Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród tkany marzeniami 08:43, 14 mar 2019

Do góry
anex napisał(a)
Charles Lemont

O, całkiem możliwe. Moja Dawn jeszcze nie kwitnie ale Charles Lemont, choć młodzutka, obsypana kwieciem.

Proszę zostaw fotografię.Piękny krzew.
Paradise czyli mój kawałek raju 08:40, 14 mar 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Na szczęście tylko ten łuk, szkoda że u Ciebie takie zniszczenia

To rysunek robiony na szybko, wielkości i ilości też tak na oko robione.
Mam nadzieję że mnie Agnieszka nie zabije za skopiowanie pomysłu

Co myślicie? Magnolia się nada?

Wg mnie magnolia się nie nada, bo lubi bardziej kwaśno. Róże pod drzewem to zły pomysł. Nawet żelazna Bonica nie da rady chorobom grzybowym, jeśli jej liście nie będą mogły porządnie obsychać, bo z góry będzie na nią kapać.

Lawenda i stipa lubią mało żyźnie i dość sucho, róże wprost przeciwnie.

Zamiast róż mógłbyś posadzić albo krzewy Caryopteris x clandonensis, albo łan różowych jeżówek, takie naprawdę duże ilości. Nad tym wszystkim zamiast magnolii mógłby górować Elaeagnus angustifolia 'Quicksilver', którego mógłbyś wyprowadzić wielopniowo.
Wszystkie te byliny lubią się wysiewać, więc wiosną jedynie pozbywałbyś się niechcianych siewek
Byłaby to rabata wymagająca po dwóch latach mało podlewania.
Jurajski Ogród 08:38, 14 mar 2019

Do góry
Anitko, jakiś czas na pewno posłuży, bez szklarni nie wyobrażam sobie teraz funkcjonowania...

Sylwia, straty w szklarni były do przewidzenia...
A Raj, no cóż, myślę, że każdy z nas tęskni za taką swoją ziemską namiastką piękna - w różnych formach Dziękuję, że moja Ci się podoba

Małgosiu, powoli, ale już coraz więcej oznak nadchodzącej wiosny. Cieszę się, że podobają Ci się moje plany ogrodowe
Kociaka (kotkę) mamy tylko jednego, niestety ukochana kotka brązowa odeszła 1.5 roku temu, do tej pory nie wiemy, co się z nią stało... Osobiście polecam kotkę, bo bardziej jest zżyta z domem i domownikami, ale to moje zdanie (dużo zależy też od charakteru kota, każdy jest inny).

Madziu
, dziękuję za miłe słowa. Szklarnia nadal stoi, tylko trzeba ją troszkę zreperować...

Miłego dnia

...uDany ogród 08:24, 14 mar 2019

Do góry
anex napisał(a)
Dzień dobry

Przeczytałam cały wątek. Cudowny Ogród!

Pozdrawiam, i dziękuję za ogrodowe doznania

Witam serdecznie miłego Gościa!
Bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój ogród. Dziękuje za dobre słowo i zapraszam ponownie!

Na zakręcie. 08:22, 14 mar 2019

Do góry
anna_grreen napisał(a)
Jeszcze parę zdjęć.

Pięknie jest
Pozdrawiam
...uDany ogród 08:22, 14 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Macham macham

Boguniu pozdrawiam serdecznie U mnie pojawiło się słońce!

Całokształty

Ogród tkany marzeniami 08:21, 14 mar 2019

Do góry
Charles Lemont

tulucy napisał(a)
Dawn jeśli już, bo CL ma mocniejsze różowe kwiaty. Tę kalinę ma Ewa w Pszczelarni, to znaczy CL u niej jest.

O, całkiem możliwe. Moja Dawn jeszcze nie kwitnie ale Charles Lemont, choć młodzutka, obsypana kwieciem.
Sezon 2017 u Hanusi 08:13, 14 mar 2019

Do góry
Doczytałam, że biały to on nie będzie, tylko taki wyblakły żółty z zieloną gardzielą, całe szczęście, że ma być pachnący. Żółtych mam już sporo i miałam nadzieję na zmianę koloru. Ale nie będę reklamować. Niech zostanie. O ile w woreczku nie było podmianki.

Ogród tkany marzeniami 08:06, 14 mar 2019

Do góry
Kociamama napisał(a)
Dostałam zdjęcie takiego krzewu. Czy ktoś potrafi go zidentyfikować. Fotograf twierdzi, że to azalia, ale to w/g mojej skromniutkiej wiedzy jakieś mało możliwe.

Dzień dobry

Sądzę, że to jest kalina. Kalina bodnantska "Charles Lamont" lub "Dawn".

Pozdrawiam
(Też służę kotom Sztuk 4.)
Sezon 2017 u Hanusi 08:04, 14 mar 2019

Do góry
Irenko, Ty jesteś jak nie z tego świata! W taką pogodę tylko wylegiwac sie przy kominku, a nie pracować. Ile można nas denerwować i w depresję wpędzać? No ile?
Poduchy piękne będą w klimatycznym miejscu, Jesteś nie do przeskoczenia!

Gratuluję.

Ja narazie ledwie do pionu się postawiłam. Za oknem deszcz i wichura, za ścianą robotnicy pukają przy elewacji. Byłaby pogoda to uciekłabym z tego miejsca, a tak mus cierpieć.

Na najbliższy czas nie zapowiada sę poprawa, aż do 20-tego.
Dziś na poprawę nastroju liliowiec w odpowiednim kolorze, a do ogrodu wczoraj kolejny w odcieniu bieli Tequillas and Lime

...uDany ogród 08:00, 14 mar 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)

Nigdy nie cytuję ze zdjęciami, ale nie mogłam się oprzeć tym razem BOSKO wygląda ogród w "świetle fotografa" i do tego to wspaniałe niebo.

Kasiu uwielbiam taką dynamiczną pogodę, jakby jeszcze się soczysta zieleń do tego pojawiła to byłoby magicznie!
Dzisiaj rano tylko na chwilkę chciało wyjść słońce, ale potem zaszło za chmury i popadało. Jest zimno i wieje taki przeszywający wiatr. Nie pojechałam znów na działkę, bo choroba mi niepotrzebna. Chłopcy zdeklarowali pomoc po lekcjach, może się ociepli
W trójkę raźniej, bo M w pracy.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę. Ja sobie urządzę domowe SPA jakaś maseczka, olej na głowę i gorące mleko ze słodka bułką, a co mi tam

Ogród tkany marzeniami 07:52, 14 mar 2019

Do góry
Dostałam zdjęcie takiego krzewu. Czy ktoś potrafi go zidentyfikować. Fotograf twierdzi, że to azalia, ale to w/g mojej skromniutkiej wiedzy jakieś mało możliwe.

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:33, 14 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Przez pogodę, to tak nieskładnie działam, raz tu, raz tam, raz w pracy...
Ale korzyść jest, szyję poduchy dla mojej psiapsióły; ma taras w stylu śródziemnomorskim, z basenem i lawendą, wymyśliłam dla niej takie poduchy.

Poduchy piękne i oryginalne z tą falbanką, zdolniacha z Ciebie Irenko!
Dziękuję za odpowiedź w sprawie ciemierników. Będę szukała ładnych okazów
Pozdrawiam cieplutko!
Ogród tkany marzeniami 07:21, 14 mar 2019

Do góry
Kociamama napisał(a)
I zdjęcie niedzielnego gościa. Gąsienica desperatka. Na dworze ziąb, a ta chyba do restauracji się wybrała

Śliczna, futrzasta, to jej nie zimno
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:13, 14 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)]
Wiunia, bez problemu sobie poradzą Do gazonów, to w końcu też donice, zapakowałam siewki młode, dziś mają 3 lata i super mi w tym roku zakwitły
popatrz
sadź

Sadzonki piękne. Cieszą tym bardziej, że własne

Miłkowo - sezon 2016-2022 06:54, 14 mar 2019

Do góry
Przez pogodę, to tak nieskładnie działam, raz tu, raz tam, raz w pracy...
Ale korzyść jest, szyję poduchy dla mojej psiapsióły; ma taras w stylu śródziemnomorskim, z basenem i lawendą, wymyśliłam dla niej takie poduchy.

Miłkowo - sezon 2016-2022 06:35, 14 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Właśnie zakupiłam nową donicę druga dopiero w przyszłym roku kupuję donice z Polnixu i przyznam się, że nie są tanie zwłaszcza te duże....lubię kwiaty w donicach...Irenko uwielbiam donicowo między innymi zaraziłam się nimi u Ciebie, a u szefowej to już mistrzostwo świata jeśli chodzi o kompozycje

Wiem, drogie ale warte grzechu
My kiedyś 25 kupiliśmy z wyprzedaży, z terakoty, potem była likwidacja sklepu i kupiłam ogromne z betonu zmieszanego z włóknem, za grosze; a teraz będę takie ocynkowane wiaderka kupować, dziurki mąż zrobi na odpływ i będą wytrzymałe.
Jeśli mogę doradzić, powtykaj patyki hortensji, za darmo stworzysz piękny bukiet w donicy, ja tak mam koło domu, teraz mnóstwo różowej anabelki ukorzeniamdzięki i pozdrawiam

jeden z bukietów w donicy
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:30, 14 mar 2019

Do góry
wiunia napisał(a)
Irenko czy w swojej karierze ogrodniczej miałaś okazję hodować ciemierniki w donicy, jesli tak to czy przezimowały rowniez w donicy na zewnątrz? A moze obecnie masz tylko ja nie doczytałam?

Wiunia, bez problemu sobie poradzą Do gazonów, to w końcu też donice, zapakowałam siewki młode, dziś mają 3 lata i super mi w tym roku zakwitły
popatrz
sadź

...uDany ogród 00:03, 14 mar 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Rano padało, sypało i nie pojechałam na działkę. A popołudniu, jak nie mogłam jechać pogoda się zrobiła jak dzwon. Słońce i ciepło, bo około 8 stopni.
M mnie rzucił na działkę 10 minut, przebiegłam galopem i do domu. Może jutro się uda pojechać i posprzątać połamane gałęzie, bo jest tego trochę po ostatniej wichurze.
A poza tym chciałabym wreszcie dokończyć porządki w skrzyniach i je pomalować. Może wysieję pierwsze warzywa Marzę o takiej pierwszej rzodkiewce na śniadanko

Piękne kontrasty dzisiaj były Lubię takie widoki!

Nigdy nie cytuję ze zdjęciami, ale nie mogłam się oprzeć tym razem BOSKO wygląda ogród w "świetle fotografa" i do tego to wspaniałe niebo.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:16, 13 mar 2019

Do góry
Dzisiaj kupiłam nową funkię Curly Fries

Funkia super. Liście zupełnie nietypowe. Na zdjęciu jak hakonka albo paproć. Cena tez bardzo przyzwoita. U Barc.... co prawda w 2L doniczce ale prawie 30 zł.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies