ta odm. co pisałaś już za ponad 60 zł śmiech

A co do Twojego bonzaja to może im odsprzedaj za tą cenę co oni mają, nieźle byś na tym Wyszła
Ogród Anety 08:27, 23 wrz 2015

Do góry
anetta napisał(a)

Za turzyca włosista a przed kulami Miskant Apache, a za kostrzewą siną a przed Zebrinusem nieopisana Turzyca Ice Dance.

Pokazowo i pieknie na tle koloru ściany domu. Kula z wikliny cudna.
Moja "przyziemna" :) pasja 22:24, 22 wrz 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

powiedz mi czy Ice dance Ci nie przebijają sie między żurawki?

W przyszłym roku pewnie zaczną .
Pogubiłam się po drodze... 21:23, 22 wrz 2015

Do góry
Tak Aniu już po zabiegu może w czwartek ice dance dosadzę tam gdzie ma być kamień,bo chyba trochę kamieniem wysypie,trochę korą może takimi falami chociaż też się zastanawiam czy nie będzie się potem mieszać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:17, 22 wrz 2015

Do góry
Mateusz żebyś wiedział

Asiu a jak po co więcej chociaż trawa bez podlewania ma ciężko bo profli jak widać prawie jak sitko.

Ja na przyjęcie moich ICe Dance też liczę i mam nadzieję, że się nie zawiodę

Olka u mnie na działce też piasek dość głęboko i jeszcze nigdy sadząc rośliny się do niego nie dokopałem

Dorotko ja tam się cieszę, że już po, a gdyby nie było największa rozróba niby w miejscu najbardziej reprezentacyjnym, ale najmniej o nią dbam bo robię ogród dla siebie, a nie dla ludzi za płotem

Gosiu a widzisz jednak coś rośnie pokrzywy uwielbiają te miejsca, a perz to jak pączek w maśle

Violu widziałem, ja w sumie na to bardzo czekałem bo to blokowało nas by wybrukować sobie podwórko, fakt zniknie sporo trawnika, ale co mi po ciągle rozjeżdżonym wiosną i zimą na błoto. Ja nie mam co narzekać, u sąsiada nie posłuchali i wjechali koparką na zbiornik szamba i zarwał się cały wraz z koparką brzmi strasznie, ale było z sąsiadem trochę śmiechu
Ogródek Iwony 20:47, 22 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ciekawa jestem efektu ) czekam na fotki ....
Tez myslalam ze nigdy tego nie powiem ...wkurza mnie stipa!

Jolu, efekt będzie w przyszłym roku, niestety.
Tyle zrobiłam wczoraj:

Na razie posadziłam materiał na ładną rabatę w przyszłości.
Bukszpan - ładne sadzonki, z których będę robić wiosną kulki. Ale za to kosztował mnie grosze
Sadzonki Ice Dance - młode uzyskałam z roślinek posadzonych wiosną
Będą tu rosły: Red Baron, trytomy i miskant Variegatus, muszę tylko wykopać jeszcze cebulki gladioli
posadziłam też sadzonki roczne bukszpana, z którego przy bylinach będzie obwódka, ładnie się ukorzeniły z własnej hodowli. Obwódka odgradzać będzie byliny:
jeżówki, pysznogłówkę, bodziszki, firletkę, orliki, serduszkę
Muszę jeszcze dosadzić na rabatę tulipany. I wysypać korą.

Przy trawkach Bronzita dosadziłam jeżówki.

Zbieram żwirek i przygotowuję miejsce do ścianki wodnej. Ale ściankę już będę robić wiosną . No i trzeba dosadzić tuje. I zrobić trawnik - wiosną

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies