OMG, mnie to wygląda na uszkodzenia przez przymrozek tych młodych przyrostów. Ewentualnie mogło przyczynić się nadmiar słońca po cięciu, jeśli je przycinałaś z góry i boki....
A mam czosnki może nie w takiej sporej ilości jak ma Justyna, ale trochę ich mam właśnie te najwcześniejsze zaczęły kwitnąć..
Te dopiero będą kwitły.
Rabata łukowa te też są z późniejszych.
Klaudia to fakt kwiaty mają piękne ale to są wymagające krzewy,ja obiecałam sobie że już więcej rh nie kupię ostatnie dwa egzemplarze kupiłam rok temu i jeden z nich właśnie rozpoczyna kwitnienie o pełnych kwiatach
Ja sobie te fotki zapiszę jako inspiracje!
Idealnie
Ogarnąć spory warzywnik i spory ogród ozdobny... to trzeba mieć sił a sił. I jeszcze sporo czasu. A teraz czas tracisz na podlewanie :/ Ciężkie życie ogrodnika
Ślę pozytywną energię.... coby mocy nie zabrakło!
Warzywniak w tym roku czeka w spokoju na zimnych ogrodników, w szklarni okryte cieplolubne warzywa przetrwały i są w świetnej kondycji. W przeciwieństwie do strat na gruncie:trawy, byliny pewnie odżyja, ale strata pierwszego kwitnienia róż nie do uratowania. Wszystkie były w blokach startowych, 80 procent pąków zmarzlo.
Haniu, piękne ogrodowe zakątki, po roślinach braku wody nie widać, aż mnie zdziwiłaś tą suszą. Mam nadzieję, że w końcu doczekasz się jakiegoś deszczu. U mnie odwrotnie, nareszczie obeschło, bo już miałam obawy, że w niektórych miejscach rośliny mają zbyt mokro. Podlewam tylko te w doniczkach.
Twój warzywnik bardzo mi się podoba.