Agnieszko, wiele w tym roku przesadzałam już po okresie kwitnienia (np. kosaćce i szałwię posadziłam za hortensjami miniaturowymi little lime ), przed nimi są żurawki. Na rabacie floksowo - żurawkowo - różanej posadziłąm tulipany w szpalerze. Sama jestem ciekawa, jak wszystko będzie rosło w przyszłym roku Lubię rabaty, na których coś się dzieje przez cały czas.
Aby do wiosny
Jolu, to są fotki z sierpnia i września. Wtedy jeszcze było pięknie i ciepło. Teraz, jak wracam z pracy (pieszo) do domu, to robi się brrrrrrr zimno. W ogrodzie nie byłoby przyjemnie. Zero stopni dziś
Chyba zacznę wstawać rano przed pracą palić w CO, aby wracać do ciepłego domu
Na tej różowej rabatce w sierpniu królowały floksy cudnie pachnące, razem z różami i jeżówkami. Rabata powstała w tym roku, w lipcu i sierpniu. Wcześniej w tym miejscu był trawnik:
Tak było jeszcze w czerwcu:
A tak we wrześniu, po rewolucji:
Rano będę w pracy, więc na dzień dobry następną rabatkę różaną zostawiam
Na niej Bonica, New Dawn i NN gości obok floksów i jeżówek (przegląd lata):
New Dawn:
Haniu, u Jagódki wpadłam na twój wierszyk o hortensjach, ze potem nie mogłam się powstrzymać i też kilka wierszyków palnęłam u dziewczyn, choć to do mnie nie podobne. Tak nam mnie dziś podziałałaś
Miłych snów właścicielce wątku ślę.
Haniu, witaj kochana. Gdzieś wpadłam na twój wierszyk o hortensjach, ze potem nie mogłam się powstrzymać i też kilka wierszyków palnęłam u dziewczyn, choć to do mnie nie podobne. Tak nam mnie dziś podziałałaś Miłych snów