Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

GorAna 11:55, 28 kwi 2019

Mariolu, dziękuję za przemiłą wizytę....czy wizytacje...nie wiem które określenie lepsze?
Zostawiam fotkę na pamiątkę

Dobrze, że wszystkich garnków nie wyrzuciłam
paniprzyroda 16:08, 28 kwi 2019

Aniu, to ja - my dziekujemy za przemiłe spotkanie
Kilka fotek na pamiątkę

paniprzyroda 16:12, 28 kwi 2019

paniprzyroda 16:18, 28 kwi 2019

Kasya napisał(a)
Jak to juz kamasje ?
Czy to znaczy ze moje nie zakwitną ?
Wszystko inne tez cudowne u ciebie, i kwiaty i dodatki

Kasiu, spokojnie, zakwitną te mają więcej ciepełka, rosną przed południową ścianą budynku

miały być białe, drugi rok czekałam i nico... mają tylko inny odcień niebieskiego
paniprzyroda 16:34, 28 kwi 2019

Basilikum napisał(a)
fajnie sie u Ciebie dzieje budynek gospodarczy super
Pelargonie sliczne masz. Mi sie udalo przezimowac dwie i nawet rozmnozyc, zaczynaja juz kwitnac, niedlugo na dwor pojda
tak sie zastanwiam czy ja mam kamasje hmm chyba mialam

Izo, moje pelargonie już od tygodnia co najmniej na dworze, po wcześniejszym hartowaniu. Udało mi się przezimować kilka z nich i ukorzenić z nowych przyrostów wiosennych drugie tyle. Prawie skończyły mi się donice dla nich. Teraz już tylko jakieś oryginały mogę kupić
Budynek gospodarczy rozwiązał mi na już wiele problemów z przechowywaniem, niemniej środek jeszcze do wykończenia. Judaszowiec wart grzechu, przekwitła prawie magnolia, to on zaczął. Kwitną też jabłonki ozdobne

kalina

i obiela
paniprzyroda 16:49, 28 kwi 2019

Anda napisał(a)
Wszystkie rośliny które pokazujesz bardzo lubię
Camassie będę sadzić jesienią i nie wiem, które lepsze, białe czy niebieskie
W tym roku też chcę sobie kupić angielską pelargonię. Ogólnie nie przepadam za nimi, ale te angielskie mi sie podobają
Moje narcyzy w tym roku słabo kwitły. Część padła pewnie ofiarą suszy, a część się podzieliła i miała tylko liście. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie lepiej.

Nie mam jednak białych kamasji, niebieskie kwitną bez problemu. Narcyzy kwitną podobnie jak w ubiegłym roku, odliczyły się wszystkie odmiany sprzed dwóch lat. Tylko zamawiane w ubiegłym roku białe Thalie to nie one, a raczej Mount Hood, pewności nie mam. W żółci jak pączkują, bieleją w miarę rozkwitania. Mam je w dwóch miejscach z różnych źródeł, a są takie same. Thalia kupiona przed trzema laty jest czysto biała. A ubiegłoroczne takie

paniprzyroda 17:00, 28 kwi 2019

paradas napisał(a)
Judaszowiec pięknie kwitnie, czekam na paczkę z moim
Zazdroszczę donic, widzę łuk obok szklarni na jednym ze zdjęć. Jak się sprawuje?
Na jaką wysokość urósł tobie tulipan botaniczny ze zdjęcia?

Damianie, życzę Ci, aby judaszowiec pięknie rósł
Donice dziękują. Łuk obok szklarni został wykuty przez syna dla róży Eden Rose. Jest w porządku, znaczy się łukTulipanki ze zdjęcia maja może ok. 8 cm. To one, kupione gdzieś, kiedyś. Rosną przy hostach.

stopowiec

narcyzy Recurvus, bardzo je lubię, niestety, nie wszystkie kępy kwitną, za młode

to też pachnąca pomyłka, ale podobają mi się
paniprzyroda 17:14, 28 kwi 2019

Poppy napisał(a)

Lubie niebieski, a camassie my wyszly z ogrodu, byly i nie ma, buu. Dwa razy je wsadzalam, pierwsza wiosna ok, pozniej zero. Przynajmniej u Ciebie sobie popatrze
A powojnik to jaki? Pamietasz? Chcialabym wlasnie taki dzwonkowy, wiosenny, moze byc i alepejski B podoba mi sie kolor Twojego!
Groszkow wiosennych zupelnie nie znam, wieloletnie sa? Jak zimuja?

Na kamasje zapraszam, szkoda, że Twoje zginęły. Niestety, nie pamiętam nazwy powojnika, to jeden z najstarszych powojników zabrany ze starego ogrodu ( ukorzeniona młoda sadzonka), czyli ma ponad 20 lat.
Groszkami zaraziłam się na forum, też ich nie znałam. Podobno zimują bez problemu, potrafią wysiewać się. Oczywiście wieloletnie.
Takie cudeńko zostawiam, uwielbiam je

Na forum panują różne choróbska to moja ostatnia, epimedia Znalazłam wreszcie białe, ale miniaturki, fotka słaba, ale dobrze widać wielkość listków

Kasya 17:38, 28 kwi 2019

paniprzyroda napisał(a)

Izo, moje pelargonie już od tygodnia co najmniej na dworze, po wcześniejszym hartowaniu. Udało mi się przezimować kilka z nich i ukorzenić z nowych przyrostów wiosennych drugie tyle. Prawie skończyły mi się donice dla nich. Teraz już tylko jakieś oryginały mogę kupić
Budynek gospodarczy rozwiązał mi na już wiele problemów z przechowywaniem, niemniej środek jeszcze do wykończenia. Judaszowiec wart grzechu, przekwitła prawie magnolia, to on zaczął. Kwitną też jabłonki ozdobne

kalina

i obiela

Obiela piekna
Ja kupiłam pilkowaną, pionowe chude drzewko
mira 21:50, 28 kwi 2019

Choroba epimedium tez mnie złapała . A judaszowca kupiłam w ub roku u Kapiasa w marcu i nie wystartował wcale - może się jeszcze skuszę bo magnolii nie chcę wystarczy mi że hortensje ogrodowe teraz mi przymroziło a tak się z nimi cackam - okryłam zimą i jeść daję jak jakimś dostojnikom i masz.

Fajne spotkanie miałyście - znam nawet większość uczestniczek - w ub roku też byłaś blondynka czy mi się zdaje