Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:16, 16 kwi 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
O rany u Ciebie to dopiero szalenstwo od glebogryzarki po donice, co to za dechy ? Cos mnie u mskul omineło chyba cudnie sie dzieje a kulki ....... zachwyt

Noo szaleństwo... teraz się odnaleźć z tym wszystkim nie mogę ... po pracy tak mało czasu na ogrodowe rewolucje
U malkul donice wykonane są z blachy, moje są zrobione z płyty warstwowej, położona siatka i klej - teraz trzeba to wszystko wygładzić i pomalować.

Kulki podlewam codziennie ale jeszcze ich nie strzygłam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:08, 16 kwi 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Hej, Renatko
Byłam w Białej i ... trochę cienko z roślinkami. Jesli juz się wybierasz w te strony, to musisz jechać do Wielunia - tam zdecydowanie większy wybór.
Było dużo hortensji, ale nie wiem, czy to Cię akurat interesuje...

Oj, kochana, ja to nie wiem kompletnie co mam robić po kolei... od czego zacząć? Chyba powinnam najpierw wyznaczyć kształt rabat a potem M musi zainstalować rury do nawadniania, na razie zrobił głęboki wykop pod główne złącze ... i dopiero później rośliny (to już chyba w maju)
Jeśli chodzi o rabaty to powinnam chyba realizować je po kolei - jedną do końca i dopiero następną. Najłatwiej byłoby mi zrobić rabatę ze świerkami...
Hortensje planuję na rabatę z jałowcami
Dzięki za informację o Białce
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:46, 15 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Fajnie, że podobają Ci się moje kulki
Ostatnio nie miałam czasu żeby zastanowić się nad tym czym je podsadzić. Może pomożesz?

Jeśli chodzi o brzozy, to pytałam u Kopiasa - po 160zł tez takie 4m. Nad mniejszymi nie rozglądałam się. Ale z tego co piszesz różnica cenowa spora.
Od jutra wracam do pracy - jak już wejdę na pełne obroty to podjadę tu i tam popytam, podzwonię i podzielę się z Tobą zdobytymi informacjami
Pozdrawiam

Może jakies trawki do towarzystwa kulek? Na pewno coś wymyslisz, widać, masz wyczucie smaku i dobry gust.
Będę czekała na info dot. brzózek. Ja pewnie zdecyduje sie na zakup młodszych egzempalarzy. Brzozy szybko rosną

Pozdrawiam.
Ogród na glinie 12:59, 15 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Fajną rabatę kulkową stworzyłaś
Ja u siebie też posadziłam bukszpany. Teraz muszę je uzupełnić czymś kolorowym Będę podglądać może coś podpatrzę u Ciebie

to już nas jest 3, co będą miały tak samo ha ha ha
Lawendowy zawrót głowy 12:13, 15 kwi 2015

Do góry
Powtórzę za resztą - meble dobrałaś idealnie - suuuper są
Też jestem na etapie mebli ogrodowych.
Bardzo napaliłam się na te w Obi, ale M mnie powstrzymał przed zakupem, bo stwierdził, że jeszcze mogą być inne ... i miał rację
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 10:51, 15 kwi 2015

Do góry
anitan napisał(a)
no to teraz mamy tak z przodu domku. Jeszcze sporo bałaganu ale na wszystko przyjdzie pora. Kostka jeszcze z piaskiem, uzupełniamy fugi pomiędzy.
W przygotowanych otworach w kostce posadzę cisy HICKSII, po 3 na rabatkę, wysypię żwirem.

Dosadziliśmy tuje, żeby dokończyć żywopłot. Mam nadzieję,że dorosną do pozostałych w kilka lat.

Niestety, nadal wałkuję problem z przedogródkiem, nie podoba mi się to, co zrobiłam, pomożecie?
posadziłam tutaj bukszpan, bordowe żurawki, berberys kolumnowy zielony (pierwszy filar) oraz berberys Coronita + 2 małe iglaczki (w przyszłości kulki). Nie mam pojęcia jak zakończyć tą rabatę, tj miejsce oddzielające żwirek od trawnika. Prostokąt czy jakiś łuk? Doradźcie proszę. W tej chwili wygląda to bez sensu

Tak sobie myślę, że może wzdłuż kostki zrobić jednak dodatkową prostopadłą linię z kulkami z bukszpanu (też w żwirku)? Chodzi mi o to, żeby odgrodzić rabatą wejście na trawnik.
Proponowałyscie mi coś takiego, ze śliwą wiśniową:

Fajnie, że masz te wszystkie prace już za sobą
Ładna kostkaJeśli chodzi o rabatę, to wydaje mi się że z przodu po prostu daj więcej bukszpanów. Masz tam posadzone juz drzewo? Jakie?
Miejsko & sielsko 10:24, 15 kwi 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
ren133

Dziękuję za zdjęcia
Z bliska jeszcze ładniejszy
A czy on jest taki wybarwiony już od wiosny? czy dopiero jesienią przybiera różowawe barwy?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:06, 15 kwi 2015

Do góry
anna_p_k napisał(a)

Donica robi wrażenie, efekt końcowy zapewne zrobi duże wrażnie

A to się okaże
Ostatnio zastanawiam się czy położyć na niej tynk ozdobny czy tylko wygładzić i pomalować?
Dziękuję za odwiedziny
Ogród na glinie 10:00, 15 kwi 2015

Do góry
Fajną rabatę kulkową stworzyłaś
Ja u siebie też posadziłam bukszpany. Teraz muszę je uzupełnić czymś kolorowym Będę podglądać może coś podpatrzę u Ciebie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:50, 15 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
I jeszcze ... kilka dni temu przyjechał materiał na donice

A oto pierwsza donica w wersji roboczej:

Donica robi wrażenie, efekt końcowy zapewne zrobi duże wrażnie
Moja codzienność - ogród Oli 09:46, 15 kwi 2015

Do góry
Zdolnego masz tego męża
Widać,że robota dobrze zrobiona - równo, gładko, dokładnie zamalowane Po prost super Ścianka wygląda pięknie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:28, 15 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

jaka strona świata ?
chcesz niskie nasadzenia, średnie czy wysokie ?

To jest strona północna. Długa donica jest całkiem w cieniu, narożna z przewagą słońca. Myślałam o nasadzeniach średnich
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:53, 15 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Nie wiem jeszcze Olu
Myślałam o Carex Ice Dance, ale z czym ją posadzić?

jaka strona świata ?
chcesz niskie nasadzenia, średnie czy wysokie ?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:27, 14 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
co będzie rosło w skrzyniach ?

Nie wiem jeszcze Olu
Myślałam o Carex Ice Dance, ale z czym ją posadzić?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:25, 14 kwi 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Renia fajne zakupy buksikowe.
Czy będziesz sadzic same bukszpanowe kule, czy czyms je podsadzisz?

Pytałam o brzozy pozyteczne w mojej okolicy.
Są do wyboru drzewa dorodne, około 4 letnie z wybarwiona juz korą i kosztują cos koło 170 zł/szt.
Są równiez w sprzedaży drzewka młode, 2 letnie, jeszcze bez białej kory, wysokośc ok. 2m i te kosztują 25 zł/szt.

Sama nie wiem, na co sie zdecydowac?
A Ty masz już jakies rozeznanie w rynku?

Fajnie, że podobają Ci się moje kulki
Ostatnio nie miałam czasu żeby zastanowić się nad tym czym je podsadzić. Może pomożesz?

Jeśli chodzi o brzozy, to pytałam u Kopiasa - po 160zł tez takie 4m. Nad mniejszymi nie rozglądałam się. Ale z tego co piszesz różnica cenowa spora.
Od jutra wracam do pracy - jak już wejdę na pełne obroty to podjadę tu i tam popytam, podzwonię i podzielę się z Tobą zdobytymi informacjami
Pozdrawiam
Ogród Mirelli 23:00, 14 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Spóźnione gratulacje pierwszej setki

Dziękuję Piękne kwiaty w serduszko
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:04, 14 kwi 2015

Do góry
Kasiu, to tylko kwestia czasu u mnie jeszcze nie, ale już widać że będzie ciasno na rabatach

Bożenko, naliczyłam 11 osób, jeśli wszyscy przyjadą.
Ja, Ty, Renia-rozark, Małgosia, Magda, 11Stokrotka -Gosia, Roberto, Kasia Luiza, Krys, Jankosia, Ren133
Miejsko & sielsko 20:24, 14 kwi 2015

Do góry
ren133

Miejsko & sielsko 20:11, 14 kwi 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Martuś,
Klon to pierwsze moje drzewo jakie posadziłam w ogródku, dostałam od eM na dzień kobiet w ubiegłym roku . To klon palmowy butterfly, posadzony w donicy.
Rośnie sobie i nie kaprysi... kapryszą to buki !

z ubiegłego sezonu

Śliczny ten klon
A masz jeszcze jakieś zdjęcie,na którym widać dokładniej ubarwienie?
Prawie - jak ogród 20:07, 14 kwi 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Dzięki Mirella za informacje
Szpadelek do lodu niemal jak do kancików. Chodzi o to, żeby był płaski. Ja nawet kazałam eMowi, coby mi zwykły szpadel tak wyklepał Nie zgodził się, ale obiecał, ze coś wymysli. Tego do lodu, to raczej teraz nie kupię
Trawki już obejrzałam, więc jeszcze zerknę, czy u mnie nie dotarły, jak nie, to będę zamawiała

U mnie? tzn w Białej?
Byłaś tam ostatnio?
Jest wybór?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies