Cynie szybko kiełkują, a potem będziesz się nimi cieszyć w ogrodzie. Długo kwitną, aż do mrozów. Ja jeszcze nie zdążyłam swoich wysiać...
Basiu, wstawiłąm u siebie link do klona, o którego pytałaś. https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=997
To młodszy braciszek Cypiska - Ender. Malutki słodziak
A Cypisek jest tak obrażony że na nikogo nawet nie patrzy
Jest tak wściekły że młody pojawił się w domu aż pogryzł córkę
No właśnie. Dla polepszenia nastroju w tym tygodniu do gruntu poszło resztę bratków ciekawe jak długo będę czekać żeby runianka zarosła to miejsce. Mam też tu pierwiosnki z omszałymi liśćmi, może zakwitną w tym roku i tiarelka od Ciebie też lubi to miejsce.
Pocięłam dziś gałęzie które mi przeszkadzają, udało się wreszcie skończyć zaplanowaną pracę od 2 tyg gałęzie spalę w tygodniu bo już mi się nie chciało sprzątać. A na przyszły weekend prawdziwą wiosnę zapowiadają cieszmy się.
Sprzatanie w tygodniu, bo dzis nie mam sil.
Wiekszosc wycial eM, ja kilka galezi. To urzadzenie z L zdalo egzamin nie jest lekko ale nawet ja dalam rade.
Jedna laurowiśnia ma ciemne liście, a pozostałe żółtawe, nie wiem czy to od gatunku zależy (nie wiem co mam), czy coś in nie pasuje. W realu są ciemniejsze w słońcu wydają się jeszcze bardziej żółte. W ub roku też tak miały
A w ogóle to chyba nie będę oglądał Twojego ogrodu bo od wczoraj jak go zobaczyłem to cały czas o nim gadam i pokazuję żonie i ona ma już mnie dosyć.
A poza wpadam w kompleksy.
Ładnie się prezentują, ale tak nierówno kwitną w tym roku Alicjo. A te sadzone jesienią na innych rabatach z trudem się rozwijają. Za mało słoneczka ostatnio.
Dzisiaj paskudna pogoda więc wybrałam się na mały rekonesans po skółkach i centrach ogrodniczych.
I oczy nacieszyłam kolarkami aż miło.
Centra wyszły naprzeciw oczekiwaniom ogrodników i wybór roślin nie tylko wiosennych ogromny.
Nam zawsze sie poprawia jak ogród zobaczymyJuz niedługo chyba będzie prawdziwa wiosna. Ja się natomiast ostatnio boje lata i braku wody do podlewania.Na razie mogę Ci wkleic wrzosce bo kwiatki pozamykane.