Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Hortensjowo 21:31, 21 maj 2020

Do góry
Wani napisał(a)

W międzyczasie widzę jednak zmieniłas temat Śliczna ta szałwia, u mnie wyrosła w tym roku gigantyczna

U mnie jedna nie była dzielona i góruje nach innymi o dobre 15 cm. Wygląda jak gigant.
I nagle wszystkie trawki są za niskie do caradonny, dziwne.
Hortensjowo 21:23, 21 maj 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Caradonna zachwyca inna szałwia też - nazwa nieznana

W międzyczasie widzę jednak zmieniłas temat Śliczna ta szałwia, u mnie wyrosła w tym roku gigantyczna
Hortensjowo 21:22, 21 maj 2020

Do góry
Caradonna zachwyca inna szałwia też - nazwa nieznana
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:15, 21 maj 2020

Do góry
przegląd c.d.

Bylinowa kwitnie kocimiętką i czosnkami. Potem zakwitnie dwukolorowa wysoka szałwia. Już wiem, że jesienią to ona będzie zmieniana. Miałam do wyboru jeszcze zrobienie prerii na rabatach frontowych, ale mam szlaban na zabieranie trawnika. Tak więc, zajmę się poszerzeniem bylinowej i dodaniem średniego piętra. Sąsiad podkrzesał swoje tuje - fajnie wyglądają

a tak wygląda jaśminowiec - bidulek

a pod nim Red Baron i lawenda - miało być zmieniane, ale nie ma preriowej narazie to i tu nie mam co zmieniać
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:56, 21 maj 2020

Do góry
Ambrowce pięknie zalistkowane ..Super i szałwia już Ci kwitnie ..moja dopiero niedawno łaskawie z ziemi wylazła

Pamiętajcie o ogrodach 19:16, 21 maj 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Odbierz pw.
Rabaty dzięki kantom nabrały elegancji i trawnikowe
ścieżki dopracowałeś na medal
Podziwiam nowości bylinowe, szałwia super

Dziś jeszcze ścieżki czyściliśmy z chwastów między cegłami, jutro skończymy to pokażę.

Dla Ciebie
https://www.youtube.com/watch?v=qZ6OrrkeVFo
Zielony AZYL 16:32, 21 maj 2020

Do góry
Aga no mam nadzieję, ze u Ciebie dziś tak nie wiało jak u mnie jak spacerowałas z ta anginą po ogrodzie. Szybkiego powrotu do zdrowia Ci zyczę. A tak na marginesie cudna zieleń listków grabowych. sa takie zdrowe. u mnie niestety już graby brzydną mimo, że pryskałam na wiosne promanalem. Poza tym cudnie ......Szałwia i zawilce mniam. Długo Ci te zawilce już kwitną??? Jaka to odmiana?
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 13:18, 21 maj 2020

Do góry
amatorodniczka napisał(a)
Asiu jak dzielisz szałwię? A z resztą wpadnę do Ciebie na wątek bo mam parę pytań.. ☺️

Aga ta szałwia będzie super w tych sesleriach, widziałam u Reni i bardzo mnie się podobało takie zestawienie

Weronika no wierzę, ze w końcu będzie fajnie. Wymęczyłam Was z tą rabatą, ale bez Was ani hu hu....
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 13:15, 21 maj 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Aga noe stresuj się.
Seslerie jak najbardziej posadź regularnie.
Hoserii te masz regularnie.

Natomiast szałwia to taki wypełniacz rabaty jest i zupełnie nie przeszkadza, że na regularnej rabacie pojawi się w różnych miejscach nadprogramowo.

U mnie na kulkowisku rosną (a w zasadzie rosły ) równo carexy, a szałwia pięknie wypełniła przestrzeń.
Była oczywiście posadzona regularnie, ale tak się rozrosła, że obdzieliłam już nią pół nowego stipowoska, a i na drugie pół mi wystarczy

Asia przemyślałam Twoje słowa, przygladnęłam się Twojej rabacie szałwiowej przed przeróbkami i stwierdziłam , że dam radę Zapanuję nad nią. Na razie kupie kilka sztuk i posadzę w rzędzie tak jak na rysunku poniżej. A jak się wysieje czy rozrośnie to będę nią uzupełniać ten pas przy grabach . A seslerie jednak będą tylko z przodu. W pierwszym rzedzie dorzuciłam jeszcze po jednej seslerii a w drugim zostawiłam po 3 szt. dla efektu szachownicy.

Ja i mój ogródek, a może ogród 12:39, 21 maj 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Wszystko masz szybciej niż u mnie.Piękna ta różowa szałwia.
Ja mam ciemnofioletową.
jedne szybciej a drugie wolniej, nie wiem od czego to zalezy
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:20, 21 maj 2020

Do góry
Asiu jak dzielisz szałwię? A z resztą wpadnę do Ciebie na wątek bo mam parę pytań.. ☺️

Aga ta szałwia będzie super w tych sesleriach, widziałam u Reni i bardzo mnie się podobało takie zestawienie
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:57, 21 maj 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Kwitnie już szałwia

Wszystko masz szybciej niż u mnie.Piękna ta różowa szałwia.
Ja mam ciemnofioletową.
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:07, 21 maj 2020

Do góry
Kwitnie już szałwia

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 06:15, 21 maj 2020

Do góry
Aga noe stresuj się.
Seslerie jak najbardziej posadź regularnie.
Hoserii te masz regularnie.

Natomiast szałwia to taki wypełniacz rabaty jest i zupełnie nie przeszkadza, że na regularnej rabacie pojawi się w różnych miejscach nadprogramowo.

U mnie na kulkowisku rosną (a w zasadzie rosły ) równo carexy, a szałwia pięknie wypełniła przestrzeń.
Była oczywiście posadzona regularnie, ale tak się rozrosła, że obdzieliłam już nią pół nowego stipowoska, a i na drugie pół mi wystarczy
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 22:22, 20 maj 2020

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Moja szałwia (prawdopodobnie Deep Blue Field albo Compact Deep Blue) wygląda dzisiaj tak. Zdjęcie ala Johanka, tylko bez manicure

W tle stipy jak widzisz, jeszcze się nie rozhulały dobrze.

Asia no Johanka jak nic . Patrzę na ta Twoja szalwie i stwierdzam,że jak na miejscowke na skarpie to super sobie radzi. Mam nadzieje że pochwalisz sie skarpa za niedługo. Patrzę tez na Twoją propozycję mojej grabowej z fioletowymi plamkami .Ciągle do niej wracam....
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 22:16, 20 maj 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
A ja napiszę tak...
Uśmiecham się jak tak planujesz tę szałwię pod linijkę...
Bo ona się rozsiewa i w tym jej urok.
Dzięki temu ją widać w różnych miejscach.

Więc dla mnie sadź jak chcesz... szałwia zrobi swoje

Ja się poddaję. No nie poradzę sobie z tą rabatą. Niby prosta a jednak nie. A da się zapanować nad tą szałwia? No bo jak ona ma tak być wszędzie to nie widze sensu sadzenia seslerii tak regularnie.
Pamiętajcie o ogrodach 22:10, 20 maj 2020

Do góry
Odbierz pw.
Rabaty dzięki kantom nabrały elegancji i trawnikowe
ścieżki dopracowałeś na medal
Podziwiam nowości bylinowe, szałwia super
Doświadczalnia bylinowo-różana 14:21, 20 maj 2020

Do góry
Od trzech dni kwitnie Summer Song, ślaz i szałwia z dzwonkami w przedogródku.

Moja "przyziemna" :) pasja 09:15, 20 maj 2020

Do góry
Dzień dobry, chcę posadzić u siebie w ogrodzie zestaw Berbery Erecta + Szałwia- taki jak u Pani w jednej rabacie. Czy można się dowiedzieć jaka to odmiana szałwii? nie mogę się doszukać...
W ogródku emerytki 20:19, 19 maj 2020

Do góry
Moje dzisiejsze zakupy
Leszczyna Red Majestic i szałwia Caradonna.

Berberys Admiration i dzwonek dalmatyński.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies