Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 20:34, 26 kwi 2019

abiko 20:37, 26 kwi 2019

Zaczyna się pokaz niezapominajek u Ciebie A fakt.. to świetny pomysł podsadzić lilie szafirkami. Skopiuję
Nie martw się, ja też zdeptałam dwie lilie, a mam mniej od Ciebie. I na jedną położyłam kamień..
Dorota123 20:40, 26 kwi 2019

greg66 napisał(a)
Tulipany z szafirkami cieszą oko a tawuła jest przeurocza

Pozdrawiam Dorotko weekendowo
Zauważyłam, że szafirki świetnie się komponują ze wszystkimi kwiatkami. Takie samo zdanie mam o ostróżkach. Przy tawułach trzeba uważać z cięciem, trzy prawie mi nie kwitną. Pozdrawiam.

Dorota123 20:49, 26 kwi 2019

abiko napisał(a)
Zaczyna się pokaz niezapominajek u Ciebie A fakt.. to świetny pomysł podsadzić lilie szafirkami. Skopiuję
Nie martw się, ja też zdeptałam dwie lilie, a mam mniej od Ciebie. I na jedną położyłam kamień..
Myślę, ze szafirki będą dobrym znacznikiem gdzie rosną lilie. Już jesienią wypuszczają listki, więc przy porządkach przed zimą będą bezpieczne, a wiosną szafirki dadzą znać, żeby się za bardzo nie kokosić na rabatce. Niektóre lilie dopiero wychodzą u mnie z ziemi, a mam też takie co już mają pół metra. W tym roku nie dopuszczę do samowolnego wysiania niezapominajek. Już nie są takie ładne, w lecie wysieję nowe z torebki.

greg66 21:00, 26 kwi 2019

ostróżki będę dokupywał w tym roku na razie mam 3, niezapominajek mam parę kęp na razie rosną przed penstemonami.
Waclaw 20:39, 27 kwi 2019

Dorota123 napisał(a)
Jak ja bym chciała być z Wami w Wojsławicach , to marzenie raczej w najbliższym czasie nie spełni się. Paskudnie bolą mnie nogi. Od 2 dni jestem na diecie Ewy Bednarczyk Witoszek. Obiecuje cuda jeśli stosuje się jej dietę. Wytrzymam i mam nadzieję, że będą mnie chciały nosić te moje nogi.
Zobaczenie rh w Wojsławicach to moje wieloletnie marzenie, najpierw nie miałam z kim jechać, a teraz nie mam jak jechać. Od nas to kawał drogi. Będę oglądać Wasze relacje i to mi musi wystarczyć na razie. Może ktoś z odwiedzających się skusi na wyjazd.

Może następnym razem?
Dużo zdrowia i sił Dorotko
Dorota123 20:51, 27 kwi 2019

greg66 napisał(a)
ostróżki będę dokupywał w tym roku na razie mam 3, niezapominajek mam parę kęp na razie rosną przed penstemonami.
Ja mam sporo ostróżek w niebiesko-granatowych kolorach, ale to takie stare odmiany. niezapominajki u mnie są od wielu lat to samosiejki, które jesienią przesadzam na docelowe miejsce.

Nowa12 20:55, 27 kwi 2019

Dorota123 napisał(a)

Słodziaki te Twoje jeżyki. Coraz więcej jest w sklepach fajnych ozdób ogrodowych. I fiolety, które pięknie wygladają w ogrodzie.
Dorota123 20:55, 27 kwi 2019

Waclaw napisał(a)

Może następnym razem?
Dużo zdrowia i sił Dorotko
Tego mi właśnie trzeba.

Dorota123 21:04, 27 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)

Słodziaki te Twoje jeżyki. Coraz więcej jest w sklepach fajnych ozdób ogrodowych. I fiolety, które pięknie wygladają w ogrodzie.
Mam tyle różnych ozdób, że część leżakuje na strychu i czeka na swoją kolej. Nie lubię jak jest ozdób za dużo. Czasem coś kupuję ze względu na wnuka.