Jeszcze trochę trzeba będzie poczekać ... bo na razie wsadziłam większość kulek (zostały mi 3szt bo fachowcy od kostki muszą mi powiększyć rabatę), podlałam je ładnie i ... nie wiem kiedy mogę je nawozić i formować?
Po bukszpany byliśmy pod Miliczem (blisko nie było ale prawie tak daleko jak do Zaprężyna). Dostałam namiary z ogrodowiska oczywiście. O cenach pisałam wyżej.
1szt miałam tylko ciętą w kulkę reszta do cięcia (po będą więc miały chyba ok 40cm)
W Zd-Woli jest "Granit" i tu mam b.blisko, ale ten pod Łaskiem też znam. Muszę wjechać do jednego i drugiego by porównać co mają do zaproponowania. Myślę, że jak już się zdecyduję to załadujemy na przyczepkę.
Reniu, formować możesz od razu. Oczywiście jeśli nie ma przymrozków i nie zapowiadają opadów. Z nawożeniem lepiej się wstrzymać kilka miesięcy a za to dużo podlewać aby dobrze się zakorzeniły.
No byłam właśnie u Krysi dzisiaj i gadałyśmy o tym. Bardzo bym chciała ale pewnie młodą bym miała przy boku bo w ładne weekendy to mój małżonek zwykle na lotnisko wybywa. Chyba żebym ją gdzieś sprzedała... Bo ona to jest taka że albo marudzi że wszędzie rośliny albo znowu chce kupować wszystko co akurat kwitnie do swojego ogródeczka. Jak będzie bliżej tej daty to się określę