Rzeźbę w ogrodzie mam i ja... wygrzebałam ją z domu, to stara rzeźba męża z czasów gdy chodził na zajęcia po szkole (chyba miał z 12 lat). Mam nadzieję, że trochę zblednie, ciekawa jestem jak się zachowa w warunkach zewnętrznych. eM kazał mi ją postawić w niewidocznym miejscu żeby się tak nie rzucała w oczy więc stoi tu tymczasowo, jak trawy wylezą na dobre to gdzieś indziej ją usadowię...
No i niestety jeszcze ITOHY prosiły - KUP MNIE I całe szczęście że wszystkie już znalazły swoje miejsce w ogrodzie.
Znalazłam w domu też wiosna ta sasanka rano wyglądała tak: teraz tak, co też z nimi słońce robi, to co chce
Judaszowiec
Kamilo bo nie lubię tuj, bo mi na froncie potwory wielkie rosną, bo cięte trzeba regularnie przycinać żeby jakoś wyglądały a u mnie z czasem krucho, bo chcę coś liściastego. Tuje wyroku nie dostały, pójdą gdzie indziej a na froncie chyba trzmieliny posadzę. No to ławka po wstępnym liftingu wygląda tak: Sprawdziłam dziś zadołowane jeżówki z nasionek od Hani, sporo przeżyło. Na zdjęciu mała ich część. Haniu dziękuję. Rudbekie od Gosi będą kwitły. Reszta sadzonek również daje oznaki życia . Gosiu dziękuję.
Ławeczka
Moja pierwsza magnolia Nie mogę się napatrzeć i nawąchać Na pewno kupię jeszcze jedną na kwaśną rabatę wjazdową. Może tym razem gwaździstą.
Warzywka zasiane świdośliwa posadzona, coś jej trzeba dosadzić
Moje dzisiejsze zakupy ... 16 szt. cis Repandens, 1 cis baccata bo mi brakowało oraz 5 szt. Sesleria skalna.... Sesleria Sesleria poszla tutaj...miał być konwalnik,ale stwierdziłam,że nie będzie go widać w korze...i wpadła mi do głowy niewymagająca sesleria Posadzona Na rabatę bukową poszły przyszłe kulki cisowe
Ledwie 14:30 a one już się zamknęły
Przepiękne! Muszę córkę na ich zakup namówić. Swiąteczne robię, ale tylko barwne koszulki na styropianowe jajka. Będą ozdóbki trwałe.
fajowe
Tak, wszystko malujemy natryskowo. Mój brat ma aparat. Susan też jest piękna muszę i dla niej znaleźć miejsce