Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogrodowe wariacje

Wiaan 12:35, 09 wrz 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Dzięki. Finalnie posadziłam Hameln Gold od wschodu na rabacie z Polar Bear. All Gold na razie w donicy przyrasta i trafi bardziej w cień, a na zachodnią do hortensji dokupiłam 3 Aureole.

Dobre rozwiązanie. Patrycja zobacz jak All Gold się rozrosły
Ta rośnie w półcieniu.

Wiaan 12:51, 09 wrz 2024

Zrobiłam sobie Total reset
Urlop trzy tygodnie polecam, nie pamiętam kiedy tak odpoczęłam.
Ogród był bez opieki przez dwa tygodnie i o ile chwastów moc to sobie poradził super, nawet chyba się obraziłam, że nie byłam potrzebna
Ja za to miałam takie klimaty, oj mogłabym się wyprowadzić

Agatorek 16:47, 09 wrz 2024

Fajny widoczek ❤️.

Też jestem zdania, że długi urlop jest lepszy od krótszego.
Ale krótsze też czasami bywają zbawienne
Wiaan 08:52, 16 wrz 2024

Liść katalpy, ogromny, drzewa są w doskonałej kondycji. Jak czytam wpisy w necie jakie to okropne drzewa to mam chyba szczęście

Agatorek 09:16, 16 wrz 2024

Anetko, ja też nie narzekam na swoje katalpy
ElzbietaFranka 09:53, 16 wrz 2024

Wiaan napisał(a)

Hej, przepraszam, że tak późno odpisuję ale miałam totalny reset

Tą odmiane mam w różnych miejscach, nawet z dużą ilością słońca, jeśli nie pada na nią nawadnianie nawet nie ma popalonych liści, tam dzie dużo słońca jest po prostu bardziej żółta, a gdzie mniej jest ładna limonkowa. Poranne słońce idealnie

Jeśli chodzi o Hameln Gold to ma obecnie szerokość 100 cm i wysoka 80 cm, mają kilka ładnych lat i chyba dobre warunki, dużo słońca i nawadnianie.

U mnie też w pełnym słońcu i rośnie bardzo dobrze oczywiście jest 2 x w tygodniu obficie podlewana. W półcieniu tak sobie rosną. Jednak hakomki dopiero efektownie wyglądają po kilku latach.
Kupiłam hokom... Jakiś nowy wynalazek które pięknie się jesienią przebarwiają ledwo zipia.
Narsilia 10:39, 16 wrz 2024

Jakie widoki wakacyjne pięknie, pokaż ogród nie przejmuj się chwascikami co tam u ciebie teraz kwitnie ,jak ogólnie kadry , bardzo lubię Twój ogród
LIDKA 19:58, 16 wrz 2024

Wiaan napisał(a)
Liść katalpy, ogromny, drzewa są w doskonałej kondycji. Jak czytam wpisy w necie jakie to okropne drzewa to mam chyba szczęście

Chyba pisza Ci co nie mają i nie widzieli. Moja też zdrowa i piękna.
Wiaan 09:40, 24 wrz 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

U mnie też w pełnym słońcu i rośnie bardzo dobrze oczywiście jest 2 x w tygodniu obficie podlewana. W półcieniu tak sobie rosną. Jednak hakomki dopiero efektownie wyglądają po kilku latach.
Kupiłam hokom... Jakiś nowy wynalazek które pięknie się jesienią przebarwiają ledwo zipia.

Elu u mnie wszystkie hakonki niezależnie od miejsca rosną super, mam jedną niezidentyfikowaną odmianę, która jest bardzo mała, ale też daje radę, ruszyła dopiero po dwóch latach
Wiaan 09:41, 24 wrz 2024

Narsilia napisał(a)
Jakie widoki wakacyjne pięknie, pokaż ogród nie przejmuj się chwascikami co tam u ciebie teraz kwitnie ,jak ogólnie kadry , bardzo lubię Twój ogród

Dziekuję chwasty są wpisane w nasze ogrody więc one nie blokuję mnie przed zdjęciami zaraz coś wrzucę