Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:46, 09 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Oto moje zakupy

No pięknie wyszło, rabatka jak ta lala
Dosadzisz do niej jakieś carexy jak u Mandżen czy ciemierniki czy cebulowe jesienia czy moze zostawisz w takiej "czystej formie" ?
A czym wyspiesz rabate kora czy własnie żwirkiem ?
Egzemplarze rzeczywiście dorodne i zdrowe
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:27, 09 kwi 2015

Do góry

SUUUPER!
Poproszę o info na priv gdzie i za ile, jeśli można

ren133 napisał(a)
Oto moje zakupy

Szmaragdowy Zakątek 08:51, 09 kwi 2015

Do góry
Margarete – u mnie wiosna wciąż trwa. Mimo deszczu i zimna, kwitną jeszcze krokusy, wychylają też swoje główki szafirki.
Co do babci, to już zostało jej wybaczone…nie mogło przecież być inaczej !

popcorn – trawka może być w mniejszym rozmiarze…mi to zupełnie nie przeszkadza. Zaopiekuję się nią i na pewno szybko urośnie. Jeszcze raz wielkie dzięki.
Carola, obie soboty mam wolne, więc umawiaj się jak tobie pasuje, ja się mogę „wstrzelić” w oba terminy

Bogdzia – dziękuje za życzenia, a na spotkanie „piszę” się zawsze !!!

Urszulla – Ula, ty miałaś świąteczny luz??? Ja w normalnym tygodniu jestem zwykle w tak zwanym „niedoczasie” a w święta to już najlepiej bym się z klonowała, żeby zdążyć ze wszystkim

iwonadm – odpozdrawiam Iwonko pięknej wiosny życząc

malgorzata_s… - Małgoś, idzie wiosna, idzie….i do ciebie zajrzy niebawem!!!!!!!!!

iwonaal, szemusia, Olili, rozark, ren133 – macham do was dziewczyny wiosennie i poświątecznie

Alicja 169 – Witam Alicjo, wizytówki naszych ogrodów to ogromna skarbnica pomysłów i inspiracji…też tak zaczynałam swoją przygodę z Ogrodowiskiem. Mój ogród na początku był jakiś taki nijaki…nudny…po prostu zielony…. Lecz już po kilku miesiącach mojej bytności na forum zmienił się niesamowicie i przeszedł radykalną metamorfozę. Tak więc zaglądaj, oglądaj, podglądaj i twórz SWÓJ piękny ogród.
Do „szmaragdowego” zapraszam, wpadaj kiedy tylko chcesz. Ja w wolnej chwili na pewno przydreptam z rewizytą do twojego „ogrodu na piasku”.

Margaret_ka – no mam nadzieje, że wstrętna zima już sobie poszła…ja już nie mogę doczekać się słoneczka, cieplutkich dni i wspaniałych kolorów w ogrodach.
Przesyłam buziaki pięknej wiosny życząc.
Ogródek Iwony 23:32, 08 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Zmienia się u Ciebie Ładnie zapowiada się ta rabata - nowoczesna i taka harmonijna
A już tej ognistej rabaty to jestem baaardzo ciekawa

Reniu, dziękuję
Ognista musi poczekać do lata. Pracuję nad nią
Ogródek Iwony 23:20, 08 kwi 2015

Do góry
Zmienia się u Ciebie Ładnie zapowiada się ta rabata - nowoczesna i taka harmonijna
A już tej ognistej rabaty to jestem baaardzo ciekawa
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 23:11, 08 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Ren 133, zapraszamy na łódzkie spotkanie! 25.04??? Jestem za 18.04 miałam jechać pod Żyrardów po cisy z Nikitą

Nie wiem jeszcze, jak będzie bliżej tego terminu, to dam znać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:03, 08 kwi 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
No jak te w woreczkach po 15 zł to ładna cena. A ten Milicz to nie tak daleko (zaraz sobie wygooglałam) Super zakupy

Fajnie, że Ci się podobają. Dzięki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:02, 08 kwi 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
I jakbyś się następnym razem po takie rzeczy wybierała i wiedziała że kawałek bagażnika zostanie pusty to daj znać

Tak jest!
W sumie miejsce na jeszcze kilka znalazłoby się... Nie pomyślałam...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:58, 08 kwi 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Renia bardzo dorodnie i pieknie uformowane te bukszpany,cena rewelacyjna

Dziękuję Krysiu
Cieszę się, że Tobie też się podobają
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:56, 08 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Reniu, formować możesz od razu. Oczywiście jeśli nie ma przymrozków i nie zapowiadają opadów. Z nawożeniem lepiej się wstrzymać kilka miesięcy a za to dużo podlewać aby dobrze się zakorzeniły.

Cieszę się, że wyjazd udany

Dziękuję Polinko
A ja myślałam, że z przycinaniem to trzeba jeszcze poczekać. Dobrze, że mi podpowiedziałaś Przyjdzie mi się więc wykazać Muszę uważać żeby za dużo nie przyciąć
Ja mam ziemię raczej kwaśną i dodatkowo piasek, wsypałam w każdy dołek trochę ziemi o ph5,5 i 6,5. Mam nadzieję, że dobrze zrobiłam?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:46, 08 kwi 2015

Do góry
A tutaj już na swoim miejscu
Nie zrobiłam jeszcze zdjęcia drugiej rabaty.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:40, 08 kwi 2015

Do góry
I jeszcze strzyżony buksik

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:37, 08 kwi 2015

Do góry
Oto moje zakupy

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:32, 08 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A co robiłaś ze starymi?

Stare przesadziłam o 10 cm do przodu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:13, 08 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jeszcze trochę trzeba będzie poczekać ... bo na razie wsadziłam większość kulek (zostały mi 3szt bo fachowcy od kostki muszą mi powiększyć rabatę), podlałam je ładnie i ... nie wiem kiedy mogę je nawozić i formować?

Reniu, formować możesz od razu. Oczywiście jeśli nie ma przymrozków i nie zapowiadają opadów. Z nawożeniem lepiej się wstrzymać kilka miesięcy a za to dużo podlewać aby dobrze się zakorzeniły.

Cieszę się, że wyjazd udany
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:02, 08 kwi 2015

Do góry
Anusia napisał(a)

Gratuluję zakupów, fotorelacja zapowiada się ciekawie. Pozdrawiam z Żuław

Zaraz wkleję co nieco
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:57, 08 kwi 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Ren 133 - pytałas Jankosie u Karoliny o skład kamienia, ona wskazywała ci ten pod Zd. Wolą - fakt jest tam duży wybór ale jadąc z Łodzi nie musisz jechac az tak daleko, duzy wybór drobnych żwirków i kamyków, tłucznia itp
o róznej wielkosci ziarna i kolorze jest przed Łaskiem, jadąc od strony Łodzi , tuz przed stacja benzynowa Lotos która jest po prawej stronie przy wjeździe do Łasku. Tam sa jakby 2 składy na jednym terenie - dwie firmy córki i taty, w obu mozna kupowac na kg, ja ze wzgledów praktycznych kupowałam w sklepie GS-u takie białe worki plecione jaki ludzie uzywaja np. do ekogroszku czy ziemniaków - po pare groszy i kazałam sobie ładowac po pól worka żeby mi było łatwiej rozłądowac przed domem za pomoca taczki. W ten sposób kupołam kilka ton.........bo podjeżdżałam kilka razy uzywając tych samych worków. Można oczywiście podjechac z własna przyczepka albo zamówic z dowozem na miejsce.

p.s. dzieki za wizyte u mnie i zyczenia

W Zd-Woli jest "Granit" i tu mam b.blisko, ale ten pod Łaskiem też znam. Muszę wjechać do jednego i drugiego by porównać co mają do zaproponowania. Myślę, że jak już się zdecyduję to załadujemy na przyczepkę.

Dziękuję bardzo za tyle praktycznych wskazówek
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:50, 08 kwi 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Hej, a po te bukszpany byliście może tam pod Łaskiem czy masz inne namiary? Po ile takie dobro ? I napisz czy cięte na kulkę. Piszesz o średnicy więc pewnie tak

Po bukszpany byliśmy pod Miliczem (blisko nie było ale prawie tak daleko jak do Zaprężyna). Dostałam namiary z ogrodowiska oczywiście. O cenach pisałam wyżej.
1szt miałam tylko ciętą w kulkę reszta do cięcia (po będą więc miały chyba ok 40cm)
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:43, 08 kwi 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Ooooo to wyprawa udana była i to baaaardzo. Ciekawa jestem efektu finalnego.

Jeszcze trochę trzeba będzie poczekać ... bo na razie wsadziłam większość kulek (zostały mi 3szt bo fachowcy od kostki muszą mi powiększyć rabatę), podlałam je ładnie i ... nie wiem kiedy mogę je nawozić i formować?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:40, 08 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Hej
Dzisiaj wybrałam się z M po bukszpany
Wyprawa byłą udana
Kupiłam 16szt głównie takich o średnicy ok 40-50cm.
Jutro od rana biorę się za sadzenie.
Pojutrze fachowcy kończą taras.

Zaczyna się coś w końcu dziać i ... pogoda sprzyja - dziś u nas było piękne słońce

Gratuluję zakupów, fotorelacja zapowiada się ciekawie. Pozdrawiam z Żuław
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies