To w sumie nowy kącik z ławeczką, bardzo ładny stąd widok na oczko Donice beżową przemalowałam bo była zielona, do dużej białej donicy dokupie klon palmowy
No to się wczoraj zajechałam trochę, ale efekty sa
Najpierw malowałam donice.. Oj dom na pewno będzie miał duzo białego po renowacji
Słupek obok donicy to stelaż na kran
U mnie żółty kolor rudbekii pasuje, bo ogród chaotyczny, a ich w ryzach za bardzo się nie utrzyma. I nawet są lepsze od słoneczników, bo komponują sie w miarę z niższymi roślinami.
I kwitną latem, kiedy żółtego wokół najwięcej.
W tym roku dla sąsiedztwa może wysieję im nagietki? Zobaczę, które rudbekie mi po zimie powstaną.
Niedziela wstała ze słońcem, ale koło połudnmia zapowiada się deszcz na 2 dni. Planów ogrodowych nie robię, na wyjście do ogrodu jeszcze nie czas,
piękny ten twój wilk <3 my mamy yorka od grudnia szczeniaczka i póki co to widzę że radość ma ogromną z hasania po rabatce ;p muszę jej wyznaczyć teren gdzie ma zakaz ;p zwłaszcza jak ruszą tulipanki ;p
Ma znaczenie bo chciałam po lewej stronie coś "sadzić" a tu widać, że nie można bo nie mam miejsca Jedynie właśnie chyba tylko bluszcz da się posadzić. Ja bym dała po prawej stronie kuliste drzewko, aby korona właziła na balustradę.
Szybko ruszyłaś, ale powiem, że to dobry moment
te bordowe gałązki z dereni warto wykorzystać do dekoracji u nas spadła od sąsiada potężna, sucha gałąź, mąż potnie na plasterki i będę mieć nowy materiał do rękodzieła, pomysły już na nie mam
Ela, no zamartwianie nikomu nie służy, ale czasami nie zapanuje się nad tym, samo życie.
Było podlewanie, aby ratować, susza okrutna, a teraz mam roztopy, woda stoi, bo ziemia jeszcze nie wchłania.
Czerwone okiennice są na domku letnim, on stoi w tylnej części ogrodu, w lasku, do niego właśnie zbieram różne klamoty i tam na taras szyję nowe poduchy
a niebieskie okiennice , czyli lusterkowe okienka, są na bocznej ścianie garażu, w pobliżu domu, kawałek jest od domu do domku letniego.
i tu niebieskie
ściskam Elu
Veega - bardzo dziękuję za przemiłe słówka. Bez wątpienia będą stanowić dla mnie znakomitą motywację do dalszej troski o ogród, szukania nowych roślin, pomysłów, ciekawych rozwiązań, nowych pomysłów..
Zrób sobie prezent na Nowy Rok i zakładaj swój wątek
Bardzo chętnie zobaczę jak to u Ciebie wygląda
Dziękuję i wzajemnie
Idzie wiosna, więc na pewno będę zaglądać częściej by się móc z Wami podzielić ogrodowymi radościami i smuteczkami Mam nadzieję, że tych pierwszych będzie więcej
Buk czerwony Rohan Obelisk. Rośnie jakby chciał a nie mógł!!
Może wreszcie w tym roku będzie chciał i będzie mógł
Edytuję, by za miłe słówko dzisiejszym zdjęciem podziękować Walka zimy z wiosną Zielone buksy się do słoneczka wygrzewają i szykują do startu a hacone lada dzień do ścięcia Taka kolej rzeczy ...