Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Madzenka 06:15, 30 wrz 2015

Gdzie jesteś Anno?
Mala_Mi 09:29, 30 wrz 2015

Mathildis - hakone u mnie są ogromne.... wiec to jest dziurzysko, a nie dziura. Wypadły Ci trawki?? Byłam u Ciebie, ale tylko niszczenia po sierpniowej wichurze widziałam..szukałam tej rabaty, ale nie znalazłam.. ja to muszę widzieć, jestem wzrokowcem.

Żurawki wolą stanowisko cieniste, a ubiorki słoneczne.... pogodzisz jedno i drugie?? Ubiorki rosną dość szeroko i dziurę zatkają.. jak kwitną są piękne. Moje ubiorki zjadły ślimaki, uwielbiają je, a że na skalniaku nad oczkiem to nie mogłam sypnąć granulek.. Ręczne zbieranie dwa razy dziennie to za mało by uchronić. Rano zbierałam dziennie, a w nocy przy latarce drugi raz.. ślimaki i tak zjadły do dna.

Żurawki zdziesiątkował upał i dobiły opuchlaki..
Ten asortyment u mnie wypada..

A cy będzie pasować???? Moim zdaniem NIE. Żurawki mi nie pasują do żadnych kwitnących bylin. Jedno i drugie będzie podobne wielkością, a tu pasuje by albo się uzupełniało, albo różniło pokrojem.. Posadź jakie trawki obok nawet Ice Dance, Evergold... będzie elegancko.

Ale to tak mi się wydaje, głośno myślę.. Jak mi coś się widzi to sadzę , a jak się odwidzi to przesadzam.. ale razem bym ich chyba nie posadziła.

Artemisja - musiałam pogooglać co to jest, czytam że bylica. Miałam wysoką, jak byłą małą to byłą bardzo fajna, ale jak urosła to już była okropna, a po przycięciu jeszcze gorsza i wyciepałam. Są niskie odmiany... ale to też nadaje się na słoneczne i suche stanowiska.. a żurawki na słońcu po prostu się przypalają, po takim lecie jak w tym roku, to nawet w półcieniu szlag trafił

Dużo się opisałam i nic nie pomogłam.. nie mam zdania..

Mala_Mi 09:44, 30 wrz 2015

Madżen - jestem cały czas i zaglądam, ale nic się nie dzieje.. nie ma fot, nie ma czynów ogrodowych. Przedwczoraj zjadło mi kartę ze wszystkimi fotami ... wiec nawet archiwalnych fot nie mam, trzeba zrobić nowe Gorzej bo foty wnusiów poszły w kosmos Foty potrzebne do pracy też ..grrrr
Pada komp, karta w paracie.. sprzęty też już są stare i chorują

Pszczółka - ogród oglądam przez szybę.. wygląda już bardzo jesiennie.. a mi szkoda lata..

Piotrek - u dobrego ogrodnika wszytko rośnie Nawet uskubane popierdułki.

Julka - nie ma za co.. O klonie odp. u Julki, że tnę końcem zimy, ale przed ruszeniem soków w roślinie, bo klony płaczą

Haniu - Twoje mądrości życiowe są zawsze o czasie i trafione. Też będę się trzymać tego, że październik ma aż 31 dni

Kuba - Ewa - dlatego pozwoliłam sobie wtrącić swoje 3 grosze..byś się nie zdziwiła, bo u Ani młoda róża to mała.. ale one szybko rosną. Ja nie kopczykuję, wiec potrafiły wymarzać do ziemi i po 2 latach już ponownie miały ponad 1,5 metra w wysokości i średnicy. Kwitnie praktycznie non stop, ale ostro cięta nie będzie tak kwitła..

Anabuko - Aniu cebulowe w grupie zawsze pięknie wyglądają. Tylko skad brać miesce na wszytko w dużych grupach

Abiko - ja tylko trochę cebul kupiłam.. bo mam wykopanych 2 wiadra i nie mam pojęcia gdzie to wsadzę.. ogród coraz mniejszy..

Agata - mnie też trzyma, wiec nie spieszę się do ogrodu.. zresztą i tak czasu nie mam.. co mnie nie martwi, bo brak czasu oznacza, że mam prace..
Mala_Mi 09:56, 30 wrz 2015

Sylwia - w tenisa nie grałam i już grać nie będę... bo mi życia na wszystko brakuje Jestem coraz wolniejsza...

Olili - wiem, wiem..namieszałam..

Aniu - czosnki po latach też są coraz marniejsze i pasuje je przekopać.. ale potrafią kilka lat w jednym miejscu wyglądać przyzwoicie.

Polinka -

I to chyba tyle...... miłego dnia...

PO sformatowaniu karty cyknęłam kilka fotek by sprawdzić czy zapisuje, czy znów wykasuje.. na razie focie są..

sylwia_slomc... 11:35, 30 wrz 2015

Ania ja wcześniej też nie grałam, ale spróbować mi się zachciało, by chłopakom przyjemność zrobić i w sumie było przyjemnie tylko wiatr gwiździł, żeby nie powiedzieć inaczej
Olili 15:53, 30 wrz 2015

Mathildis 20:45, 30 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

Mathildis - hakone u mnie są ogromne.... wiec to jest dziurzysko, a nie dziura. Wypadły Ci trawki?? Byłam u Ciebie, ale tylko niszczenia po sierpniowej wichurze widziałam..szukałam tej rabaty, ale nie znalazłam.. ja to muszę widzieć, jestem wzrokowcem.

Żurawki wolą stanowisko cieniste, a ubiorki słoneczne.... pogodzisz jedno i drugie?? Ubiorki rosną dość szeroko i dziurę zatkają.. jak kwitną są piękne. Moje ubiorki zjadły ślimaki, uwielbiają je, a że na skalniaku nad oczkiem to nie mogłam sypnąć granulek.. Ręczne zbieranie dwa razy dziennie to za mało by uchronić. Rano zbierałam dziennie, a w nocy przy latarce drugi raz.. ślimaki i tak zjadły do dna.

Żurawki zdziesiątkował upał i dobiły opuchlaki..
Ten asortyment u mnie wypada..

A cy będzie pasować???? Moim zdaniem NIE. Żurawki mi nie pasują do żadnych kwitnących bylin. Jedno i drugie będzie podobne wielkością, a tu pasuje by albo się uzupełniało, albo różniło pokrojem.. Posadź jakie trawki obok nawet Ice Dance, Evergold... będzie elegancko.

Ale to tak mi się wydaje, głośno myślę.. Jak mi coś się widzi to sadzę , a jak się odwidzi to przesadzam.. ale razem bym ich chyba nie posadziła.

Artemisja - musiałam pogooglać co to jest, czytam że bylica. Miałam wysoką, jak byłą małą to byłą bardzo fajna, ale jak urosła to już była okropna, a po przycięciu jeszcze gorsza i wyciepałam. Są niskie odmiany... ale to też nadaje się na słoneczne i suche stanowiska.. a żurawki na słońcu po prostu się przypalają, po takim lecie jak w tym roku, to nawet w półcieniu szlag trafił

Dużo się opisałam i nic nie pomogłam.. nie mam zdania..

Berry smothie dość ładnie znosi u mnie słońce. Moje hakone słabe - ziemia zbyt lekka, będę ją w weekend doprawiać i sadzić Hakone na nowo. Aniu zdjęć brak, ale rysunek u mnie
popcorn 20:55, 30 wrz 2015

Cudne masz czosnki. I klona. I astry. ech, jesien
pozdrawiam!!
Madzenka 21:41, 30 wrz 2015

Jakis sie lepiej ta karta sformatowała, zdjęcia piekne.
Wysylke chyba jutro skompletują bo dzisija magazyn zamykał miesiąc znaczy sprzedaz ... A my końcówkę miesiaca nazywamy dniami cudów...
malgorzata_s... 21:58, 30 wrz 2015

Szkoda fotek Jak tam zdrówko? Maluchy już ok? Buziaki