Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 18:13, 15 mar 2015

Do góry
Czuć już wiosnę u Ciebie... a w przyszłym tygodniu jak słonko zagości na dobre to dopiero będzie mobilizować do pracy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:54, 15 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

No to zamawiamy pogodę i działamy!

Ja mam zamówioną od poniedziałku. Mój M zaczyna prace od zmiany tarasu a ja muszę dokończyć oprysk
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:45, 15 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję

Oj będzie się działo! Podobnie jak u Ciebie

Oby tylko pogoda nam sprzyjała

Pozdrawiam

No to zamawiamy pogodę i działamy!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:44, 15 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Fajne masz te plany. Nie mogę się doczekać, aż zaczniesz nasadzenia. Pozdrawiam.

Dziękuję

Oj będzie się działo! Podobnie jak u Ciebie

Oby tylko pogoda nam sprzyjała

Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:41, 15 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Ha, ha - spostrzegawcza Kobietka jesteś. Widać, ze czytasz ze zrozumieniem
Mojego posta edytowałam

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:40, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
kochana przecież wiadomo, że nie musi być wszystko odraz posadzone Z tymi kwiatkami to tak apropo Twej sugesti, ze chciałabyć coś kwitnącego, a krwawnik, jarzmianka, werbena patagońska, kosmos to właśnie taki smaczek, ale fajnie mieć wizję ewentualnych możliwości

Bardzo mi pomogłaś, Ana
Będę myśleć wkrótce nad dalszą częścią tej rabaty z jałowcami

PS. A jaką miałabyś propozycję na niską trawkę kontrastującą z kosodrzewiną właśnie na tej rabacie z jałowcami?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:34, 15 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Reniu, ja dopiero po roku codziennej lektury forum incognito, mogę powiedzieć, że co nieco rozpoznaję . Wszystko przed Tobą, ale pocieszajace dla mnie jest to, że ta wiedza tak łatwo do głowy wychodzi
Choć też bywa ulotna, dlatego wszystko notuję

Ta rabatka przy ścianie bardzo mi się podoba...

Hi hi,ja to już jestem w takim wieku, że ta wiedza to bardziej wychodzi niż wchodzi. Literówka trafiona! Dlatego ugruntowanie jej wymaga częstych powtórzeń

Cieszę się, że się podoba

Będę myśleć z waszą pomocą o jej dalszej części
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:28, 15 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Drugi dzień u mnie deszcz Wiem, wiem potrzebny jest...ale dwa dni w domu to zdecydowanie nie dla mnie...chcę Wiosny!!

Muszę zaprojektować wrzosowisko i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać...od poniedziałku liczę na Waszą pomoc

A i jeszcze pytanie. Pojawił się kret na rabacie a nornica zniknęła...czy jest to możliwe, że kret ja przegonił?

Chętnie zajrzę w sprawie wrzosowiska
Tu ma być ogród :) 17:10, 15 mar 2015

Do góry
Ja dałabym do końca świerki. Piszesz, że chcesz się odsłonić od sąsiada. Więcej intymności zapewni Ci ekran z zimozielonych serbów. A kolorowo to stworzysz sobie przed żywopłotem... dla mnie jednolitym...

Ale może ja jestem mało odważna?
Moja codzienność - ogród Oli 16:51, 15 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Olu,
A jaką poleciłabyś trawę między kosodrzewinę karłowatą? Chodzi mi o najmniejszą z możliwych i żeby kontrastowała z kosodrzewiną?

moze carex evergold ? ładna jest, zdobi cały rok tylko dość szeroka potrafi być, sesleria skalna ma srebrzysty odcień, jest dość mała i też zimozielona
Prawie - jak ogród 16:41, 15 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
U mnie dziś pięęęękne słoneczko
Trochę zimno co prawda, ale co tam. Ważne, że wiosna na całego
Pozdrawiam więc wszystkich wiosennie...

W słońcu dziś naprawdę przyjemnie
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 16:35, 15 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Wiesz, rok temu mi nic z tego nie wyszło, bo wsadziłam patyki hortensjowe w maliny, zapomniałam o nich, maliny podrosły, a patyki się zasuszyły... nic się nie przyjęło:/
Tniesz tak żeby był prosty kawałek pędu, z 3-4-5 pakami i wsadzasz go do ziemi tak żeby większość była pod spodem, a wystawało max 1/3. I czekasz, dziewczynom się poprzyjmowały, wypuściły liście i korzenie i zaczęły rosnąć Na jesień możesz przesadzić w miejsce docelowe, najlepiej jak zrzuca już liście, albo następną wiosna.

Aha ... czyli mogę wyhodować sobie dopiero do wsadzenia w docelowe miejsce na przyszły sezon
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 15:57, 15 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Właśnie miałam sprawdzać czy zakupy się udały i ... widzę, że tak. To fajnie Też bym chciała już coś w końcu kupić Ale na mnie też przyjdzie pora. Trzeba najpierw wiedzieć co się chce i ruszyć w końcu z domu

Śledzę twoje planowanie. Idzie pełna parą. Ja tak na papierze to nie bardzo umiem. Wole wyjść do ogrodu i pomyśleć.

Dzisiaj się zrodziła koncepcja nowej rabaty z zwierciadełkiem .
W przyszły weekend spróbuję ją rozrysować.
Może wpadniesz po jakieś roślinki jak będziesz na Bałutach?

Właśnie wykopałam liliowce i nie mam co z nimi zrobić? Chce ktoś? Pomarańczowe. Szkoda mi ich wyrzucić na kompost.
Prawie - jak ogród 15:05, 15 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
A co potem z tymi hortensjami? rozsadzasz je już w tym roku na docelowe miejsce?

Jeszcze nie wiem, czy będzie co sadzić
Myślę, że gdy się ukorzenią, to wsadzę najpierw do doniczek. Jak znajdę dla nich miejscówkę, to posadzę jesienią na rabatkę.
Hirutkowy raj:)) 14:06, 15 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

A taka

Fajna

To mam twój znak rozpoznawczy?
Moja codzienność - ogród Oli 14:03, 15 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Magda

jolas - hortensje sadziłam dokładnie co metr

nawigatorka - pod hortensjami jest carex Amazon Mist

Olu,
A jaką poleciłabyś trawę między kosodrzewinę karłowatą? Chodzi mi o najmniejszą z możliwych i żeby kontrastowała z kosodrzewiną?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:41, 15 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Pokrzątałam się trochę, słonko się przebija, nawet Iryski zakwitły! Czekam na te fioletowe, bo te jaśniejsze są mdłe i ich nie widać. Obcięłam miskanty. Pokroiłam na kawałki hortensjowe patyki i większość posadziłam. Wywiozłam taczkę zeschniętych bylin, traw. Przy zrywaniu suchych bodziszków mam 9 sadzonek, bo mi kawałki w rekach zostały
Kasiu Luizo jeśli czytasz, zapraszam

A na jakie to kawałki trzeba pokroić hortensje? ... i jak do ziemi bez ukorzeniacza ... i kiedy z nich coś będzie?
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 12:20, 15 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A u mnie właśnie wyszło

Przyślij trochę a teraz właśnie wyszło, na całe 20 sekund...
Makowo na Kociewiu 12:13, 15 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Przepięknie jest u Ciebie
Aż dziw, że nie masz wizytówki Tyle cudnych zdjęć
Pozdrawiam

Dziękuję za miłe słowa i za wizytę wizytówkę zrobię jak mój poziom zadowolenia z Makowa wzrośnie
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 12:09, 15 mar 2015

Do góry
Śliczne inspiracje altan
Masz plan i coraz więcej chętnych do pomocy... więc dasz radę.
Trzymam kciuki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies