Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:03, 03 lis 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Dziękuję za dopieszczenie takimi słowami Iwonko, nie wiem czy mi się podoba ogród jesienny, tym bardziej, że moje kanciki psują krety i nornice

np. tutaj

to moje utrapienie i walka z wiatrakami

Agatko, przyciągnęłyśmy się myślami.
Ciężko z kretami i nornicami walkę wygrać, może wiosną będzie lepiej.
U mnie za to pies robi czarną robotę, ciągle wykopuje mi żurawki posadzone w tym roku, bo tam zakopałam nawóz od królika. Skąd wiedziałam, że to jego smakołyk? Teraz mam wszystko rozryte w ogrodzie, kanciki poprawię wiosną, bo teraz nie ma sensu .
Miejsko & sielsko 17:02, 03 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cisza tu ...

już się poprawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:59, 03 lis 2014

Do góry
Ale cebul masz do posadzenia Wiosną spektakl będzie.
Na sześć setkę się nie załapałam, więc wszystkiego dobrego teraz życzę i melduję, że nadrobiłam zaległości fotoogrodowe, czyli pismo obrazkowe do mnie wpadło, pozdrawiam

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:57, 03 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Trzeba mieć piękny ogród,
dobry aparat,
mgłę albo mróz,
talent fotografa.
Cudne te wszystkie fotki, jedne lepsze od drugich. Pozdrawiam

Dziękuję za dopieszczenie takimi słowami Iwonko, nie wiem czy mi się podoba ogród jesienny, tym bardziej, że moje kanciki psują krety i nornice

np. tutaj

to moje utrapienie i walka z wiatrakami
Ogródek Iwony 16:49, 03 lis 2014

Do góry
Moja pierwsza hortensja Keysju, którą potem chciałam wywalić ze względu na mało ciekawe kwiatki, jesienią nawet mi się podoba

A tu dzielnie trzymająca się ostatkami sił posadzona w tym roku z sadzonek Anabelle (na ostatniej fotce - jak kwitła w czerwcu)
Ogródek Iwony 16:43, 03 lis 2014

Do góry
Żeby nie było, że mam tylko czerwone róże (Montana - one nadal pachną, dziś tego doświadczyłam ) - rozwinęły się po raz trzeci żółte Beroliny, nadal kwitnie biała NN, choć brzydka się robi po przekwitnięciu.

Ogródek Iwony 16:26, 03 lis 2014

Do góry
Moniko, z ławeczki pewnie zobaczyłaś takie widoki dziś:

Zamiast dębu będzie ambrowiec

Ogródek Iwony 16:19, 03 lis 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Posiedziałoby się na tej ławeczce. Rabata kolorowa - doszłam do wniosku, że jak są 4 kolory liści - zielone, niebiesko-szare, czerwone i żółte - to jest piękny efekt. U Ciebie właśnie tak jest, za czerwień robi ta trawka brązowa.

Ja też lubię te kolory jesienią. I mimo, że bardzo podoba mi się ogród Danusi, nie umiałabym stworzyć tak sterylnego ogrodu. Zawsze u mnie pojawia się jakiś inny kolor, wbrew zasadom.
Ogródek Iwony 15:41, 03 lis 2014

Do góry
Z serii: co trawa widziała
Ogródek Iwony 15:34, 03 lis 2014

Do góry
Dąb (ulubieniec mojego M ) coraz bardziej robi się złoty
Ogródek Iwony 15:30, 03 lis 2014

Do góry
Lubię tę rabatkę, jest taka kolorowa. Mimo, że nie tylko kwiaty decydują o tym:

Patrząc na pierwszą i trzecią fotkę, cały czas się zastanawiam, czym oddzielić się od widoku sąsiadów. Te tuje tak wolno rosną, a za płotem jest droga dojazdowa na pole. Posadziłabym kilka drzew na zewnątrz, tylko co? I czy kombajn wtedy wjedzie? A jak wewnątrz, to kosztem tuj, czy trawnika? Mam wątpliwości, co zrobić, dlatego jest tak, jak jest
Ogródek Iwony 15:23, 03 lis 2014

Do góry
Widok z sadu - tam robię rewolucję wiosną. Muszę wydzielić mały warzywnik, nawieźć ziemi i wysiać nową trawę. Muszę też pomyśleć o zagospodarowaniu kompostownika, bo był jednokomorowy i się przestało w nim wszystko mieścić, czeka pryzma obok. Może zlecę komu wykonanie - szewc bez butów chodzi, a stolarz desek nie ma (czyli mój M), hi, hi. Na drugim miejscu rabata na wprost wjazdu - tu też czekają zmiany, nie są jednak sprecyzowane do końca. Na pewno wylecą z tąd maliny
Ogródek Iwony 15:17, 03 lis 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
gadu gadu, a tu dwusetka się zbliża...

No tak, jeszcze 4 stronki
A niedawno setka była, hi, hi
Zimą własny wątek muszę poczytać, bo kilka cennych rad w nim było, a nie zapisałam. Ma ktoś sposób, jak katalogować cenne informacje?
Ogródek Iwony 15:15, 03 lis 2014

Do góry
zabaewa napisał(a)
Iwonko - a jakim aparatem robisz zdjęcia ? Bo wiesz - można kupić takie nakręcane soczewki z dioptriamii tanio można robić zdjęcia zbliżeniowe. Drugim ale droższym rozwiązaniem są tzw. Pierścienie do makro. Montuje się je między body a obiektyw i soełniają wtedy rolę mieszka. Niekoniecznie trzeba od razu wydawać dużych pieniędzy na obiektyw makro.

Ewo, mam aparat Sony DSC-H200,jak go M kupował, nie docenialiśmy jeszcze lustrzanek, później odkryłam, że on nawet nie ma typowego Macro (poprzedni Olympus miał, ale coś mu się popsuło i nie mam gdzie go dać naprawić). Ten sony robi takie niby fotki, nie łapie do końca ostrości, czasem mi to nie przeszkadza, czasem bardzo. Nawet nie wiem, jaki aparat by kupić, żeby jako amator być zadowolonym. Dodatkowo w szkole z dziećmi mam godzinę zajęć artystycznych, na zwykłych kompaktach uczę ich sensownego podejścia do robienia zdjęć: kadrowania, zasady pierwszego i drugiego planu, fotek w świetle zastanym - takie podstawy, aby każdy swoim aparatem nauczył się robić fotki. Czasem dzieci mają tylko aparaty w telefonach komórkowych ... WSI POLSKA
Tak robi mój sony zbliżenia:
Ogródek Iwony 15:03, 03 lis 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Moje hortensje bardziej się przebarwiały na brązowo.
U ciebie jeszcze biel widoczna.
Róże widzę w dalszym ciągu piękne, jeszcze nie chcą kończyć sezonu.Jeszcze królowanie w ogrodzie im służy

Dzisiaj wróciłam "wcześniej" z pracy i zdążyłam zrobić kilka fotek, póki bateria nie padła. Hortensje z chwili na chwilę robią się brązowe, tylko jeszcze limlight próbuje ratować honor, wypuściła jeden młody kwiatek (ostatnia fotka). Vanilki, które nimi nie są zbrązowiały, nie mogłam się z tym pogodzić, że nie chciały się wybarwić i obcięłam im łebki, to teraz już listki są brązowe (już się przyzwyczaiłam do brązu - nawet mi się podoba :
Ogród prawie romantyczny 22:32, 02 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ładna Agnieszko ta twoja jesień. Uprasza się o więcej jesiennych fotek

Iwonko,
ładna, ale zdjęć za wielu nie mam nie mam za wiele do pokazywania - prawie wszystkie kwiaty przekwitły, dużych drzew, które mogłyby czarować jesiennymi kolorami - nie mam, a reszta wydaje się mało interesująca
Ale mimo wszystko spróbuję w tym tygodniu zrobić kilka zdjęć
Moja działka na Dębowym Lesie 22:16, 02 lis 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu, cudne fotki robisz. Napisz proszę, jaki aparat używasz?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:34, 02 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewo, tak przy okazji, wszystkie moje róże poszły już sobie jesiennie spać, tylko Montana jest niestrudzona i cięgle mnie zachwyca swoimi kolorami. To jest rabata mojego e-Musia, więc zgadnij, czym się chwali, jak goście do nas zawitają ? Na dodatek ma jeszcze czym

Hehe fajnie mój M. jest z innej bajki, ogrodniczo wytycza mi tylko gdzie mam sadzić czy kopać, żeby równo było , a róże u mnie jeszcze pączki mają, ale czy one jeszcze zakwitną?
Ogród z platanem. 21:16, 02 lis 2014

Do góry
Piekny jest ten platan. Ale on chyba duży będzie ...
Lawendowy zawrót głowy 21:16, 02 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Oj, to delikatne tulenie ci potrzebne, ślę je tobie

Hi nawet sie ruszyc nie moge a dotykac nie cwolno hi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies