Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:50, 17 kwi 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

trawki.pl

Idę przejrzeć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:36, 17 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Trawki będą na pewno, kwestia tylko jakie konkretnie lub jakie w ogóle dostanęZarumieniłam się czytając komplemet o dobrym guście
Jeśli chodzi o brzozy to młode egzemplarze planujesz kupić w konkretnej szkółce czy przez allegro?

Pozdrawiam

Renia raczej w szkółce niedaleko mojego ogrodu. Jakoś nie mam zaufania do allegro itp.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:41, 16 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A jakiś namiar?

trawki.pl
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:14, 16 kwi 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Dlatego ja u Smala zamawiam

A jakiś namiar?
Miejsko & sielsko 16:48, 16 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję za zdjęcia
Z bliska jeszcze ładniejszy
A czy on jest taki wybarwiony już od wiosny? czy dopiero jesienią przybiera różowawe barwy?

Renatko,
Wiosną ma liście z różowym, latem przebarwia się róż na jasny wręcz biały a jesienią ponownie na różowo taki cudak
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 16:29, 16 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja też tak mam z moimi sąsiadami

Baby pogłupiały zdjęcia kfiotkom robią
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 15:41, 16 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A jakie jest sprzyjające?

Szczerze to nie wiem, bo ponoć lubi suche i ubogie, wapienne... a u mnie najlepiej rośnie w donicy, gdzie jest czasem bardzo wilgotno, bo słaby drenaż zrobiony i kwaśno, bo pełno mchu

Na pewno nie lubi w korze.... przynajmniej u mnie... od kory łapie grzyba.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:42, 16 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
pan S. ma wszystkie trawki świata ino czasu nie ma

jak to???
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 11:42, 16 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Jak lawendzie będzie miejsce sprzyjało to migusiem urośnie!
Mi się rozsiała, rok temu wyszły siewki, latem jedna już nawet kwitła! Jednem kwiatkiem...ale to już coś
A w tym roku przypominają już krzaczki

A jakie jest sprzyjające?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 11:41, 16 kwi 2015

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
W sobotę była piękna pogoda byłam na ogrodzie 4 godziny pielenie, przesadzanie i kanciki ...fotek nie robiłam ponieważ sąsiedzi patrzą na mnie dziwnie jak pstrykam fotki kwiatkom hihi ale postaram się zrobić kilka jutro jak będą w pracy

Ja też tak mam z moimi sąsiadami
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:39, 16 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
jakbys jechala daj znac, mam blisko, podskocze, w drodze powrotnej wypijemy kawke u mnie (ale tylko niedziela, w soboty mnie nie ma, zwykle)

ok, dzięki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:38, 16 kwi 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Macham i trzymam kciuki za graba!

Ja też
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:35, 16 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Nie kojarzę obu szkółek o których piszecie:/ za to ogrody zofii są na konstantynowskiej między konstantynowem a łodzią; łądne rośliny, spory wybór, ale drogo
trawek sporo mają pod halą - w weekendy do końca maja na al. politechniki w łodzi - kilkunastu wystawców, można coś znaleźć, plus p. Surowiński z trawki.eu tam przyjeżdża czasem, ze zgierza, on chyba ma już wszystkie trawki swiata

Dziękuję za namiary na trawki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:34, 16 kwi 2015

Do góry
Trzeba więc sprawdzić prognozę pogody zanim się człowiek zabierze za kulkowanie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:53, 16 kwi 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
No tak, ja szyframi piszę. Pod namiotem to to sezonowe w Sieradzu naprzeciwko dworca PKS a za torami to ta szkółka jak się wyjeżdża ze Zduńskiej w stronę Szadku to za przejazdem kolejowym z zaporami pi lewej stronie

A widzisz, to dobrze zaszyfrowałaś to "za torami" bo myślałam o okolicach Opiesińskiej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:02, 16 kwi 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Ogrody Zofii? Nie byłam, nie kojarzę. Miskanta morning light mieli w zeszłym roku pod namiotem, red baron wala się wszędzie a za turzycami to ja nigdy nie patrzę ale jakieś mieli tydzień temu za torami.
Deszcz świeżo pi cieciu nie wskazany ze względu na choroby grzybowe- świeża otwarta rana a zarodniki są wszędzie. Lepiej żeby zdążyły przeschnąć

Pod namiotem tzn w Sieradzu? A za torami to w ZD?
Dzięki za radę z buksikami
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:00, 16 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Magdah, z okolic Poznania masz wielką grupę Poszukaj tylko w profilach uczestnicząc w forum.

Ogłoś, że robisz zlot w swoim ogrodzie i polecą ludziska do Ciebie i się zaprzyjaźnisz

Jak dla mnie za dużo już chyba by było tych obowiązków Ja już swoje zrobiłam

To prawda Machina tak się rozpędziła, że więcej już chyba nie trzeba
Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:55, 16 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
napisz jakich traw szukasz, to Ci powiem gdzie do dostania w okolicy jesli w ogole
pozdrawiam!

Do tego co napisała niżej Anitka, to jeszcze red baron
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:53, 16 kwi 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Renia, ty piszesz że podlewasz te kulki a że jeszcze nie cięłaś. Tnij jak najszybciej bo lada dzień puszczą nowe przyrosty przy takich temperaturach. A z trawkami w naszej okolicy będzie ciężko. Co najwyżej jakieś miskanty albo rozplenice dostaniesz ale często bez nazwy odmiany. Przez Internet najlepiej. Teraz wiosna to najlepiej bo potem jest niebezpieczeństwo że przy dużych sadzonkach mogą skrócić liście do transportu.
Szkoda że koleżanka wyżej pisze że w Białej nic ciekawego bo ja miałam takie odczucia względem Wielunia właśnie. Ech, bądź tu mądry człowieku

Masz rację jankosia Przyglądałam się wczoraj bukszpanom i faktycznie pojawiają się nowe przyrosty. Boję się tego cięcia ... ale chyba nie mam wyjścia. Jutro to zrobię A gdzieś mi się obiło o uszy, że deszcz po cięciu nie jest wskazany ... tylko nie wiem dlaczego ... może coś pomieszałam

Jankosia, a byłaś kiedyś w takiej szkółce w Konstantynowie "Ogrody Zofii". Ja odwiedziłam ja jakies 3 tyg temu i bardzo mi się tam spodobało, pani była nieźle zorientowana, rosliny dorodne? może tam jest większy wybór traw?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:21, 16 kwi 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)

Może jakies trawki do towarzystwa kulek? Na pewno coś wymyslisz, widać, masz wyczucie smaku i dobry gust.
Będę czekała na info dot. brzózek. Ja pewnie zdecyduje sie na zakup młodszych egzempalarzy. Brzozy szybko rosną

Pozdrawiam.

Trawki będą na pewno, kwestia tylko jakie konkretnie lub jakie w ogóle dostanęZarumieniłam się czytając komplemet o dobrym guście
Jeśli chodzi o brzozy to młode egzemplarze planujesz kupić w konkretnej szkółce czy przez allegro?

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies