Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 21:51, 21 kwi 2019

Jolu, pewnie, że można, przesadzałam je w ub. tygodniu. Po prostu wykopujesz kępkę z bryłką ziemi i już
paniprzyroda 22:01, 21 kwi 2019

iwonadm napisał(a)

Witam świątecznie. Jakbym widziała moją magnolię toż to ogrodowe bliźniaczki

Jak miło Ha, dobre O ile dobrze pamiętam, moja to Betty. Łatwo nie miała, bo sadzona jako jedno z pierwszych drzew, a więc wiatry i mrozy zaliczyła. Dopiero ostatnie dwa lata ruszyła. Czekam jeszcze na żółtą, ma jeden pączek ale to młodziaczek z ub. roku, to ma prawo.

Mala_Mi 14:18, 22 kwi 2019

paniprzyroda napisał(a)
[img size=640x480]
posadziłam 3 rozplenice, carexy, brunnery, bodziszki ( Renarda), ciemierniki, miecznice, przetasowałam tiarelki, białe pierwiosnki, kępkę kopytnika, narcyzy, błękitne szafirki, wychodzą niskie czosnki. Tył rabatki to rosnące tam wcześniej stipy i jeżówki Green Jewel, funkie, wciśnięte przed judaszowca rodki ze starego do reanimacji, docelowo zostanie jeden. Sama jestem ciekawa, ile razy jeszcze będę przesadzać Kostka do ułożenia już po świętach. Żółte miniaturki narcyzy do usunięcia po przekwitnięciu. Żółte doniczki to miejsca, w których jeszcze coś posadzę.

Ha ha ha ..ja jak sie dorwę to też tylko przesadzam
Urszulla 18:21, 22 kwi 2019

paniprzyroda napisał(a)
i takie tam

Urocze

Trochę nadrobiłam u Ciebie, marcowe poczynania i już efekty? Lubię nowe rabatki i obserwowanie jak roślinki z roku na rok są dorodniejsze. Trudno wyjść z Twojego ogrodu
Poppy 11:23, 24 kwi 2019

paniprzyroda napisał(a)

Poppy
, miło, że zajrzałaś Sasanki rosną w pełnym słońcu cały dzień. Swoja glinę rozluźniłam kompostem i piaskiem, dodałam popiołu. Zasilam też dolomitem, chociaż ostatnie dwa lata o tym zapominałam. Kępa, którą pokazywałam ostatnio wydała 40 kwiatków - policzyłam z czystej ciekawości Życzę powodzenia w ich uprawie
Moja młoda magnolia liźnięta przymrozkiem, mimo to zakwitła

Dzieki za magnolie Moja bez mrozu podarowala mi jeden kwiatek

Popiol dla sasanek. Zapisalam. I dolomit. Takie drobiazgi, a wazne!

Szafirki tez masz piekne Sliczne te rozowe, ale widac, ze rasowe,az szkoda tak powoli przyrastaja. Te zwykle to sie mnoza jak wsciekle, u mnie tez, nie wiadomo skad, nagle ich pelno sie zrobilo.
popcorn 11:26, 24 kwi 2019

Nacieszyłam oczy Twoimi kolorami i wiosną, Mariolko
Padł mój przenoszony z poprzedniego ogrodu dereń jadalny, kupiłam małego w zamian, czekanie od początku, buu, tamten miał 3 owoce rok temu... heh, no cóż

buziaki!!
mirkaka 19:26, 24 kwi 2019

paniprzyroda napisał(a)
te niebieskie kwiatuszki są urocze

Co to za roślinki? cebulowe?
Szafirki różowe prześliczne, a te niebieskie mają taki inny kolor?

co to za żółte kwiatki w wazonie ?
paniprzyroda 22:29, 25 kwi 2019

Mala_Mi napisał(a)

Ha ha ha ..ja jak sie dorwę to też tylko przesadzam

Jeszcze bardziej lubię sadzić nowe rośliny. Teraz już bez pośpiechu, pochodzę, popatrzę, zastanowię się.. więcej przyjemności jest A że miejsce się kurczy, to i dawkować tę przyjemność muszę
jeszcze pierwiosnki

paniprzyroda 22:40, 25 kwi 2019

Urszulla napisał(a)

Urocze

Trochę nadrobiłam u Ciebie, marcowe poczynania i już efekty? Lubię nowe rabatki i obserwowanie jak roślinki z roku na rok są dorodniejsze. Trudno wyjść z Twojego ogrodu

Ula, kształt rabaty dojrzewał zimą, za dużego pola manewru i tak nie było. Większość roślin miałam swoich, podzieliłam, przesadziłam z innych miejsc. Martwię się kulami cisowymi, bo żółkną od środka, igiełki się osypują. Podlewam solidnie, dużą porcją wody co kilka dni. No cóż, poczekam i zobaczę, co będzie dalej.
To może takie drobiazgi dla Ciebie
zardzewiałe jajka tym razem na powietrzu

paniprzyroda 22:53, 25 kwi 2019

Poppy napisał(a)

Dzieki za magnolie Moja bez mrozu podarowala mi jeden kwiatek

Popiol dla sasanek. Zapisalam. I dolomit. Takie drobiazgi, a wazne!

Szafirki tez masz piekne Sliczne te rozowe, ale widac, ze rasowe,az szkoda tak powoli przyrastaja. Te zwykle to sie mnoza jak wsciekle, u mnie tez, nie wiadomo skad, nagle ich pelno sie zrobilo.

Jeden kwiatek mam na żółtej magnolii, jeszcze w pąku
Lubisz niebieski kolor? Kamasje już zaczynają kwitnąć

Powojnik w duecie z różą

groszek wiosenny mam i ja, dzięki dziewczynom a z kilkunastu wysianych nasionek wzeszła jedna! sadzoneczka

i taki śliczny, właśnie zamówiłam białe