Boże kochany, co za upał!!!
Jestem na działce od 8smej rano, padam na pyszczek
Wypielilismy co się dało, w niektórych miejscach nie da się wbić wideł...
Musisz się przygotowac na zmianę nasadzeń - może ktoś ze znajomych coś przygarnie?
rokotnik -juz szukałbym mu innego domu... forsycja ew dziurawiec, perukowiec pieris- masz rosliny o różnych wymaganiach
Te drzewa, które masz czyli magnolia (drzewo czy krzew?) wiąz - jaki?, Tuja - jaka?- możesz wykorzystać- w większej ilości a nie kolekcjonerskiej.
na najniższym piętrze trawy ozdobne typu hakone czy inne podobne.
jąsmin jeżeli - słusznie zresztą chcesz ustawienia schodkowego zginie i będzie zasłonięty przez słonce.
Spróbuj sama coś narysować - jest tu tyle ładnych projektów
i kieruj się tym, co Ci się podoba (daj trochę krzewów dlużej kwitnących np hortensje albo kwiaty bylinowe) będzie łatwiej skorygowac
pozbierałam je , dokupiłam i ustawiłam krąg jaki został na wstrętnym deklu studni - i teraz mi się podoba
od 2 lat sie nosiłam z podziałek serduszki - teraz musiałam ją usunąć jak byla woda prowadzona - i uratowałam jest w donicy - jakie miała wielkie korzenie nie sądziłam
jak drzewa przybierają masy to już ogród robi się pełniejszy
wiśnie kwitną, a buk ma jeszcze stare liście - sąsiedzi myślą że coś mi uschnęło
teraz bodziszki przybierają masy - mam ich całkiem sporo ale jeszcze mało - bardzo je lubię i to jest roślinka którą zawsze dzielę, mnożę i kupuję