Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 16:58, 19 lis 2014

Do góry
eda napisał(a)

Syna mam i muszę jeszcze ten rok odwiedzać chmmmm

Eda, że masz malucha, to się zgadzam, ale syna w gimnazjum ? Nie zgadłabym tego. Młodziutko kochana wyglądasz
Ogródek Iwony 16:56, 19 lis 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Twoja kwitnąca bujnie rabatka z jeżówkami i floksami bardzo mi się podoba. Podziwiam, jak szybko udało się Tobie stworzyć tak pięknie kwitnącą nową rabatę. Moje jeżówki sadzone wiosną, mam nadzieję, że zabłysną w przyszłym roku, bo w tym pokazały zaledwie kilka kwiatków
Miło się patrzy na zdjęcia, kiedy ogród był jeszcze taki bujny i kolorowy

Agnieszko, wiele w tym roku przesadzałam już po okresie kwitnienia (np. kosaćce i szałwię posadziłam za hortensjami miniaturowymi little lime ), przed nimi są żurawki. Na rabacie floksowo - żurawkowo - różanej posadziłąm tulipany w szpalerze. Sama jestem ciekawa, jak wszystko będzie rosło w przyszłym roku Lubię rabaty, na których coś się dzieje przez cały czas.
Aby do wiosny
Ogródek Iwony 16:50, 19 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

To moja ulubiona czesc ogrodu u Ciebie ta czerwien mnie fascynuje no bo jak róze to przeciez czerwone

Twoje słowa dotyczace tego co nas prowadzi i wspiera bardzo wnikliwe i madre.....

Iwonko zdjcia lekkie jak lato () pozdrawiam milutko

Jolu, to są fotki z sierpnia i września. Wtedy jeszcze było pięknie i ciepło. Teraz, jak wracam z pracy (pieszo) do domu, to robi się brrrrrrr zimno. W ogrodzie nie byłoby przyjemnie. Zero stopni dziś
Chyba zacznę wstawać rano przed pracą palić w CO, aby wracać do ciepłego domu
Ogródek Iwony 16:46, 19 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
W każdej wersji rabatka mi się podoba, aróżyczki piękniutkie. Do floksów również mam słabość.

Haniu, floksy w szkółce tak cudnie pachniały, że nie mogłam im się oprzeć, choć trochę w ogrodzie już miałam.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:46, 19 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bo to bardzo ładne zestawienie. Taka surowość przyrody się pokazuje

Dobrze to określiłaś.... jesień w deszczowe dni bardzo tę surowość podkreśla
Ogródek Iwony 14:39, 19 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Eda, a co ty robisz w gimnazjum?

Syna mam i muszę jeszcze ten rok odwiedzać chmmmm
Podwórkowa rehabilitacja 11:16, 19 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, przyszłam podziękować. Dzisiaj listonosz dostarczył mi przesyłkę. Bardzo ci dziękuję za nasionka aksamitek.Od przyszłego roku kolor ecru będzie gościł sprawiłaś mi radość.
Mam plan, co do miejsca siewu. Pozdrawiam.

Cieszę się Iwonko....... buziaki
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 05:23, 19 lis 2014

Do góry
Haniu, dzięki za odwiedziny u mnie Bardzo mi się podoba twoja prawie biala różyczka. Ciekawa jestem, co to za odmiana ?
Ranczo Edy 21:57, 18 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Nie wiedziałam, ze perovska pachie.
pachnie dlatego przy niej tyle owadów
Ogródek Iwony 17:47, 18 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Już się robi. Zaraz szukam.
Najpierw moje czerwone Montany. Cudnie pachną, pięknie wyglądają w szpalerze, choć nie każdy lubi czerwień, powiedzmy, ze to ukochana rabatka e-Musia. Miały być różane, ale nie pasowałyby do reszty ogrodu, bo to trudny kolor, więc są czerwone:

To moja ulubiona czesc ogrodu u Ciebie ta czerwien mnie fascynuje no bo jak róze to przeciez czerwone

Twoje słowa dotyczace tego co nas prowadzi i wspiera bardzo wnikliwe i madre.....

Iwonko zdjcia lekkie jak lato () pozdrawiam milutko
Ogródek Iwony 16:33, 18 lis 2014

Do góry
Kasial napisał(a)
Iwonko milion stron mam u Ciebie do nadrobienia. A na szybko widzę, ze trochę się u Ciebie zmieniło
Pozdrowienia zostawiam

Kasiu, to tylko poogladaj. polowa tekstów to babskie ploty
Choć rady dobre też się pojawiały, ale watek miliona stron nie ma, hi, hi
Ogródek Iwony 16:29, 18 lis 2014

Do góry
Eda, a co ty robisz w gimnazjum?
Ranczo Edy 16:26, 18 lis 2014

Do góry
Nie wiedziałam, ze perovska pachie.
Rododendronowy ogród II. 11:48, 18 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

O wow
Widzę tu krajobrazy zimowe.
U mnie też, ale nie do końca ogrodowe
Kamilka jeszcze ich nie chciała,
bo kozaków nie powyciągała.
A ja się wierszem od Hanusi zaraziłam
Jakaś w nim magiczna pojawiła się siła.
Pozdrawiam Bogdziu pięknie
Oglądam bardzo chętnie

Iwonko za zimą nie tesknie ale wiersze mogę czytac. Mariusz się zaraził rododendronami a Ty wierszami i fajnie bo weselej na ogrodowisku.Pozdrówka.
Ogródek Iwony 00:25, 18 lis 2014

Do góry
Na tej różowej rabatce w sierpniu królowały floksy cudnie pachnące, razem z różami i jeżówkami. Rabata powstała w tym roku, w lipcu i sierpniu. Wcześniej w tym miejscu był trawnik:

Tak było jeszcze w czerwcu:

A tak we wrześniu, po rewolucji:
Ogródek Iwony 00:11, 18 lis 2014

Do góry
Bonica:

NN przesadzana w upały z zapomnianej rabaty, mimo, że goły korzeń miała, to i tak zakwitła we wrześniu

Ogródek Iwony 00:10, 18 lis 2014

Do góry
Rano będę w pracy, więc na dzień dobry następną rabatkę różaną zostawiam
Na niej Bonica, New Dawn i NN gości obok floksów i jeżówek (przegląd lata):
New Dawn:

Ogródeczek jagody99 23:58, 17 lis 2014

Do góry
Haniu, u Jagódki wpadłam na twój wierszyk o hortensjach, ze potem nie mogłam się powstrzymać i też kilka wierszyków palnęłam u dziewczyn, choć to do mnie nie podobne. Tak nam mnie dziś podziałałaś
Miłych snów właścicielce wątku ślę.
Ogródek Iwony 23:55, 17 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Za chwilę jutro, ale i tak wpadnę po przespaniu się. Będą szerzej oczy sie otwierać. Montana śliczna.

Haniu, witaj kochana. Gdzieś wpadłam na twój wierszyk o hortensjach, ze potem nie mogłam się powstrzymać i też kilka wierszyków palnęłam u dziewczyn, choć to do mnie nie podobne. Tak nam mnie dziś podziałałaś Miłych snów
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:20, 17 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Danusiu

Marto wykorzystałem wszystkie gałązki jakie miałem i co najgorsze moje prywatne żródło gałązek się wyczerpałoi mam problem bo u mnie w większości w okolicach rośnie brzoza omszona, a potrzebna mi brodawkowata, nawet w tym się edukowałem bo już nie wiedziałem od czego zależy przewieszanie się gałązek u takich zwykłych brzóz Na winobluszcz poluje już 2 tydzień, ale sąsiadka wszystko wyrwała latem, a mój ma ledwo dwa długie pędy.
Plany dekoracyjne mam na ten rok dośc obfite, nie wiem czy uda mi się zrealizować wszystko.

Czy z winobluszczy też można robić?
Aja wszystko wyciepałam i nie zostawiłąm Rany, tyle gałązek ... Mogłam mieć za darmo ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies