Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:56, 24 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
W tym roku minimum dwa tygodnie jesteś opóźniona z wiosną!!! Rok temu tyko tydzień?
kiepsko być opóźnionym, ale cóż poradzisz siła wyższa... a żeby było ciekawiej to w 2014 3 tygodnie wcześniej kwitły krokusy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:54, 24 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Wycackane, że aż mnie to boli
oooo i kto to mówi
Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:51, 24 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
nooooooo kochana, wczoraj zerknęłam na dwa gniazda ale szybko odwróciłam głowe w obawie by nie zobaczyć siedzącego bociana do mnie jeszcze nie doleciały, ale widzę że jest nadzieja

I słusznie, trzeba być ostrożnym, bo fiesz, ja nie mogę brać odpowiedzialności za wszystkich członków mojej rodziny. a kawalarze się zdarzają
Lecą, lecą

ana_art napisał(a)
mówiłam że ok, tylko czasu potrzebuje wiesz jak daleko do tej Afryki

Niom, droga, długa i niebezpieczna

agata19762 napisał(a)
Witaj Boćku
W końcu wiosna i jesteś...

Czekam na te fotki

Bedą, będą, jeszcze momencik

Mala_Mi napisał(a)
To najprawdziwsza oznaka wiosny... nasz, prawdziwy bociek wrócił

Z Forum... jest nie do nadrobienia po tygodniu, baaaa po jednym dniu.... ja się poddałam, jedynie chyba Madżen jeszcze jakoś to ogarnia. Wrzucam do siebie, jak do pamiętnika ogrodowego.. forma blogu. Z przyzwyczajenia i z tęsknoty za fajnymi ludźmi..

Jak problem z rabatą to pukaj do mnie swoim dziobem..przylecę.. jak będę mogła to pomogę, ale na regularne zaglądanie nawet w wersji optymistycznej nie obiecuję, że to zrobię

Doba jest coraz krótsza

Ale super, że bociek i futro mają się zdrowo. Pszczółek tylko szkoda Ale z tego co czytałam to i u Pszczółki i u Kondzia są problemy z pszczołami. Ja z powodu Muminków uli nie planuje.. wystarczy, że kałuży będę pilnować jak ratownik..ale do Pameli mi daleko

Anek, no to mnie pocieszyłaś nie ma co Nie ma szans na ogarnięcie
Jak już zacznę kombinować to się na pewno zgłoszę, wiem, że kto jak kto, ale w bylinach to jesteś MISZCZ.

Muminki zdublowane, wiadomo, że oczy muszą być i na plecach A Pamela to przy Tobie jest małe miki

Mala_Mi napisał(a)
Odp. u mnie jest.

No przeczytałam i kurczę - toż to czarna rozpacz. Zeżrą wszystko

an_tre napisał(a)
Boćku teraz to dopiero naprawdę uwierzyłam, że przyszła wiosna, nawet mnie lekki dreszczyk przeszedł ze wzruszenia... witaj i zostań żeby wieszczyć słoneczne i szczęśliwe dni nie tylko w ogrodzie
wróciłaś pełna energii i planów życzę więc spełnienia i powodzenia w działaniach
ściskam serdecznie

Dziękuję Anulek

Milka napisał(a)
Wpadam się powita wiosennie.
Czytam, że będą zmiany, dojdzie kolor, buź

Irenko, tak, chyba pójdę w kolor, co się będę czaić

ewa004 napisał(a)
No dobra nie będę biła
Nie odlatuj tylko już tak bez pożegnania ok ?

Twoje futro cudne ,moje podobne tylko czarne umarneło mi niedawno

Nic nie obiecuję...
Przykro mi z powodu futra

Madzenka napisał(a)
Bociuś kochana nawet nie wiesz jak tęskniłam
Ale skoro jestes to oznaka najprawdziwszej wiosny w ogrodach i sercach. I wiesz co zatęskniłam z anasem dawnym forum ze spotkaniami Ogrodowiskowymi. Czas powrócić do nich i nie moze cię na nich zabraknąć.

Pokazuj foty będziemy doradzać

Ps dementuję Małą Mi że ograniam forum, jestem stale tylko na kilku watkach a chciałoby sie być więcej.
I skrót moze zrobić tylko Konstancja ale ją trzeba paskiem po tyłku przejechać coby wreszcie wróciła!

Madżenko Kofffana, ja też tęskniłam, dlatego jestem Ty nie ogarniasz? Niemożliwe, Ty jesteś Bogu niemeldowana i masz dobę z gumy Konstancja też na wagarach? Echhhhh

Bogdzia napisał(a)

Próżno prosic i tak odleci jak co roku. Pozdrówka Bocku , dobrze ze choc z bocianami wracasz do nas.

Bożenko, może tak być, kto to wie, sama nie wiem Ale miło wrócić. Jak do domu

Matka napisał(a)
Wiedziałam, że mnie znajdziesz cieszem SIEM

Dalej rudas? ja tyż

Ruda, ruda, taki dziw natury, rudy bocian. Chociaż bardziej stonowany teraz. Fiesz, wiek zobowiązuje

Matka napisał(a)
A skąd wiedziała, że ja to ja?

Szpszoly (tak mówi mój Antek)nowe som?

No jak Ciebie można nie poznać, nie rób jaj B... Matka
Pszczoly nowe beda, ale najpierw muszę sobie sprawić nowy ul. A to chwilunię.

Moja codzienność - ogród Oli 07:38, 24 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
ale, że to sprawka boćka była ?

Na kogoś trzeba zgonić winę Hihihhii
Moja codzienność - ogród Oli 22:56, 23 mar 2016

Do góry
ivo napisał(a)
hehee Tak się pytam bo u mnie jak bociek przyleciał to za przeproszeniem tak narobił na dach że się wszyscy śmiali. Aż z drogi było widać na moim grafitowym dachu Domyć się tego nie dało eM z Karczerem na dach wychodził Za kilka miesięcy byłam w ciąży
ale, że to sprawka boćka była ?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:39, 23 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Skąd te brednie o nie sianiu w Wielki Tydzień? Wręcz przeciwnie, wszystko co wysiane w tym czasie szybko kiełkuje i rośnie. To jest sugestia wg kalendarza biodynamicznego.
A te babcine, to chyba po to, żeby nie iść w pole, bo w domu też robota czeka. A dwóch wielkich zadań trudno udźwignąć. To by było coś na rzeczy.

O Haniu i bardzo dobrze, bo ja muszę lilie jutro posadzić, obawiam się, ze do po świąt by mi jeszcze zakwitły w pudełku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:36, 23 mar 2016

Do góry
krokusy dopiero zaczynają, te żółte są najwcześniejsze, fioletowe zabłakały się w pickwikach i kwitną przed nimi, czekam na resztę wielkokwiatowych które pną się póki co do góry
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:15, 23 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
oooo a cóż to za wpis bo przeoczyłam?

Ale nie u mnie i nie pytaj gdzie czytałam, bo nie pomnę. Nie sadzimy w Wielki Tydzien, to proroctwa naszych babć

Potne roze, mam co robić
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:13, 23 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Ja po wczorajszym wpisie Siaki chyba ńie będe sadzić w piątek...
oooo a cóż to za wpis bo przeoczyłam?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:05, 23 mar 2016

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:02, 23 mar 2016

Do góry
Migawki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:55, 23 mar 2016

Do góry
Z cyklu przed i po...lubię wiosenne porządki mimo ze dają w kość

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:50, 23 mar 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
Ana przybywam z pytaniemm dziewczyny pisały mi że miałaś zadaszenie z poliuwęglanbu i że nie tak dawno je zmieniałaś. Czy nogę wiedzieć dlaczego i gdzie o tym pisałaś?
Pytram bo sama zastanawiam się nad zadaszeniem tarasu no i poszukuje pomysłów.
tak mieliśmy zadaszoną wiatę i zdjeliśmy dość szybko ponieważ dudniło strasznie, pomimo oryginalnych łączeń w niektórych miejscach przeciekało, a do tego wewnątrz zaczęło zielenieć, a i jak prażyło to było gorąco... według mnie szkoda kasy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:48, 23 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)

No wiosna to mech czy trawa jest po wertykulacji?? lilie wielkie, moje nie takie, dlatego resztę na miejscu po macance kupuję
Irenko trawa po wertykulaji. Z tymi liliami nie wiem co teraz mam robić, jak je posadzić by nie uszkodzić... echhhh jutro będę walczyć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:46, 23 mar 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ja chyba swoje hortki za wysokie zostawiłam ...
z dwojga złego lepiej za wysokie niż za niskie zawsze jest szansa przyciąć ciut niżej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:44, 23 mar 2016

Do góry
Margo napisał(a)

Hortensje pocięte - niżej niż w zeszłym roku i wg zaleceń kaskadowo
Dziękować bardzo
jeśli pomogłam to się baaardzo cieszę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:44, 23 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Melduje że u mnie +4 drugą noc z rzędu, zatem do Ciebie ciepelko wysyłam
oj dzisiaj w dzień było mega cudnie, cieplutko, słoneczko, marzenie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:43, 23 mar 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
U mnie minus 2.....wyszłam w nocy przed dom przykryć agro donic ze stokrotkami....na jutro zapowiadają jeszcze większe przymrozki a na piątkową noc do minus 6. Cvhba wyciągnę z garażu włókninę którą już pozdejmowałam z nowych magnolii i zabezpiecze peonie drzewiaste bo szkoda mi ich pączków

Czekam na twoje krokusy Anetko....

Małgosiu u mnie nie pokazują takich minusów, jeszcze rzekomo tylko ta noc z -4 a potem już jako tako. Trzymam kciukasy by pogoda niczego nie popsuła
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:40, 23 mar 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Przyszłam się przywitać. Podziwiałam anonimowo Twoje dokonania od jakiegoś czasu. teraz miło mi będzie robić to legalnie.
witaj miło mi Cię widzieć, rozgość się zapraszam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:05, 23 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Pierwszy

i pierwsza kawka w ogrodzie w tym sezonie

No wiosna to mech czy trawa jest po wertykulacji?? lilie wielkie, moje nie takie, dlatego resztę na miejscu po macance kupuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies