Ewo, tak przy okazji, wszystkie moje róże poszły już sobie jesiennie spać, tylko Montana jest niestrudzona i cięgle mnie zachwyca swoimi kolorami. To jest rabata mojego e-Musia, więc zgadnij, czym się chwali, jak goście do nas zawitają ? Na dodatek ma jeszcze czym
Oj nawet z 1,5 m czasami. Rośliny wielkie rosną i wbrew pozorom szybko. Jeśli nie zapewnimy im idealnego podłoża i nawadniania i nawożenia nie ma co przesadzać z gęstością. Często im dalej od siebie tym rośliny ładniejsze wyrastają.
No takim specem to jeszcze nie jestem
Ale na ten moment na 3-4 m nasuwa mi się tylko szczepione, jakaś kulka.
Chyba żeby poszukać jakiegoś klona palmowego. Niby 3-6 metrów rośnie.
Małgoś ...
No i znowu zmusiłaś mnie do zmiany miejsca dla ambrowca. Co ja bez ciebie bym poczęła
Normalnie projektowałabym za pomocą łopaty, a to nie zawsze się da.
Zatem ambrowiec musi być tam, gdzie teraz wierzba. Wiosną się tym zajmę, tylko poczytam sobie, jakie podłoże mu przygotować ?
To daj mi jeszcze pomysł na drzewo, ładne, ale takie, co się zatrzyma na 3-4 metrach maksymalnie.
No i dobrze. Niech cieszą oko. Dlatego lubię bratki
Mój wysiał się w cieniutkiej warstwie kory na deklu od szamba, więc albo go przesadzę, albo będzie cieszył oko do pierwszego wywozu szamba ...
Wiosną miałam kilka bratków, te się posiały latem Szałwia latem była sadzona na rabatkę, mocno przycięta, dlatego tak późno myślę wystartowała ponownie