Jestem jestem wracam do ogrodowych tematów z wiosennym zapałem
O yorku .. nie no coś TY, ja potrzebuję byczka większego na leśne spacery a nie pieska do kieszeni
Z gruszą ewidentnie coś jest na rzeczy, bo to raczej cecha odmianowa nie jest
Ostatnio piękne dni, więc pewnie coś pogrzebałaś Jeśli chodzi o relację od nas, to prace postępują:
- rozchodniki ścięte,
- vanile frise ciachnięta,
- seslerie dwóch rodzajów ciachnięte,
- hacone ciachnięta,
- linki i ML na klombiku wschodnim - ciachnięte,
Malutkie doniesienie z placu boju C.d. nastąpi
Buziam i lecę zobaczyć co działasz
Chyba kształt do mnie nie do końca przemawia. Łezka to nadal nie okręg, choć już nie zamknięty pokój
No i Jeszce jedna rzecz. Dalej na tyły, z boku budynku jest drewutnia. Wzdłuż północnej granicy planowałam rabatę. Może znajdę zdjęcie żeby wytłumaczyć o co mi chodzi...
Jest- rabata miała być węższa ale po całej długości. Powiedzmy na tuje i funkie w nogach. Chciałam kostkę dołożyć do obecnego pokoju i pociągnąć przed drewutnia, aż do raty na długości domu, a potem jakąś ścieżkę do warzywnika.
Przy kliniku z trawy rabata Wzdłuż ogrodzenia odpada.
Ja dziś przesadziłam dwa iglaki i ciągle myślę nad rabatą bo nic mi tam nie pasuje. Jeszcze dziś wymyśliłam że na początku na miejscu hortensji posadzę niską brzozę Youngi.
Generalnie na tej rabacie nie pasują mi ani wysokie trawy ani hortensje. Jeszcze tak u mnie nie było żebym nie wiedziała co zrobić. Kompletnie nie mam wizji obsadzania takiego kształtu. Męczę się już 3 sezon.
Teraz tam jest wszystko misz masz zbieranina z zeszłego sezonu i na dodatek dziury ponieważ wykopałam dziś kilka rzeczy. Jedyne co mi się podobało to trawa Red Baron, myślałam też o zawijasku z bukszpanów ale sadzonki mam bardzo malutkie narazie. Generalnie wszystko do wykopania i obsadzania na nowo to co lubimy najbardziej.
Ja się nie znam ,....ale jak to na forum ........nie pytana ,a swe zdanie wyraża hihi ...
..mi ...tak jak i Angeli tez ta linia rabaty na prosto jakoś średnio pasuje ,bo po drugiej stronie półka,kółka itp...
pewnie tam jest wąsko i wykroić jakiś półokrąg ,to chyba się nie da ... ?
Może tą śś w jakiś niższych trawkach utopić i same kulki zimozielone .......
.
. .....marny ze mnie pomagier ....wiem ,ale co mi tam ..
. albo ......może powtórzyć to co jest po drugiej stronie ,tylko w innej konfiguracji ....
Coś takiego może ....tylko nie wiem co to ten czerwony prostokącik na rysunku
Nie gniewaj się na te bazgrołki na twoim planie .....czacha dymi mi od moich kwadratów i przyszłam się odstresować
Muszę zakupić taki szpadelek do kantów, bo na razie męczę się starym nożem.
Ile cm od kostki wycinać trawę? Szeroko, wąsko? Jest jakaś reguła, że im większa przerwa tym wolniej zarasta trawą?
Podzialalam dzis znw w ogrodzie godzinke i juz mam wszystkie byliny wyciete od jutra biore sie za chwasty na skalniaku, bo tam najbardziej zapuszczone (busz byl i nie bylo jak wejsc)
przedstawiam Wam wariata
i pierwszy przebisnieg
i ciemiernik troche inny jak te, ktore juz cala zime kwitna