do takiego cięcia się przymierzam. mamy tuje kórnik rosnące na wzniesieniu. rusztowanie już mam ale potrzebuje kupić sprzęt do cięcia.
Danusiu mozesz dać cynk co polecasz? może myć na priv jesli nie chcemy tu lokowania produktu
Nie, w ogóle nie ma wymogu cięcia czegokolwiek, gdy masz luźny ogród. ja mam ciasny i wszystko włazi na siebie. Gdybym nie cięła buka, nie mogłabym już przejść do garażu i nie miałabym dachu, ani elektryczności
Tutaj zostaną umyte wiosną (marzec) i czyste ustawione ponownie na tarasie przy domu.
Mam nadzieję, że odpowiedź była wyczerpująca i wspomagana galerią zdjęciową
To nie są wieczne meble jak teak czy inne drewno egzotyczne. Ich jakość i materiał jeśli jest wysoki, to przetrwają dłużej., Taniocha wystarczy na kilka lat, bo spłowieje i pokruszy się. Ekskluzywne zaś są drogie, więc trzeba je szanować i pielęgnować zgodnie z zaleceniami producenta.
Dlatego odpowiedź brzmi - tak trzeba je chować na zimę.
Gdzie?
- w domku ogrodnika
- w garażu
- w wiacie samochodowej
- chowasz do ogrodowego kąta za drzewami, wtedy trzeba uszyć specjalną plandekę (zamawia się) i nakłada na taki komplet
- do domu
- na tarasie
Jeśli pytasz, gdzie to trzymać, a nie masz gdzie - nie kupuj mebli z technorattanu a zainwestuj w meble tekowe, jak ja. Stoją niezmiennie już 20 lat (leżaki) a ławki koło 15 bez olejowania, jedynie myte myjką ciśnieniową.
Poniżej ekskluzywny komplet z poduchami do siedzenia i obrotowym stołem
Jeśli widziałeś je na jesieni to mogły być niewłaściwie przez zimę trzymane, przemrożone i mogą nie wznowić wegetacji. Tym bardziej bym kupowała później i pewniejszy materiał skoro taka ilość.
Poiszesz że świerki rosną w doniczce, ale duża doniczka o niczym nie świadzcy, ważne czy są w niej dorodne korzenie. Wyjmij jednego i zobacz, wtedy się przekonasz.
Jeśli chcesz rady, przeczytaj ten artykuł, obejrzyj jak wyglądają zdrowe korzenie, może wyhamujesz emocje i zastanowisz się czyje pieniądze są najważniejsze, Twoje czy szkółkarza?