Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 15:26, 08 mar 2016

dorkow0 napisał(a)
Danusiu, witam serdecznie.
Pojawiam się i znikam. Ale ciągle mam ogród.
Moja nieobecność spowodowana sytuacją rodzinną, w której Ty w tym momencie jesteś. Życzę dużo sił i spokoju. Są potrzebne, a tak trudno je czasem z siebie wykrzesać. Zwłaszcza, jak czas jest nieubłagany, a sterany chorobą człowiek nic nie chce.
Ciemierniki cudowne. Zdjęcia robisz piękne.
Zaczęłam już wreszcie prace ogrodowe, ale pogoda deszczowa odgania. Zaległości jednak tyle, że nie wiem, kiedy się wyrobię.
Wszystkiego dobrego Wam życzę.

Dorotko, bardzo mi miło i ucieszyłam się że zajrzałaś i na duchu podniosłaś.

Mixtorka - też dziękuję Miała podawane w szpitalu. Krwotoki osłabiły organizm, wszystko osłabiło.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 15:27, 08 mar 2016

ana_art napisał(a)
ojjjj biedny mój los bez córki żadnej ...

Ja tak samo, na synowe trzeba liczyć

Instagram Ogrodowiska
Margarete 15:46, 08 mar 2016

Ależ cudne te ciemne , pełne ciemierniki...a te nakrapiane jeszcze ładniejsze
Kupiłam sobie 2 sztuki takich "rasowych" na Gardenii w tym roku, mam mały ogród i kilka zwykłych, białych ciemierników przy kulkach bukszpanowych - to posadzę te nowe gdzies obok...
Pozdrawiam i mczekam na wiosnę...
Mixtoorka 15:58, 08 mar 2016

Gardenarium napisał(a)

Ja tak samo, na synowe trzeba liczyć

Synowe też pomagają ile mogą Będzie dobrze, oby zdrówko było.
magdaw 22:24, 08 mar 2016

Danusiu a czy wszystkie drzewa ciąć? Dla zagęszczenia? Klony takie rok temu posadzone?
Musze do soboty wytrzymać w pracy Meksyk. .. czy mogę już owocowe przesadzać w docelowe miejsce?
Madzenka 06:28, 09 mar 2016

W wir prac wiosennych się rzucamy.
Musiałam zaczac wycinac trawy juz 3 tygodnie temu, teraz bym nie weszła na grządki bo tulipany , narcyzy i czosnki juz duże
Gardenarium 08:49, 09 mar 2016

magdaw napisał(a)
Danusiu a czy wszystkie drzewa ciąć? Dla zagęszczenia? Klony takie rok temu posadzone?
Musze do soboty wytrzymać w pracy Meksyk. .. czy mogę już owocowe przesadzać w docelowe miejsce?

Nie, w ogóle nie ma wymogu cięcia czegokolwiek, gdy masz luźny ogród. ja mam ciasny i wszystko włazi na siebie. Gdybym nie cięła buka, nie mogłabym już przejść do garażu i nie miałabym dachu, ani elektryczności

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:50, 09 mar 2016

Odpalam sezon dzisiaj, przyspieszenie nastąpiło

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/453-najpilniejsze-wiosenne-prace-czyli-jak-uporzadkowac-ogrod-na-swieta

Piszcie w komentarzach co robicie, co zrobiliście i kiedy co będziecie robić. Ściąga dla potomnych.

Rusztowania stoją, piła chodzi, meble aut na podjazd. Jednym słowem rewolucja wiosenna.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:51, 09 mar 2016

Madzenka napisał(a)
W wir orać wiosennych się rzucamy.
Musiałam zaczac wycinac trawy juz 3 tygodnie temu, teraz bym nie weszła na grządki bo tulipany , narcyzy i czosnki juz duże

Marzenka, masz to szczęście mieszkać w najcieplejszym rejonie, "zazdraszczam".

Instagram Ogrodowiska
Pawlus 08:52, 09 mar 2016

Super artykuł do poczytania z rana. Zwłaszcza jeśli siedzi się w pracy w biurze