Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:43, 13 lis 2014

Do góry
Sebek, bardzo kolorową tę jesień masz u siebie w ogrodzie Modrzewia szczepionego odmiany "Diana" przycinasz? Ja zrobiłam z niego a'la "niwaki" Pozdrowienia ślę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:24, 13 lis 2014

Do góry
Sebek, szpaler miskantów zawsze lepszy od nie - szpaleru. I ja za donicami się oglądam, żeby powiększyć mój miszmasz. Pocieszam się, że x. Karol ma też w ogrodzie donicowy miszmasz i jest z niego wyjątkowo dumny. Byłam - widziałam. Cudne te amfory, donice, stągwie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:59, 13 lis 2014

Do góry
alinak napisał(a)
u mnie donice z 10 lat we wszystkich możliwych stylach i nie mam sumienia wywalić żeby kupić wszystkie w jednym stylu ..u mnie to już misz masz chyba na zawsze zostanie ..taki charakter .....jaki właściciel ...takie doniczki ????.eeee
matma nie do wyuczenia ..ucz się wczas rano ..może pomoże .nie wierzę że trzy lata trawy nie przesadzałeś ? ..nie możliwe

Alinko, na zewnątrz donic to ja też mam kilka rodzajów i na pewno ich nie wywalę - są OK Potrzebuje teraz kilka doniczek do Katowic, by mieć chociaż namiastkę ogródka na parapecie Myślałem nad zieloną ścianą, ale nie mam gdzie zmieścić takiego cuda

No musicie mi uwierzyć na słowo, że miskanty rosną sobie tam już trzeci rok - ale wiosną nie wiem czy ich nie podzielę i nie zrobię szpaleru rosnącego przy schodach Mam całą zimę na myślenie

Idę się uczyć inglisza...
Kolorowy ogród na piasku 00:58, 13 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Zgłębiając temat kalin, chciałam podzielić się moim doświadczeniem, że japońskie (viburnum plicatum) potrzebują miejsca i tła na to, by pokazać pokrój. Pięknie tej 'Kilimandżaro' będzie u Ciebie, w Twoim ogrodzie jest wiele takich miejsc panoramicznych z zaskoczenia zaskakujących odbiorcę.
Moje kaliny japońskie ('Watanabe' i Mariesii')czekają na przesadzenie (wiosną dopiero). Potrzebuję czasu dla nich.

Ewo, moja kalina znalazła dla siebie, mam nadzieję odpowiednie miejsce
Szukałam coś rozjaśniającego na zamknięciu osi po przejściu przez mostek.
Na zdjęciu to miejsce (prawy górny róg)w maju, już widzę tam bielejącą kalinę

anabuko1 napisał(a)
Masz piękny jesienny ogród i nie tylko!
Kiścień Zeblid Scarletta piękna.
A rdest jaki ciekawy

Aniu, dziękuję Też lubię taką ciepłą jesień jak w tym roku
Kolorów też nie brakuje

Dorota123 napisał(a)
To lustrzane okno jest piękne już kiedyś zwróciłam na niego uwagę, ale obraz, który się teraz w nim odbija jest cudny. Też myślę nad takim oknem, ale muszę dopracować nasadzenia, które będą się w nim odbijać.

Dorotko, znając Twoją pomysłowość szybko coś wymyślisz

Jagodaa napisał(a)
Vivo, masz cudowny ogród, nie wiem jakim sposobem jeszcze mnie tu nie było. Będę częściej zaglądać.
Pozdrawiam!

Jagodo, dziękuję i zapraszam
Wątków jest tak dużo, pewnie jeszcze w wielu ciekawych ogrodach nie byłaś

mira napisał(a)
Nooooo zakupy na ukojenie problemów to najlepsze lekarstwo i udało Ci się cudności nakupić - macie tam fajne szkółki aż jutro pojadę zobaczyć co u nas oferują.
Mam kiścienie ale mi coś kiepsko rosną powoli.
Ja mam trochę pólcienistą Teneryfę na tarasie ale u Ciebie szykuje się jakaś Prowansja, może greckie wyspy albo klimaty włoskie - już jestem ciekawa co wymyślisz.

masz wytrzymałe leżaczki

pozdrawiam

Miro, ja nie mam blisko szkółek ale jak jestem przy okazji w dobrym zagłębiu szkółkowym to zawsze coś przytargam
Mój taras i najblizsze okolice czekaja na dopracowanie. Zimą nie będę się nudzić
Leżaczek w tym roku miał powodzenie

Bogdzia napisał(a)
Piękne zakupy i juz sobie wyobrażam jak cudnie będą te rośliny u Ciebie wyglądac.Szkoda ze juz prawie zima i koniec podziwiania Twojego ogrodu, ale będzie czas na dokładne obejrzenie wszystkich tegorocznch zdjęc i powspominanie odwiedzin u Ciebie.A jednak szkoda lata.....

Bogdziu, lata bardzo szkoda Będę go przypominać, już sięgam do letnich zdjęć Muszę sie przyznać, że tegoroczna jesień też mi się podoba. O zimie nie chcę myśleć

Lipcowy widoczek

Rench napisał(a)
I nowa lekcja, chcesz mieć kolory w ogrodzie jesienią, ruszaj na zakupy w jesieni

Renatko, ciekawa jestem czy coś kolorowego upolowałaś do swojego ogrodu

barbara_krajewska napisał(a)
A ja się dziwię, że Twoje Eukomisy w słońcu sadzone nie mdleją. Swoje w półcieniu sadzić muszę. Moja gleba piaszczysta, to wody nie zatrzymuje.

Basiu, jak jest bardzo upalnie to liście mają wiotkie ale kwiaty stoją. Moja ziemia to też piach wzbogacony o kompost i trochę gliniastej ziemi

Marzena2007 napisał(a)
Dziwiłam się, źe moje kiścienie marnie wygladają... Niemal są bez korzeni, dobrały się do nich opuchlaki..chyba nie doczekam się takiej pieknej czerwieni ich liści...

Marzenko, każdy ma jakieś swoje plagi ogrodowe. Ja też wyciągam rośliny bez korzeni ogryzione przez większe ząbki coraz większe.

Sebek napisał(a)
Jak zwykle Twój ogród powala swobodą i lekkością - pozdrawiam

Sebku, dziękuję za tak miłe spostrzeżenia o moim ogordzie, bardzo miłe
Mam zamiar jeszcze to udoskonalać

Ogród u stóp klasztoru 22:29, 12 lis 2014

Do góry
marzena napisał(a)
kolory piękne jesienne, trawy kwitnące super
no, to dostałaś tyle rad co do schodów i czyszczenie też już było...ale coś nie napisałaś o rezultacie, albo nie doczytałam

Marzena są efekty , są ,użyłam środka niemieckiego do czyszczenia baterii łazienkowych z osadów kamiennych

Sebek napisał(a)
W przedogródku już nawet trawnik rośnie - pokażesz go jak wygląda od frontu? Bom ciekawy okrutnie

Sebek ofocę tylko rurę od czyszczaka obetnę jak ziemia osiądzie . trawnik już gęściutki , dobrze się zakłada w jesieni

laurowisnia napisał(a)
Najbardziej chyba lubię żółte i miedziane kolory plus zieleń iglaków, a trawy są niesamowite.
Sprawdzałam, moje ziemniaczki nie za duże ale spróbuję przechować.

Agatka nic cię nie kosztuje spróbować ..ja też spróbuję . w lutym trzeba już do ziemi włożyć do doniczki i leciutko podnawozić

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:51, 12 lis 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Piękne prezenty "Piękny ogród w półgodziny" mnie intryguje da się ?

Buziaki

Mnie ciekawi czy to chodzi o założenie ogrodu od podstaw w pół godziny (swoją drogą Danusia ze swoją ekipą przy jakiejś szeregówce na pewno dałaby radę ) czy o ogarnięcie takiego ogrodu w pół godziny - bo to też wykonalne
Miejsko & sielsko 18:46, 12 lis 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Czyli z trawnika też mam wybierać?
Jak duży jest Twój modrzew?
„mój” sąsiadów to duuuży z 20 metrów ma i na domiar złego jeszcze gruby

to lepiej wyciągnę kamyki, wymyję

Jak będzie sucho to z trawnika kosiarką spokojnie je zbierzesz Ja mam modrzewia japońskiego - rośnie 30 cm od domu i chyba go wiosną pochlastam, bo przytył strasznie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:44, 12 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Nie mam wątpliwości, że sobie poradzisz
zaerknęłam na mój przywrotnik, wygląda podobnie, na razie dałam mu żyć

Musze sobie poradzić - nie mam nawet innego wyboru Ale chyba jednak kupię sześciany albo prostopadłościany, będą bardziej pasować - zresztą może czułbym się dziwnie gdyby donice ciągle się na mnie patrzyły O_O
Miejsko & sielsko 16:33, 12 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Z kory nie - mam modrzewia i też zrzuca igły, ale wiosną po nich nie ma śladu Natomiast ze żwiru musisz to wybrać, bo nie dość, że to brzydko wygląda to jeszcze potem gnije i dopiero jest fuuuuuj! Ja zbieram igły odkurzaczem

Czyli z trawnika też mam wybierać?
Jak duży jest Twój modrzew?
„mój” sąsiadów to duuuży z 20 metrów ma i na domiar złego jeszcze gruby

to lepiej wyciągnę kamyki, wymyję
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:31, 12 lis 2014

Do góry
Danusiu, życz Witkowi wszystkiego co najlepsze! Plany masz niezłe , oby wszystko poszło po Twojej myśli!
Miejsko & sielsko 16:24, 12 lis 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ogródek jest przykryty 2 cm igieł z modrzewia sąsiadów, jeszcze ma ho ho do zrzucenia.
Masakra.
Zastanawiam się czy z rabat mam i z kory wyciągać igły?

Karabelka, masz rację róża to jude
Faktycznie masz buszszzzz

Z kory nie - mam modrzewia i też zrzuca igły, ale wiosną po nich nie ma śladu Natomiast ze żwiru musisz to wybrać, bo nie dość, że to brzydko wygląda to jeszcze potem gnije i dopiero jest fuuuuuj! Ja zbieram igły odkurzaczem
Miejsko & sielsko 16:21, 12 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Zdrowia życz M ' owi, a Tobie życzę powodzenia Kto by się spodziewał takich róż w listopadzie?

Sebuś oj, kobiety to jednak twarde Baby

piękna pogoda tylko modrzew mnie wwrrrrrrrrrrrr...
fuuujjjj
Miejsko & sielsko 16:14, 12 lis 2014

Do góry
Zdrowia życz M ' owi, a Tobie życzę powodzenia Kto by się spodziewał takich róż w listopadzie?
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 14:01, 12 lis 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
ambrowiec śliczny
Sebek, taki Gumbal zmieściłby się u Ciebie

beata_kulesza napisał(a)
Piękne kolory jesieni

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)

Och ach ech mmmm, zaraz zwariuję, przepiękne zdjęcia.

AlKa napisał(a)

Przepiękne zdjęcia a te dwa listki słodkie

BASIA8 napisał(a)
Witaj Kamilo - piękne widoki pokazujesz dawno mnie u Ciebie nie było - ślicznie jest a będzie jeszcze piękniej
Pozdrawiam.

Dzięki dziewczyny

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:37, 12 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Wczoraj część przywrotnikow wyciąłem, żeby mieć już to z głowy Selgros w Katowicach z nie wiem gdzie jest, ale jak będę miał potrzebę to na pewno tam trafię

Nie mam wątpliwości, że sobie poradzisz
zaerknęłam na mój przywrotnik, wygląda podobnie, na razie dałam mu żyć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:22, 12 lis 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
Sebku, ale masz kolorki! Berberysy są jednak świetne jesienią, tylko dlaczego tak kłują? Miałam kiedyś takiego purpurowego, ale ciernie miał z 5cm. Pożegnałam się z nim. Chyba przyjrzę się tym miniaturowym nowościom, co ich ogrom na rynku jest.

Nie wiem czy się nie mylę, ale chyba są też odmiany bez kolców - trzeba by poszukać Odmiana Bagatelle kulkuje się sama
Ogród u stóp klasztoru 23:44, 11 lis 2014

Do góry
W przedogródku już nawet trawnik rośnie - pokażesz go jak wygląda od frontu? Bom ciekawy okrutnie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:40, 11 lis 2014

Do góry
O jeżu malusieńki - jaka cudna jesień u Ciebie! Ciągle podziwiam perfekcję w utrzymaniu tych rabat
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:33, 11 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebciu wybacz nie mam weny do wklejania zdjęć. Gdy odżyję pokazę moje donice

Mnie też choróbsko dopadło, ale z matematyką nie ma zmiłuj - choć i tak przez te godziny chyba nic mi do głowy nie weszło...

Zdrówka Ci życzę - na donice spokojnie poczekam
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:29, 11 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Taki piękny masz i deprecha Cię zbiera? Eeeee - głowa do góry - kolano wróci do dawnej formy, a wiosną zakwitną setki cebulowych i od razu siły witalne wrócą Na szczęście masz letnie zdjęcia - jak na nie popatrzysz zły humor od razu powinien minąć I tego życzę

Sebek jak miło, że tu wpadłeś z miłym pocieszeniem - to tak jest jak coś nie idzie
u mnie setki cebul nie zakwitną bo tyle nie posadziłam - no 150 krokusów więc jakaś setka będzie - jestem zła na tulipany i wogóle to sadzenie cebul - a tak dawniej uwielbiałam - nigdy jesienią nie sprzątałam ogrodu tylko sadziłam i sadziłam
ale teraz zmiana
wystarczy 8 nowych tulipanów i czekanie jak nic na cud narodzin

a tak było już 10!!!! marca
a jak będzie ?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies