Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:50, 10 lut 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Mireczko dziękuję za przepis na donice. Jak mnie wena najdzie to zrobię. Póki co dostałam od Emusia całą serię Mroza i przepadłam

Mróz to jeszcze może być, a Ty powinnaś dostać nowy sekator - no wiem maly ogród, młoda ogrodniczka to po co wyłazić początkiem lutego - to czas na dobra lekturę oczywiście

Basilikum napisał(a)
ja tam widze tz grabie i trzy taczki ale obstawiam na jedna osobe
Haczyk piekny

Nooo Iza masz oko - tak jest.
Dzisiaj byłam na starociach i po 1 zł za sztukę zrobiłam małe zakupy - pokazać?

abiko napisał(a)
Piekny ogród i ile inspiracji. Łąka obłędna.. Wiedziałam, że Sylwi się spodoba. Rojniki.. co tutaj mówić.. nie mam takich koryt.. ale inspiracje świetne

No właśnie takich koryt nie ma i nie ma takich na wodę a przydały by się

Bogdzia napisał(a)
Cudna relacja , ogladam juz trzeci raz. W tym roku pewnie dalszy ciag Twoich ogrodowych pielgrzymek.

Bogdzia cieszę się, że Ci się podoba. Może zaciekawi Cię kolejna tym razem w ogrodach świata. A jutrzejsza będzie kolorowa.
Dalsze pielgrzymki - uwielbiam te ogrodowe wędrówki - bardzo bym chciała.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Oj, od tych obrazków aż trudno oczy oderwać.
Czy ja już pisałam, że uwielbiam czytać Twoje sprawozdania z podróży?
Mają w sobie zawsze to, co najcenniejsze- Twoje subiektywne spojrzenie i uwagi. Niepowtarzalne.

Tak pisałaś i już widziałam że zechciałaś zobaczyć kolejną - cieszę się.
A czy ja Ci mówiłam że gruszka to mój ulubiony owoc? serio

Urszulla napisał(a)

Najbardziej lubię takie foty. Czyściutko masz. Pytanie jak kręgosłup odczuł pierwszą pracę.

Spodobał mi się też pomysł na haczyk do wieszania ziół lubię takie praktyczne rozwiązania.

Ula czyściutko już nie jest - lecą gałęzie, wiatr hula, a ja tnę co popadnie i gapię się co wyłazi i zastanawiam czy będzie jeszcze wielki mróz albo mały.

chyba bratki bylinowe

oni też poczuli wiosnę

ta trawka chyba wymarzła

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:29, 10 lut 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Ela, no zamartwianie nikomu nie służy, ale czasami nie zapanuje się nad tym, samo życie.
Było podlewanie, aby ratować, susza okrutna, a teraz mam roztopy, woda stoi, bo ziemia jeszcze nie wchłania.

Czerwone okiennice są na domku letnim, on stoi w tylnej części ogrodu, w lasku, do niego właśnie zbieram różne klamoty i tam na taras szyję nowe poduchy

a niebieskie okiennice , czyli lusterkowe okienka, są na bocznej ścianie garażu, w pobliżu domu, kawałek jest od domu do domku letniego.

i tu niebieskie

ściskam Elu

Pięknie wszędzie aż miło oglądać. Wiosna się zawsze dłuży.
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:07, 10 lut 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Obcięłam dziś seslerie jesienne,bo one wcześnie startują i byliny poczyściłam trawy i resztę będę ciąć w marcu

Ciekawe,czy ktoś coś dziś popracował przy sobocie ?

Ja przy niedzieli
Ogrody Wodne Ady Hofman - Vijvertuin Ada Hofman 22:07, 10 lut 2019

Do góry
zdumiała mnie ta roślina była ogromna - liście takie miękkie jakby to miała być roślina suchych miejsc a nie wilgotnych

w zasadzie już koniec zwiedzania

jeszcze niespieszna kawa - no uwadze te rojniki to mi nie umknęły

na koniec zostawiłam miejsce w którym może zabrakło wody ?

koniec mojej relacji, niech złota rybka spełnia marzenia

Moim zdaniem warto zobaczyć coś innego, a niewątpliwie ten ogród jest oryginalny i inny. Najlepszy czas na zwiedzanie takich zielonych ogrodów przypada pewnie na okolice czerwca.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:57, 10 lut 2019

Do góry
pierwsze przebisniegi, wprawdzie nie z mojego ogrodka ale dzisiejsze

u mnie z podworza juz snieg zniknal ale na rabatach jeszcze lezy wiec i kwiatkow nie widac za bardzo

moje nowe uszytki

Ogrody Wodne Ady Hofman - Vijvertuin Ada Hofman 21:52, 10 lut 2019

Do góry

o tu chyba miała być woda - takie samo jak Sylwia robi - pomyślałam
Ogrody Wodne Ady Hofman - Vijvertuin Ada Hofman 21:45, 10 lut 2019

Do góry

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:45, 10 lut 2019

Do góry
malinia napisał(a)
No Karl Froester fajny wyszukalam na necie wysoki rośnie?

Ja miałam dwa sezony. Tak 1,20m.

Tak wygladały w zeszłym roku:

Ogrody Wodne Ady Hofman - Vijvertuin Ada Hofman 21:41, 10 lut 2019

Do góry
spacerem okrążam dookoła główny staw i ponownie go podziwiam

jakże cudnie musi to wyglądać jak kwitnie pontederia na niebiesko /na pierwszym planie/

a tu sobie posiedziałam i podumałam - nad losem ogrodów które są latami tworzone a potem umierają ogrodnicy i co dalej, czy ten ogród będzie miał szczęście być dalej ogrodem wodnym, co zrobią nowi właściciele i czy są miłośnikami ogrodów no i o tym jaką atmosferę do ogrodu wprowadza woda, jak ciekawe mogą być ogrody ze znikomą ilością koloru /no ja musiałabym mieć dwa kolorowy i zielony / i o Adzie Hofman jak musiała być konsekwentna w swojej pasji, no i o tym, że susza i sierpień to jest już pora na ogrody mniej zielone

Za drzwiami do ogrodu... 21:33, 10 lut 2019

Do góry
Takie umilacze jeszcze zimowych wieczorów dostałyśmy od AnabukoZrobione jej zdolnymi rączkamiDzięki Aniu

Ukojenie 21:28, 10 lut 2019

Do góry
Wieczorem dokonczylam naszyjnik.
Mial byc w jednym kawalku ale nie dalo rady przelozyc przez glowe cos zle policzylam i jest ciut mniej zwisajacy ale chyba tak wole .
Ostatecznie wyglada to tak:

Coz zdjecie na osobie moze bedzie w innym terminie

Z remontowych tematow: lozko i szafki zlozone, lampy powieszone, kontakty i pstryczki na miejscu. Dzis obiad zrobilam a tesciowej nie bylo - wpadnie w innym terminie.

Jutro rano do pracy wiec dzis juz pisze: dobranoc.
Ogrody Wodne Ady Hofman - Vijvertuin Ada Hofman 21:27, 10 lut 2019

Do góry
takie płaskie niskie misy na wodę do ogrodu wyśmienite zwłaszcza jak się ma mało elementów wodnych - tak sobie myślę i o misce marzę

zdumiała mnie ściółka czy też to czym ścieżki były wyłożone, okazało się że takie ściółki widziałam jeszcze w innych ogrodach bo po prostu w Holandii jest dostępna w sprzedaży - u nas kora a tam muszle

Ogrody Wodne Ady Hofman - Vijvertuin Ada Hofman 21:21, 10 lut 2019

Do góry

Ogrody Wodne Ady Hofman - Vijvertuin Ada Hofman 21:17, 10 lut 2019

Do góry
inne zakątki

bardzo podobały mi się te misy, natomiast nasadzenia w nich jakieś "zmęczone"

Ogrody Wodne Ady Hofman - Vijvertuin Ada Hofman 21:11, 10 lut 2019

Do góry
mala woda

i centralny staw

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:08, 10 lut 2019

Do góry
I znalazłam

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:07, 10 lut 2019

Do góry
W zasadzie to rano wyszłam tylko na kawę, żeby poszukać wiosny

Ogrody Wodne Ady Hofman - Vijvertuin Ada Hofman 21:05, 10 lut 2019

Do góry
Konrad obejrzałam relację któryś już raz ale tym razem inaczej.
Tak inaczej jak ogląda się miejsca gdzie się już było.

Miałam okazję zwiedzić ten ogród po ponownym otwarciu przez nowych właścicieli w 2018 roku.

W 2016 roku kiedy staliśmy pod zamkniętymi drzwiami nie docierało, że ogród jest zamknięty - ot tak po prostu zamknięty.

Tym bardziej cieszyło mnie, że mogę zwiedzić ogród po ponownym otwarciu przez nowych właścicieli.
Ciekawiło mnie jak wygląda ogród przez 2 lata nie pielęgnowany - tego na pewno nie wiedziałam - ale to co najważniejsze to wiedziałam - musi to być całkiem nietypowy ogród - w moim przekonaniu mokry ogród.

No tak tylko, że rok 2018 to susza - i u nas i w Holandii też.

Proszę obejrzyjcie ten nietypowy ogród z wieloma zbiornikami wodnymi i ze znikomym kolorem poza odcieniami zieleni.

brama otwarta, od wejścia widać że wody może być mało

bardzo charakterystyczne figury na wejściu - kto kogo ciągnie nie wiem do tej pory

bilet kupiony można wchodzić

zaraz po wejściu widzę z konewek taki strumyk i zastanawiam się czy Dzidka tu była czy nie na wszelki wypadek dla niej robię to zdjęcie

zaczyna się woda ale od razu widzę podpaloną zieleń

mebelki tego typu stoją rozstawione po całym ogrodzie i zachęcają żeby przysiąść

W ogrodzie pracowali młodzi ludzie, ogrodnik w woderach - tego jeszcze nie widziałam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:05, 10 lut 2019

Do góry

Witam, chciałaby, prosić o pomoc w wyborze drzewa do małego ogródka, które rosłoby naprzeciwko tarasu, żeby osłonić się trochę od sąsiadów.
Rabata w tym miejscu będzie mieć ok. 2,5 m. Planuję posadzić w pobliżu Morning Light i 3 derenie, dalej rozplenice i byliny.
W ogrodzie rośnie już śliwa Pisardii i miłorząb. Drzewo mogłabym powtórzyć jeszcze przed domem.
A drugie mogę pytanie dotyczy tego, jak poprowadzić ścieżkę z płyt betonowych? Czy na wprost, czy z przesunięciem, wtedy poszerzy się rabata pod tujami?
Z góry dziękuję za podpowiedź

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:05, 10 lut 2019

Do góry
Trzcinniki też poszły pod kosę
A miałam tylko wyciąć kocimięte...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies