Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

lilia 20:38, 23 mar 2016

Haniu, pocieszyłaś mnie
ana_art 20:39, 23 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Skąd te brednie o nie sianiu w Wielki Tydzień? Wręcz przeciwnie, wszystko co wysiane w tym czasie szybko kiełkuje i rośnie. To jest sugestia wg kalendarza biodynamicznego.
A te babcine, to chyba po to, żeby nie iść w pole, bo w domu też robota czeka. A dwóch wielkich zadań trudno udźwignąć. To by było coś na rzeczy.

O Haniu i bardzo dobrze, bo ja muszę lilie jutro posadzić, obawiam się, ze do po świąt by mi jeszcze zakwitły w pudełku
Madzenka 21:02, 23 mar 2016

No Haniu rozgrzeszyłaś mnie, zatem roze będą sadzone : wielkie dzieki!
ivo 07:45, 24 mar 2016

Madzenko proszę Cię o poradę bo wiem że masz graby Mam trzy i eden jest taki troche większy od pozostałych i pasowałoby mi ciachnać jedną gałązkę od góry tak 30 cm. Kiedy mogę to zrobić.? Teraz są w doniczkach i będą jeszcze z miesiąc na pewno aż ogarnę tyły trochę i kiedy mogę je podkrzesać od dołu bo pieńki maja ładne ale nie były podkrzesywane . I czy można od razu podkrzesać do wys. ok 1,50 m wszystkie gałązki?
Rench 08:22, 24 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Pickwick z Tricolor musze jesienia powtórzyć

A w innym miejscu - zimniejszym Joanna d'Arc, Flower Record i Pickwick dopiero zaczynają

Po świetach planuje tę rabatę grafitowym żwirkiem wysypać to za rok bedzie lepszy kontrast

Następnym razem pomylę się specjalnie i kupię 21x50szt , też chce mieć takie śliczne łany
Margo 09:05, 24 mar 2016

Madzenka napisał(a)
No Haniu rozgrzeszyłaś mnie, zatem roze będą sadzone : wielkie dzieki!

Moje obie babcie zawsze mówiły, że jak trzeba coś przesadzać to najlepszy dzień to Wielki Czwartek.
Bogdzia 09:44, 24 mar 2016

Pięknie Ci kwitną krokusy do słoneczka a u mnie zimnica i ani nie kwitną ani nie rosna.
Madzenka 18:45, 24 mar 2016

ivo napisał(a)
Madzenko proszę Cię o poradę bo wiem że masz graby Mam trzy i eden jest taki troche większy od pozostałych i pasowałoby mi ciachnać jedną gałązkę od góry tak 30 cm. Kiedy mogę to zrobić.? Teraz są w doniczkach i będą jeszcze z miesiąc na pewno aż ogarnę tyły trochę i kiedy mogę je podkrzesać od dołu bo pieńki maja ładne ale nie były podkrzesywane . I czy można od razu podkrzesać do wys. ok 1,50 m wszystkie gałązki?

Teraz ich nie ruszaj, poczekaj aż wypuszcza liscie. Proponuje je podkrzesać pod koniec maja
Ja podkrzesałam wszystkie moje fastigaty własnie na taka wysokosć 1,40 M zaraz po posadzeniu. Zatem podkrzesane bez obaw ale teraz ich nie ruszaj bo juz pewnie im paki pękaja i będa płakać.
Madzenka 18:46, 24 mar 2016

Rench napisał(a)

Następnym razem pomylę się specjalnie i kupię 21x50szt , też chce mieć takie śliczne łany

Ja sie nie pomyliłam i tyle zamowiłam, w promocji jak z takiej promocji nie skorzystać ?
Zapraszam jutro na kolejne łany, reszta wyłazi
Madzenka 18:47, 24 mar 2016

Margo napisał(a)

Moje obie babcie zawsze mówiły, że jak trzeba coś przesadzać to najlepszy dzień to Wielki Czwartek.

Dobrez ze tego wczesniej nie czytałam bo i tak nie mogłam wziąć dzisiaj urlopu