Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

kitek81 22:28, 08 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Z innej perspektywy:

Dojdą jeszcze czerwone żurawki i stipa.
Za kilka dni przytnę bukszpany

wow, ale się napracowałaś super rabatka powstaje
Iwk4 22:42, 08 kwi 2015

Mysza napisał(a)

I już prawie kolorek się pojawił

Gosiu, za kilka dni sasanki będą już cieszyć oko Bardzo je lubię, bo to jedne z pierwszych kwiatków wiosennych w moim ogrodzie
Iwk4 22:44, 08 kwi 2015

kitek81 napisał(a)

wow, ale się napracowałaś super rabatka powstaje

Kasiu, dziękuję. Tam, gdzie teraz na zdjęciu widać sztapel desek, będzie trawnik. Wtedy zmieni się perspektywa i widoki. Na razie obok zaczyna się przebudowa gospodarczego. Wszystko ma swoją kolej. A na wprost robię ognistą rabatę. Tego zestawienia kolorów wśród bylin sama jestem bardzo ciekawa.
makkasia 22:51, 08 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Z innej perspektywy:

Dojdą jeszcze czerwone żurawki i stipa.
Za kilka dni przytnę bukszpany

Nowocześnie Iwonko robi się i te wypasione drzewa Poprosze na priv adres szkółki z bukiem i cenę. Podziwiam konsekwencję
macham
Iwk4 23:13, 08 kwi 2015

Kasiu, zaraz ci poszukam adres. Od ciebie niedaleko.
A czy u mnie konsekwencja? Rabaty, które obecnie tworzę, są w liniach prostych. Ale te sprzed Ogrodowiska trudno jeszcze poprawić na przodzie domu. Tam są łuki. Pewnie kiedyś dojdzie do poprawek, ale najpierw muszę sobie poradzić z nowymi rabatami
Malgosik 23:15, 08 kwi 2015

Iwonko jakoś trzeba przemyśleć ustawienia na tej rabatce. Bo sam miskant będzie wielki. No werbena wejdzie, bo to patyki, ale kępy perovskiej to nie wiem. Albo 2 miskanty najbardziej z tyłu a pomiędzy nimi perowskia ale nieco z przodu, a werbena gdzie zostanie miejsce. Bo 3 rzędy to nie wejdą.
ren133 23:20, 08 kwi 2015

Zmienia się u Ciebie Ładnie zapowiada się ta rabata - nowoczesna i taka harmonijna
A już tej ognistej rabaty to jestem baaardzo ciekawa
Iwk4 23:29, 08 kwi 2015

Malgosik napisał(a)
Iwonko jakoś trzeba przemyśleć ustawienia na tej rabatce. Bo sam miskant będzie wielki. No werbena wejdzie, bo to patyki, ale kępy perovskiej to nie wiem. Albo 2 miskanty najbardziej z tyłu a pomiędzy nimi perowskia ale nieco z przodu, a werbena gdzie zostanie miejsce. Bo 3 rzędy to nie wejdą.

Małgosiu, dokładnie tak. Zdjęcie trochę spłaszcza, do róż od płotu jest ponad metr miejsca, ale jutro dokładnie zmierzę. Myślę o przeplatanych nasadzeniach. Perovska u mnie też to patyczki, dlatego się nią tak nie przejęłam. Tą w szkółce jak zobaczyłam, to się zdziwiłam, ze taka ładna może być. Chciałam kupić od razu, ale pani mówiła, że po przycięciu ją zmroziło i żeby poczekać na zakup, aż wystartuje, bo wtedy będzie można wybrać najładniejsze sadzonki
Nawet się zastanawiałam, czy róż nie przesunąć bardziej do przodu, ale pomyślałam, ze najwyżej za rok będę poprawiać. Ale chyba powinno się wszystko wpasować. Za różami na pewno dwa rzędy się zmieszczą.
Iwk4 23:32, 08 kwi 2015

ren133 napisał(a)
Zmienia się u Ciebie Ładnie zapowiada się ta rabata - nowoczesna i taka harmonijna
A już tej ognistej rabaty to jestem baaardzo ciekawa

Reniu, dziękuję
Ognista musi poczekać do lata. Pracuję nad nią
Efffa 23:52, 08 kwi 2015

Co z tą korą? Czemu żałujesz, że wysypałaś korę na rabatę?