Masz śnieg jeszcze? No prosze a zawsze to u Ciebie było cieplej
Tak te biele to zgapiam od Ciebie właśnie moja Inspiracjo Stasznie są eleganckie i świeże, powoli odchodzę od brążów...
To ja się pochwalę drewutnią jaką popełniłem jesienią Zorganizowałem 25 palet po meblach (200x80 cm) i z nich zrobiłem całą konstrukcję ... Żwir na podłoże, żeby palety nie stały w wilgoci, 6 palet na podłogę, reszta na stojąco połączona łatami, wkrętami itd pozostałymi po budowie domu, na dach blacha trapezowa. Koszt 500pln (palety 5pln za szt, trochę wkrętów, drewnochron i blacha chyba 300) Drewutnia ma 6 x 1,6 x 2 m i weszło do niej ponad 10 kubików drewna, czyli jakieś 20m porąbanego
Nie za bardzo mam wyjście - za chwile ruszą u mnie prace konstrukcyjne - i nie będzie czasu na ogród, a nie znam dnia ani godziny kiedy chcą kręcić kolejny etap Teraz zasuwam sama, ale kolejne prace juz z ekipą
Lustro do fotek odkryłam
Bedziemy robić nowy stelaż pod warzywnik (materiał wykorzystam) bo między drzewami warzywa nie chcą rosnąć, a w tym miejscu mam sporo słońca
A miedzy dwoma dużymi drzewami zawiśnie hamak
Po południu wziełam się za porządki (robię je od kilku dni), oprócz rabaty z oczkiem, ogród mam wysprzątany a trawnik zgrabiony
To w sumie nowy kącik z ławeczką, bardzo ładny stąd widok na oczko Donice beżową przemalowałam bo była zielona, do dużej białej donicy dokupie klon palmowy
No to się wczoraj zajechałam trochę, ale efekty sa
Najpierw malowałam donice.. Oj dom na pewno będzie miał duzo białego po renowacji
Słupek obok donicy to stelaż na kran
U mnie żółty kolor rudbekii pasuje, bo ogród chaotyczny, a ich w ryzach za bardzo się nie utrzyma. I nawet są lepsze od słoneczników, bo komponują sie w miarę z niższymi roślinami.
I kwitną latem, kiedy żółtego wokół najwięcej.
W tym roku dla sąsiedztwa może wysieję im nagietki? Zobaczę, które rudbekie mi po zimie powstaną.
Niedziela wstała ze słońcem, ale koło połudnmia zapowiada się deszcz na 2 dni. Planów ogrodowych nie robię, na wyjście do ogrodu jeszcze nie czas,
piękny ten twój wilk <3 my mamy yorka od grudnia szczeniaczka i póki co to widzę że radość ma ogromną z hasania po rabatce ;p muszę jej wyznaczyć teren gdzie ma zakaz ;p zwłaszcza jak ruszą tulipanki ;p
Ma znaczenie bo chciałam po lewej stronie coś "sadzić" a tu widać, że nie można bo nie mam miejsca Jedynie właśnie chyba tylko bluszcz da się posadzić. Ja bym dała po prawej stronie kuliste drzewko, aby korona właziła na balustradę.
Szybko ruszyłaś, ale powiem, że to dobry moment
te bordowe gałązki z dereni warto wykorzystać do dekoracji u nas spadła od sąsiada potężna, sucha gałąź, mąż potnie na plasterki i będę mieć nowy materiał do rękodzieła, pomysły już na nie mam