ta niebieska mata jest na drzewo, które ma przyjechać.Kominkowe w sensie, nie do sadzenia . Choć w tym roku planuję zakup klona Esk Sunset. Tak, oczywiście, że zmieszczę . Powiem więcej - miejsce już czeka
Skimia posadzona. Jesienią podcinałam tego cyprysika z myślą na miejsce dla hortki ogrodowej, ale skimia wcześniej mi w ręce wpadła
Kwiatuszki się rozwinęły, cudnie pachnie i całe chmary pszczółek się przy niej uwijały. /aż serce rośnie
Sporo dziś zrobiliśmy w ogrodzie: pergola postawiona, róże wszystkie przycięte, trawnik kolejny raz wygrabiony i trochę trawy dosiałam po kretach. No i posadzona skimia, rodek, odętka i elata od Anitki. Jeszcze różyczka na posadzenie czeka.
pergola zaakcentuje wejście do warzywnika, który w głowie już jest, ale w ogrodzie jeszcze nie
Pomysłodawczynią kolejnej pergoli jest Sylwia
Danusiu, Wojtku, Grażynko, Sylwio, Aniu, dziękuję za odwiedziny. Ostatnio rzadko tu bywam, bo pochłonęły mnie obowiązki inne niż ogrodowe, ale staram się zaglądać tu choć na chwilę.
W ogrodzie wiosna, jak pewnie u wszystkich.
Taka trawka zakwitła mi czarnymi kłoskami. Nie mam pojęcia co to za jedna.
Niektóre rozchodniki przybierają wiosną czerwony kolor, później niestety zielenieją.
Anitko wszelkie dobro już posadzone. Upchnęłam, bo jakżeby inaczej ;
0. Różyczka jeszcze czeka, bo Pan powiedział, żeby jeszcze zaczekać. Więc czekam
elata wylądowała tu. Fajnie zgra się ze świerkiem Skyland
Coś mi się wydaje że mocno zdominowałam ten wątek no ale jak nikt nic nie odpowiedział to ja dam znać zainteresowanym.
Mój brat był i poprosiłam go o zrobienie fotek:
Miałam nic nie robić. Ale powojniki już wołały o pomstę do nieba. I tak strasznie późno jak na nie. Przycięte wszystkie. Przy okazji cała taczka z górką i jeszcze wiadro i jeszcze dwie garści suchelców wywiezione na kompost. Liści nie zbieram, tylko to, co w górę sterczy. Biedronek masa, niech się mają gdzie chować w zimne noce.
Zostały mi do sprzątnięcia jeszcze ze 3/4 rabat. I wszystkie róże. Jutro może jeszcze część rabat uprzątnę. Z różami, barbulą i budlejami czekam na przyszły weekend.